![]() |
|
|||||||
| Uygulama Bu başlık altında mimarlığın uygulama alanında karşılaştığınız sorunlara değinebilir, yeni gelişmelerden sözedebilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Giydirme Cephe Sistemleri
up dersinde uygulamaya çalıştığım bir detayın ayrıntılarıyla ilgili sorunlarım var cepheyi boydan boya
cam düşünüyorum biliyorum ne sakıncası var yada hadi yaptık diyelim detayları nasıl nerden buluruz ve giydirme cephe demek bumu yoksa başka nasıl isimleri var cam cephelerin plan ve kesit detayı nerde bulabilirm yardımcı olursanız sevinirim NOT:SADECE YARDIMCI OLMA AMAÇLI YAZILAR YAZARSANIZ SEVİNİRİM |
|
|
|
|
|
#2 |
|
yönetici
|
Giydirme cephe detayları için Çuhadaroğlu Firması'na başvurabilirsin. Sanırım ellerinde tipik detay çözümlerinin fotokopileri var. İlgili olanlara verebilirler. Bir de DETAIL dergisinin ilgili sayılarından yararlanabilirsin.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Cem Yapı 216 420 96 25
Çuhadaroğlu 212 875 35 80 info@cuhadaroglu.com.tr Endem Cephe Sistemleri endem@endem.com.tr Mimsa http://www.mimsa.com Metal Yapı http://www.metalyapi.com Aksoy Aluminyum aksoyal@superonline.com kataloglarda daha çok arayıp broşür isteyebilirsin mesela ama bir kurumdan arıyomuş gibi yaparsan daha çabuk ulaşırsın :D
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
giydirme cephe
Merhaba,
Hazırlamakta olduğum bir sunum için aşağıdaki bilgileri ya da bilgilere nasıl ulaşabileceğimi bana bildirirseniz çok sevinirim, Türkiye'de giydirme cephe sektörünün büyüklüğü (m2) (en güncel hali daha çok yardımcı olur) Metal esaslı giydirme cephe sektörünün büyüklüğü (m2) ve eğer varsa 2005 yılı tahminleri Şimdiden teşekkürler Özgür Oralkan |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
giydirme cephe nedir
bir başka tanımlama:
bence, cepheye kaplanmak istenen kaplama malzemesinin cepheye çelik putreller ve metal profiller aracılığıyla asılmasıdır. giydirme cephe de kullanılabilen malzeme, cam, alüminyum levha, kompozit levha, seramik, granit, son zamanlardaki popüler malzemeler compact laminat, ahşap, terracota( tam türkçe karşılığı nedir bilmiyorum) olabilir. basitçe ana strüktür aynıdır, bir malzemenin yerine diğeri kullanılabilir ya da karma kullanılabilir. kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
alternatif cephe kaplamaları
arkadaşlar,
ben de restorasyonuna yeni başlıyacak olduğum konut projesi için alternatif cephe kaplamalarını araştırıyorum, fikir ve tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Benimle irtibata gecerseniz yardimci oliyim.heroclubber@hotmail.com
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
oparator
selam arkadaşlar ben exturuder oparatoruyum 9 yıllık
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Üye
|
Cephe Sİstemlerİ
Alüminyum Giydirme Cephe Sistemleri Üzerine 8 Yıldır Çalışıyorum.
Sektör Konusunda Bilgi Alışverişi Yapabileceğim Arkadaşlar Arıyorum. Ayrıca Aranıza Yeni Katıldım, Umarım Bende Sizlerden Faydalanabilirim |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Üye
|
Cephe Sistemleri
Cephe Sistemleri Üzerine Detay yada Uygulama Sorunu Olan Arkadaslar,
Yardımcı Olabilirim... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
selam!doğal ve yapay dış cephe taş kaplama malzemelerini araştırıyorum ancak yapı kataloğu ve netten çok da fazla birşey bulamadım,malzeme alternatiflerini nasıl ve nereden bulabilirim????
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
program
arkadaşlar ben giydirme cephe çizim programı arıyorum.bilen varsa yardım lütfen
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
benim giydirme cepheye ihtiyacım var çok acil
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
cephe sektöründe bir yıl kadar çalıştım.Malesef kullanılan ürünler standart kompozit panel ve cam.Bunun dışındaki üretimler ve tasarımlar ya çok maliyetli yada uygulaması zor..Buyüzden çevremize baktığımızda bolca metal bina görüyoruz.Keşke tüm mimarlar daha farklı malzemelere yönelse ve çeşitlilik olsa...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|