![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Pasif Havalandırma
Herkese merhaba,
Binalarda pasif havalandırma için bina kabuğunda bırakılan açıklıkların detaylarına ihtiyacım var. bunlara nasıl ulaşabilirim (hem büyük ölçekli, otomasyona tabi binalardan, hem de küçük ölçekli, manuel kullanıma yönelik konut-apartman vb. yapılardan bahsediyorum) sözlü olarak da destek verebilirseniz sevinirim teşekkürler...
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Pasif havalandırma
Sevgili Bilginso,
Havalandırma geniş bir konu,m3 hesapları var. Sana bir iki örnek verebilirim belki yardımcı olur: 25 kişiden az insan barındıracak bir mekan ise-60x40(tek hav.)45x27(çift hav.)35x24(üç hav.) 25-50 kişi insan barındıracak bir mekan ise-100x50(tek hav.)60x40(çift hav.)50x33(üç hav.) 50 kişi üstü insan barındıracak bir mekan ise-100x67(tek hav.)75x45(çift hav.)55x40(üç hav.) Bu değerler imar yönetmeliğinde belirtilmiştir.Ben özel durumlar için makine mühendisinden yardım alıyorum.Ayrıca konutlarda tuvalet havalandırmalarında 60x 60 baca min.40x40 pencere isteniliyor.60 x 60 baca istenmesinin nedeni insan girebilmesidir.İnşallah fikir verebilmişimdir. En son asteria tarafından düzenlendi : 07-05-2007 16:42. Nedeni: Mesaj ilgili başlık altına taşındı |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Cevabın için çok teşekkür ederim abbase19,
Bu bilgiler kesinlikle işime yarayacaktır. Ancak asıl öğrenmek istediğim bu açıklıkların nasıl bırakıldığı. Sadece bir menfez vb. şeklinde olmasa gerek. Örneğin bırakılan açıklıklarda ısı yalıtımı nasıl sağlanıyor?
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
http://www.ekoev.com/tanitim_web.pdf
Şu adreste bir ekoev projesi var. Projede hesap sonucu oluşturulan açıklıkların normal pencereler şeklinde çözüldüğü görülüyor. Çok ilginç ben pasif iklimlendirme dersini hesaplar dışında bayağı hatırlıyorum ancak açıklık detayları konusunu hiç hatırlamıyorum. Arkadaşlarım açıklıkların pencere şeklinde çözüldüklerini söylediler. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Ayrıca, şu link için teşekkür ederim... |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
havalandırma
Merhaba,
Benim vermiş olduğum açıklıklar menfez boyutlarıdır,ya da baca sistemi koymak gerekir.Hem ısı yalıtımı yapıp hem de mekanda sürekli havalandırma nasıl yapılır, bilmiyorum.Çünkü havalandırma bir nevi ısınan havanın dışarıya transferidir.Doğal havalandırma için menfezlerde özel aparatlar kullanılıyor,ya da havalandırma süreli yapılıyor.Mesela bir alışveriş merkezinde havalandırma tesisatı dışında doğal havalandırma yapılmak istenmiş bunun için de skylighta uzaktan kumandalı vasistaslar konulmuş.Bu konu üzerinde nasıl görüşler çıkacağını ben de merak ediyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Açıklık detayı derken kastettiğim pencere ya da menfez tarzı çözümler.
Uzaktan kumandalı vasistaslar koyduklarına göre onlar da açıp kapatılan bir sistem kurmuşlar. Bu durum mevsim değişikleri nedeni ile zorunlu olabilir. Güney bölgelerdeki ameikan evlerinde bizim ahşap panjurlara benzeyen cam panjurlar vardır. Pencere doğraması yerine cam panjur kullanıyorlar. Ama bu bölgede hava ısısı pek düşmediği için doğal havalandırma için üretilmiş bir çözüm olmalı. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|