![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
|
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimar Sinan ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nü karşılaştırabilir misiniz?
mrb. ben Mesut. bu sene össye girdik tercih yapacaz.SADECE MİMARLIK DÜŞÜNÜYORUM. Ama kararsızım. Size MS ı sormak istiyorum. Daha doğrusu MS ile İYTE.nü karşılaştırabilir misiniz? MS için orada gereksiz zorluyolar adamı, sonra hangi devire geldik adamlar hala bilgisayar çizimini kabul etmiyolar falan diyolar. çağdaş bi üniversite olmadığını orda okuyanlarda söylüyo. Bide İYTEde 4.sınıftaki biri 10-15 tana program bildiğni söyledi. MSdaki 4. sınıf öğrencisi sadece otoketi (ve yarım yamalak) bildiğini söyledi.ayrıca İYTEde öğrenciye çok değer veriliyomuş. MS da ise bunun tam tersi diyolar hocalar seninle dalga geçer sen anlamazsın bile diyolar. Ayrıca İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünün ingilizce eğitim vermesinin büyük avantaj olduğunu söylüyorlar.
AMA öss taban puanları bunların tam tersini söylüyo: MSÜ 347 İYTE 342 Tercihlerimde hangisini önce yazayım? LÜTFEN YARDIM ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! En son Sinan Bader tarafından düzenlendi : 30-07-2006 08:33 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Merhaba lothen, Size mutlak karşılaşatırmalı bir öneri sunmam imkansız. Her iki üniversitenin de lehinde ve aleyhinde konuşacak pek çok kişi olacaktır ve bireysel görüşler çoğunlukla yanlışları da barındırıyor... Mimar Sinan Üniversitesi iyi bir üniversite ve verdiği eğitim küçümsenemez, bu üniversiteyi 4 yıllık süresi içinde bitirmiş öğrenciler de tanıyorum, çeşitli gerekçelerle uzatmış olanlar da... MSÜ' den sanıldığı gibi çağın gerisinde öğrenciler yetişmiyor. 2004 yılı AMV Genç Mimar Ödülü'nün sahiplerinden ikisi Kerem Erginoğlu ve Hasan Çalışlar'dır ve her ikisi de MSÜ mezunlarıdır. Kerem Erginoğlu aynı zamanda bölümünü birincilikle bitirmiş bir mimardır...Ve bu gün birlikte kurdukları ofisleriyle dünyanın ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde mimari çalışmalarını yürütüyorlar, ayrıca mimarlık camiası ve literatürü içinde saygın bir yerleri var...Onlar gibi pek çok yeni mimar kazanıyor Türkiye bu üniversiteden... İYTE için de forumda olumlu şeyler yazanlar çok sayıdaydı bir aralar, eminim güzel bir eğitim veriyorlardır... Ama size şöyle yardımcı olmak daha doğru, geçen hafta bir yabancı arkadaşımla mimarlık eğitimi üzerine konuşurken ikimizin de vardığı ortak görüş şuydu, "mimarlık, okulundan değil, kişinin bu eğitimi alırken kendisine yaptığı katkılarla öğreniliyor"...literatür, çizim programları, lisan, genel mimarlık kültürü, kendini çizimle ifade edebilme becerisi, hayal gücü, arzulu olmak bu mesleğin esas eğiticileri, siz kendinize fazladan ne katıyorsanız mimari gücünüz o kadar artılarla size dönüyor...Okul sadece ilk aşamadaki bir kaç temel bilgiyi veriyor... Kendinizi her yönden beslemeğe hazırsanız tüm mimarlık okullarından 'dolu' ve kültürlü bir mimar adayı olarak istediğiniz seviyeden mezun olursunuz... Bireysel 'korkutma söylem'lerinin sizi ürkütmesine izin vermeyin, sonucunda siz yararını görürsünüz.. Başarılar dilerim, hem tercihlerinizde, hem de mimarlık eğitiminiz boyunca... ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Meslek: Mimar
Sektör: Mimarlık Ofisi
|
Selamlar,
