![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yığma Yapıya Müdahale Konusunda Yardım!
Bir tanıdığımın yığma yapı tekniği ile yapılmış mevcut yüksekliği 160 cm olan deposunun, zeminini kazarak 230cm yüksekliğine getirmek istiyor ayrıca kapı açmak bu uygulamayla daha önce hiç karşılaşan var mı arkadaşlar, yapım konusunda çok kararlı acil çözüm üretmem lazım.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Açıklama
Yığma derken dolu tuğla mı, briket mi, kerpiç mi?
nasıl bir yapıdır bu? Kapı ve pencere boşlukları hatıl konularak açılır. Ancak zemini kazarsa bu kadar alçak bir yapının büyük olasılıkla basit bir temeli vardır ve temele iner.... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Zemini kazarsa, grobetonu geçip, temelin altına 70 cm inmesi gerekecek, ampatmanların oturduğu topağın 70cm'lik iç kısmı desteksiz kalacak. Sakınca oluşturabilir mi?. Daha sonra bu açıkta kalan iç kısmı perkitmesi gerekecek, ancak o destek duvarının toprağa dayanan yüzünü yalıtmakta zorlanabilir, içini yalıtsa içeride küf, sızıntı vs herşey oluşacak; bodrumun zemini yapının temelinden 70 cm aaşğı olacak. Velhasıl kelam, ben olsaydım yapmazdım ama belki de basit bir iştir :).
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
sevgili arkadaşlar;
söylemeyi unutmuşum yığma duvar briketten oluşuyor. deponun üstünde sadece teras var. üst döşeme kirişli tabliye döşeme, yalıtımı içerden yaparım diye düşünüyorum demir konstrüksiyon ve betopanla ama olmaz mı dersiniz ? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Deponun üstü teras mı? Şimdi bir bina var çatısı olmayan, tek katlı ve 160cm yüksekliğinde :). Yanlış mı anlıyorum yoksa?. Öyleyse üst tabliyeyi kırsanız da üstüne çıksanız? Sanırım biraz gecekondu çözümü oldu ama :).
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
o mümkün değil o terastan binaya giriliyor.giriş terası yani. briketler 15 likmiş. çok mu feci bir durum ?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Hocam, bu iptidai bir bina mı? Eğer öyleyse, zemini kazmak gibi uğraşlara girmeye değer mi?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
değiyor çünkü eğimli bir arazide yan taraf araba garajıydı ve şuan dükkan oldu. orası kolon kiriş sistemiyle yapılmıştı. fakat yan taraf yığma dediğim gibi sanırım bu işi yapmak riskli gibi.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
farklı çözüm
|