![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ahşap Birleşim Detayları
Merhaba,
Ahşap birleşim detayları ile ilgili geniş bir kaynağa ihtiyacım var. Türkçe ya da İngilizce kaynaklar konusunda bana yol gösterebilirmisiniz? Hatta resimli anlatımlarla pekiştrimek istiyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sevdiğim malzeme
Ahşap sevdiğim malzeme.
Genelde çözümleri kendim, kendi işim için geliştirmeyi tercih ederim. www.google.com arama motorundan Ahşap Birleşim Detayları olarak sormuş olsaydınız birçok adres çıkacaktı karşınıza. Bunun gibi. http://www.google.com.tr/search?hl=t...27da+Ara&meta= Olmadı "Ulusal Ahşap Birliği"nin www.ahsap.com web adresinden girip birçok yere ulaşabilirsiniz. Edindiğiniz bilgileri burada da paylaşırsanız sevinirim. /////////
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet ancak bu ahsap.com sitesinde detaylara ulaşma şansım olmadı. Google de tarama yaptım ancak detaylara ulaşma şansı bulamadım.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Ahşap pencereler üzerine bir kitap vardı piyasada, alabilirsin. Ayrıca http://www.awc.org (American Wood Council) bu siteye bir bakın. Özellikle Amerikan sitelerine bakın.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba
ahşap kuşatma elemanlarıyla ilgili her türlü bilgiye ihtiyacım var.bu kaynakların dışında önerebileceğiniz başka kaynaklar var mı?yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Cağaloğlu'na gidin.Ordan kesin bulurusunuz.İnce Yapı kitabı vardır.Biz okumuştuk üniversitede.O size baya yardımcı olacaktır.
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Kaynak veren arkadaşlara teşekkür ederim..
Benim de işime yarayacak bunlar... Tabi ki bir gün pimapenler tüm dünyayı sarmazsa.. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Thistlewood Timber Frame Homes
Homepage - UK Timber Frame Association www.woodtradeworlds.com bu siteler isine yaracacaktır. ayrıca suerli yayinlara ulasma imkanın varsa Detail dergisinin 2000 şubat ve 2002 mayıs sayilari da sana yardimci olur. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Ahşap o kadar özel bir malzemedir ki kkusunu alan bir daha vazgeçemez.O yüzden piyasada teknik detayların yer aldığı kaynakları bulmanız çok zordur.Bu bilgilere çok ihtiyacınız varsa en kısa zamanda bir imalathaneden bir kaç günlüğüne sizi misafir olarak kabul etmelerini rica edebilirsiniz.Emin olun kitaplardan daha sağlıklı olur.Doğrama birleşimini merak ediyorsanız;profiller 45'lik gönyeyle kesilerek kavela ve alümin.takozla birleştirilir.Diğer ahşap birleşimleri burda anlatmak mümkün olamaz tabi..Herkese kolay gelsin..
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Timber Construction Manual, yazarları :
Thomas Herzog, Julius Natterer, Roland Schweitzer, Michael Volz, Wolfgang Winter ISBN-10: 3764370254 ISBN-13: 978-3764370251 .. piyasada gördüğüm en başarılı kaynaklardan, kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Milli Eğitim Bakanlığı Kitapları
Milli eğitim bakanlığının yayın gurubunda teknik ve meslek liseleri için hazırlanmış basit ama çok bilgi veren kitaplar.
Bence bu işlere gönül veren meslek adamlarının birer adet bu kitaplardan almasında yarar var. Satış yerleri milli eğitim yayın evleri, fiyatlarıda komik rakamlar. Liseliler için düzenlenmiş kitaplar ama güzel bilgi kaynaklarıdır. En son altandeniz tarafından düzenlendi : 26-09-2007 01:13. Silinme nedeni: imla |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
bilginize...
|