Öncelikle OSS maratonun bana göre en zor kısmı olan tercih yapmanızda size kolaylıklar dilerim umarım aklınız, her kafadan çıkan sesler yüzünden şimdiden karışmamıştır. Ben bir IYTE mezunuyum ve aldığım eğitimden ötürü memnun olduğumu söyleyebilirim. Mimar Sinan Üniversitesindeki verilen eğitim hakkında çok fazla bir bilgim olmadığı için size sadece kendi okulumla ilgili ufak da olsa birşeyler söyleyebilirim. İlk olarak Iyte çağımız gereklerine uygun teknik donanım eğitimi bakımından tatmin edicidir diyebilirim ( Yanlız bu durum size daha çok bağlıdır bunu sakın unutmayın ). Zorunlu ders olarak verilen Archicad in dışında prezentasyona yönelik seçmeli derslerle bu desteklenmektedir ( Autocad, Artlantis, Photshop, 3dmax.. vs), bu bakımdan Iyte eğer Mimar Sinan da bu olanaklar yok ise tercih nedeni olabilir. Ancak Mimarlık eğitimini almak istediğiniz yeri sadece bunlara dayalı olarak seçecekseniz vay halinize...Bence ilerde ,profesyonel bir tekniker olmaktan öteye gidemezsiniz. Bu yüzden daha farklı yönlerden değerlendirmeler yapmalısınız diye düşünüyorum. Mesela Iyte de, şuan için bildiğim kadarıyla Türkiye de sadece ODTU de de var olan Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ile paralel ( Aynı dersleri paylaşmak, birlikte projeler yapmak gibi ) bir eğitim sistemi uygulanmaktadır. Bu durum ilerde sizi farklı kılabilecek bir özelliktir. Ayrıca Iyte de diğer üniverstlerde pek görülmeyen bir özellik olarak, fazla öğrenci kabul etmemesinden ötürü, akademik kadrosuyla olan ilişkileriniz daha ileri düzeyde olacağından bunun avantajını kendi adınıza kullanma fırsatını daha çok bulabilirsiniz. Bence değerlendirmelerinizi daha çok bu yönleri irdeleyerek yaparsanız sizin için daha iyi olur diye düşünüyorum Bunların dışında biraz da Iyte nin önemli eksikliklerinden bahsedersek; bunlardan en önemlisi Iyte de, Türkiye'nin diğer çoğu üniversitesinde varolan kampus hayatı denen şeyin yok denecek kadar az olmasıdır. Bunda en önemli faktör okulun İzmir e yaklaşık 60 km dışında konumlanmasıdır. ( Ufak not: Türkiye nin, bildiğim kadarıyla, en büyük kampüs arazisine sahip üniversitesi de Iyte dir ilginç değil mi? ). Eğer siz de benim gibi çok fazla sosyal aktiviteye aç biri olarak Iyte yi tercih ederseniz uğrayacağınız hayal kırıklığı had safhada olacaktır bunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Bu sebeple size şiddetle tercih yapmadan önce gidip, okulun bulunduğu yeri ( eğer henüz görmediyseniz ) görmenizi tavsiye ederim. Bundan başka şuan piyasada çalışan bir mimar olarak önemli derecede eksikliğini duyduğum şey olan malzeme bilgimin de, aldığım eğitiminden ( daha doğrusu almadığım ) kaynaklandığını düşünmekteyim. Çünkü ne hikmet ise malzemeyi tanımamız adına yok denecek kadar az bilgi verilmekte... Benim genel itibarıyle (şuan aklıma gelen) kendi mezun olduğum okul hakkında yapabileceğim özeleştriler bunlar. Size bu zor karar günlerinde kolaylıklar, hayatta da başarılar dilerim En son 312şerref tarafından düzenlendi : 29-07-2006 13:48 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Sektör: Mimarlık Ofisi
|
Selamlar,
Öncelikle OSS maratonun bana göre en zor kısmı olan tercih yapmanızda size kolaylıklar dilerim umarım aklınız, her kafadan çıkan sesler yüzünden şimdiden karışmamıştır. Ben bir IYTE mezunuyum ve aldığım eğitimden ötürü memnun olduğumu söyleyebilirim. Mimar Sinan Üniversitesindeki verilen eğitim hakkında çok fazla bir bilgim olmadığı için size sadece kendi okulumla ilgili ufak da olsa birşeyler söyleyebilirim. İlk olarak Iyte çağımız gereklerine uygun teknik donanım eğitimi bakımından tatmin edicidir diyebilirim ( Yanlız bu durum size daha çok bağlıdır bunu sakın unutmayın ). Zorunlu ders olarak verilen Archicad in dışında prezentasyona yönelik seçmeli derslerle bu desteklenmektedir ( Autocad, Artlantis, Photshop, 3dmax.. vs), bu bakımdan Iyte eğer Mimar Sinan da bu olanaklar yok ise