|
Biraz daha konu ile ilgili detay verirseniz seviniriz. Depo toprak altında olacaksa kullanım, suyun kendi enerjisi ( CAZİBE ) ile olmayacak sanırım. Kaç litrelik bir depo olacak ? Ne kadarlık bir sulama ihtiyacı var ? Pompa debisi yani birim zamanda akacak birim su miktarı ne olacak ? Deponun gömüleceği alan, bu alandan çıkacak harfiyat,kazı yapılacak zeminin türü, depo boyutuna göre ağırlık hesabı buna göre temel betonu hesabı, periyodik bakım ve temizlik koşulları, su geliri ve tesisat işleri, tesisat şaftları vb detayları çıkarmak gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca depo polietilen olacaksa ve bahçeye gömülecekse sanırım üzerine toprak yükü ve hareketli yüklerin de etkimemesi gerekecek bu da deponun gömüleceği alana ve tavanına destekleme yapmak demek. Depoyu gömmek zorunluluk mudur bilmiyorum ama masrafları çok artıracaktır. Bahçe yakınlarında bahçe kotundan yukarıda bir alana depo gömmek hem motor hemde bakım masraflarını ortadan kaldıracağı için suyun kendi cazibesiyle akmasını sağlayarak , ilk yatırım maliyetlerini ve bakım maliyetlerini düşürecektir. İzlenimlerime dayanarak bu depo işi için genelde teras yada çatıları kullandıklarını gördüm. Çatı kullanılacaksa yapıya getireceği yük ve görüntü ile ilgili sıkıntılar değerlendirilmeli. Düşününce aslında basit gibi görünen ama detaylı bir konu. Daha önce böyle bir iş de yapmadım ama aklıma gelenler bunlar. Yanlışım varsa kusura bakmayın.
En son THELION tarafından düzenlendi : 21-03-2007 15:56.
|