![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Mimar Olmak İstiyorum ve Sizlerden Bilgi Almak İstiyorum
ben arkitera'nın daha önceden de var olduğunu biliyordum ama ancak şimdi aktif bir üye oldum ve sizlerden yardım istiyorum.Ben Kahramanmaraş'ta Kadriye Çalık Anadolu Lisesi'nde okuyorum.Lise 2. sınıfa geçtim ve mimar olmak istiyorum ancak sadece Mimar olmak yetmediğni biliyorum.Resmim güzeldir,iki defa burda İl 1.liğim var resim yarışmalarında.Şekil zekamında olduğunu düşünüyorum.Mimarlığı severek yapacağım bir iş olarak görüyorum.Sizlere öğrenmek istediğim soruları bu foruma yazacağım ve takip edeceğim.Destekleriniz için şimdiden çok TEŞEKKÜRLER...Zeki Alper KESİM...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Başta MİMAR ile İÇ MİMAR 'ın arasındaki fark nedir?-Ben aslında iç mimar olmak istemiyorum yani iş kulvarı olarak ne gibi farklılıklar var??...tşk...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Aslında gerçek bir MİMAR büyüğümle iletişime geçip direk ondan almak isterim sorularımın cevaplarını...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Editör
İstanbul
Mimar
![]() |
Okulların İnternet Siteleri
Merhaba,
Bu konuda kararınızı vermekte size mimarlık eğitimi veren okulların ve mimari içerikli sitelerinin faydalı olacağını düşünüyorum... http://www.itu.edu.tr http://www.msu.edu.tr http://www.yildiz.edu.tr http://www.metu.edu.tr Ayrıca http://www.arkitera.combulunan Web rehberi bölümünden de çeşitli linklere ulaşarak bilgi alabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
![]() |
tşk edrm...ama benim istediğim yardım bakaydı
yinede solun çoğu şeyi buldum burda...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
En kısa şekliyle anlatmak gerekirse...
Mimar, bina tasarlar;tasarlarken de statik, elektrik, mekanik, altyapı, vb herşeyi ile ilgilenir. İç mimar, mimar tarafından tasarlanmış binanın içini dekore eder. Mobilya, kumaş, vb şeylerle mekanları kullanıcının isteği doğrultusunda dekore eder.
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
Mimar-Resim
Sevgili Zeki alper KESİM,
Toplumuzda mesleklerle ilgili bir çok yanlış ilişkilendirmeler yapılmaktadır, sende buna kapılmış sın Her güzel Resim yapan mimar olamıyacağı gibi Çirkin Resim yapanında mimar olamayacağı kanısı yanlıştır. Direkt ilişkisi yoktur dolaylıdır. Hatta hiç resim yapamayan çok iyi mimarla da karşılaşabilirsin. Önce likle İnsan ve insanın kullandığı her türlü aracın ideal ölçülerinin ne olabileceğini bileceksin. Daha sonra yaratacağın mekanların iç ve dış fonksiyonlarını doğru kurgulayacaksın, ilk yapacağın mekanda wc ve banyolardır bunları çok rahat ve hızlı bir şekilde çözebilirsen Mimar lığa adım atmış sayılırsın. Okulunu bitirince de bu meslekte çalışmak istediğin alanı iyi tespit edeceksin. 1-İş getirecek çevren olacak, 2-Bol paran olacak 3-Mutlaka sadece proje üretmek yeterli değil ürettiğin projeyi uygulamanın ne demek olduğunu bir an önce kavrayacaksın. 4-Şayet başarılı bir İnşaat Mühendisi eşin de olursa deyme keyfine. Hadi yolun ve bahtın açık olsun.... Cumhur |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Evet anladım.Aslında bana 'Üniversiteye gittiğinde çevre edinirsin' denildi.Şimdilik böyle bi çevrem yok ama gittiğim şehirde inşaat mühendisi arkadaşlarımın falan olacağına inanıyorum.Acaba bu yeterli olurmu ki....
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Ya bi de inşaat mühendisi bi eşim değilde çok başarılı bi inşaat mühendisi Kayınbabam olursa olmaz mı??
(henüz erken ama... )
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Şimdi bildiğim bişey daha ,bir mimarın aldığı ödüller,başarılar da önemliymiş.Ve sizin dediğinize göre sadece iyi resim çizmek yeterli olmuyormuş.Belki çok uzak olacak ama benim resim yarışmalarında aldığım 1.likler bir nebze de olsa katkı sağlamaz mı kariyerime? -yani ne de olsa şimdilik 16 yaşındayım....????
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
resim yapma yeteneği bir düşünce derinliği ve pratiği ile donanırsa ve de bu resmetme yeteneği sadece görüneni aynen kağıt düzlemine aktarabilme becerisinin ötesine geçip görüntülerin içinden ayrıştırarak kağıt üzerinde "biriktirme" ve böylece çizgiler diliyle düşünme becerisine dönüşebilirse mimarlığa dair olan ile ilişki kurmada katkısı şüphesiz olacaktır.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Ben bu yönünü hiç düşünmemiştim.Saolun.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Ya benim sıkıntım
çevre ve para eğer iyi bi üniversitede okursam bunlara gerek kalmaz diye düşünüyorum.Acaba yanılıyor muyum? Ya nereye gitsem aynı şey Çevre-Para...bu kadar önemli mi yani neden neye kullanılacak ben çevremi şimdiden mi hazırlama lıyım? YA DA PARASI OLMAYAN YANİ ZENGİN OLMAYAN MİMAR OLAMAZ MI??? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
Nevşehir
Mimar
![]() |
Bi çok yeni mezun mimarın adını duyurmak için kullandığı yöntemlerden biri de yarışmalardır. Ulusal ya da uluslararası düzeydeki yarışmalara katılmak, burdan alınacak ödüller (mansiyon dahi olsa) adını duyurman, çevre edinmen için bi yöntemdir. Tabi yarışma projeleri kolay değildir, iyi bir ekip işidir vs.
Resim yarışmalarından aldığın ödüllerin ile mimarlık çevresinde pek işine yarayacağını düşünmüyorum Ama mimarlıkta portfolyo önemlidir, bunun için oldukça işe yarar o resimler...
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
![]() |
ya bişi daha sorcam
ya şimdi anladım okuduğun üniversite önemli ama iş hayatında yaşayacağın şehir de o kadar önemli olmalı değil mi... peki bir mimar için en uygun en iyi şehir hangisidir?? |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|