tercih nedeni olabilir. Ancak Mimarlık eğitimini almak istediğiniz yeri sadece bunlara dayalı olarak seçecekseniz vay halinize...Bence ilerde ,profesyonel bir tekniker olmaktan öteye gidemezsiniz. Bu yüzden daha farklı yönlerden değerlendirmeler yapmalısınız diye düşünüyorum. Mesela Iyte de, şuan için bildiğim kadarıyla Türkiye de sadece ODTU de de var olan Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ile paralel ( Aynı dersleri paylaşmak, birlikte projeler yapmak gibi ) bir eğitim sistemi uygulanmaktadır. Bu durum ilerde sizi farklı kılabilecek bir özelliktir. Ayrıca Iyte de diğer üniverstlerde pek görülmeyen bir özellik olarak, fazla öğrenci kabul etmemesinden ötürü, akademik kadrosuyla olan ilişkileriniz daha ileri düzeyde olacağından bunun avantajını kendi adınıza kullanma fırsatını daha çok bulabilirsiniz. Bence değerlendirmelerinizi daha çok bu yönleri irdeleyerek yaparsanız sizin için daha iyi olur diye düşünüyorum Bunların dışında biraz da Iyte nin önemli eksikliklerinden bahsedersek; bunlardan en önemlisi Iyte de, Türkiye'nin diğer çoğu üniversitesinde varolan kampus hayatı denen şeyin yok denecek kadar az olmasıdır. Bunda en önemli faktör okulun İzmir e yaklaşık 60 km dışında konumlanmasıdır. ( Ufak not: Türkiye nin, bildiğim kadarıyla, en büyük kampüs arazisine sahip üniversitesi de Iyte dir ilginç değil mi? ). Eğer siz de benim gibi çok fazla sosyal aktiviteye aç biri olarak Iyte yi tercih ederseniz uğrayacağınız hayal kırıklığı had safhada olacaktır bunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Bu sebeple size şiddetle tercih yapmadan önce gidip, okulun bulunduğu yeri ( eğer henüz görmediyseniz ) görmenizi tavsiye ederim. Bundan başka şuan piyasada çalışan bir mimar olarak önemli derecede eksikliğini duyduğum şey olan malzeme bilgimin de, aldığım eğitiminden ( daha doğrusu almadığım ) kaynaklandığını düşünmekteyim. Çünkü ne hikmet ise malzemeyi tanımamız adına yok denecek kadar az bilgi verilmekte...Benim genel itibarıyle (şuan aklıma gelen) kendi mezun olduğum okul hakkında yapabileceğim özeleştriler bunlar. Size bu zor karar günlerinde kolaylıklar, hayatta da başarılar dilerim
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Karşılaştırma hakkında..
Öncelikle tebrik ediyorum, bu uzun maratonda daha ilk basamaktasın ve muhtemelen en önemli seçim aşamasındasın.Bende bir son sınıf İTÜ öğrencisinin gözüyle sana yardımcı olmak isterim.Seçim için bazı kriterler önem taşımakta ve bunları sağlayan okul senin için doğru olabilir.
İlk olarak en önemli kriter şehirdir ve bu çok önemlidir,İstanbul da mimarlık okumak çok ama çok farklıdır.Çünkü sektörün kalbi İstanbul'dadır.Bütün ulusal ve uluslararası konferanslar,Türk Mimarlığında ki önemli eserler,çözüm bekleyen kentsel sorunlar,iş-staj olanakları,diğer gelişim olanakları için ideal bir kenttir İstanbul. İşin okuldaki eğitim kısmına gelince,Mimarlık eğitimi okulun birikim düzeyiyle doğrudan ilişkilidir,nispeten küçük ve 'ekol' olmaktan uzak okullar beraberinde önemli eksiklikler getirmektedir.Çünkü yakın dallarla mimarlık bölümü ilişkilerinde okuldaki yapı bilgisi,mimarlık tarihi,şehir planlama,iç mimarlık bölümleride önemlidir.Çevremde gördüğüm kadarıyla az sayıda öğrenci alan okullar için stüdyo dersleri daha verimli geçebilmektedir sayının azlığına bağlı olarak ama öğretim elemanı azlığı önemli bir dezavantajdır. Fakat bu program tartışmalarına girmek son derece vahim bir hatadır.Zira öğrenilen bilim dalı Teknik ve Estetiği birleştiren tasarım sürecidir ve program sadece bir ifade aracıdır.Bilinen program sayısını artırmak ofislere teknik çizim elemanı yetiştirmenin ötesine geçememektedir maalesef... Sonuç olarak en önemli kriter insanın kendisidir ve eğer kişisel gelişimini doğru yönlendirirse başarı her yerde gelebilir ama İstanbul'un olanaklarını diğer şehirlerle kıyaslamak zordur.Önerime gelince, puan olarak sanırım İTÜ yukarda kalıyor,bu yüzden Yıldız Teknik Mimarlık ı düşünmeni öneririm son yıllarda çok başarılı bir çıkış içersinde,Mimar Sinan için edindiğin duyumlar çok da doğru olmayabilir,çünkü orasıda önemli bir seçenek, ama son sözüm...MİMARLIK; TAŞKIŞLA'DA OKUNUR... En son ulash tarafından düzenlendi : 29-07-2006 23:33 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Alıntı:
İYTE'de ilk sene elle çizim gösterilir, ikinci sene bilgisayar programları göstermeye başlanılır ve üçüncü ve dördüncü sene bilgisayarla tasarım yapılır. Türkiye'de şehir ve bölge planlama ve mimarlık ortak eğitim sistemini uygulayan 2 okuldan biridir. (diğeri odtü) Söylendiği gibi dışarıda ingilizce için, tasarım programları için kurslara gidebilirsiniz. Ama bunların hiçbirine vaktiniz olmayacak. Ben final projeleri zamanı 3 gün uyumadığımı bilirim. Ayrıca bu kurslarda bunları tam anlamıyla öğrenemezsiniz. Mimarlık eğitimi usta çırak ilişkisine dayanır. 100 kişilik bir amfide yapılan eğitimlere benzemez. Hocalarla birebir konuşabilmeniz, iletişim halinde olmanız gerekir. Hocalarınızın yetkinliğinden emin olmanız gerekir. İYTE'de bu var. Akademik kadronun tamamı yurtdışında eğitim görmüş ve tamamı genç bir kadro. Hocaların odasına yalnızca muhabbet etmek için bile uğrayabiliyorsunuz. Diğer üniversitelerde bunu bulabilceğimi hiç zannetmiyorum. Şunuda söylemek istiyorum herkes İngilizce bildiğini zannediyor ama aradaki fark ingilizce eğitim almış biriyle, ingilizceyi kurslardan yada okuldaki 4 saatlik derslerden öğrenmiş biri yanyana geldiği zaman bariz bir biçimde ortaya çıkıyor. Bize hocaların söylediği, iyi bir mimar olabilmek için mezun olana kadar en az 3000 kitap okumamız gerektiğidir ki bu kitaplardan en fazla 100 tanesini falan Türkçe'dir herhalde. Ayrıca İzmir expo 2015 fuarına aday ve eğer İzmir seçilirse yapılacağı alan, İYTE Teknoparkı olacak ki İYTE o zaman dünyanın en önemli üniversitelerinden biri olacak. İyi düşünmek gerek. İyi bir eğitim veren mi? Yoksa İsmi olan bir üniversite mi? En son rapid tarafından düzenlendi : 30-07-2006 13:39 |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
izmir yüksek teknoloji enstitüsü
izmir yüksek teknoloji enstitüsü tuhaf bir egitim ortami. yani benim mantigima ters:_)
cunku gecen yil arkadasima ziyarete gittigimde mimarlik fakultesi dekani kendi arabasiyla izmire goturmustu bizi. daha oncede yolda birisiyle karsilasip geyik yapmistik. adam hoca cikti. aksam evde arkadasim cizim yapiyor. takildi acti telefonu sordu hocasina. ben alismisim hocayla ogrenci arasindaki sogukluga. bunlar hosuma gitti. bir mimar boyle yetisiyor herhalde yolda,kantinde... evet sehirden 45 dakika uzaklikta ama gordugum kadariyle ögrencilerin sehre gitmeye pek vakitleri yok :_) yurtlarda bitmis. cok guzel olmus. 2 kisilik odalar, icinde mutfagi banyosu var.(aylik:75 ytl) ogle yemeklerini ogrenciler porselen tabaklarda sodexho nun hazirladigi yemekleri 1 milyona yiyorlar. okulun yurt disi baglantilari cok guclu. ....... mimar sinana gelince hic bilgim yok. sana basarilar. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Merhaba, kubilayyilmaz'ın İYTE'nin eğitimcileri ve öğrenci ilişkileri beni gülümsetti.. Çok sevimli, bir o kadar öğrenciyi pozitif anlamada besleyen unsurlar..Dışa dönük ve dünyayla sürekli bağlatılarının olması da sevindirici, Türkiye'deki tüm yüksek öğretim kurumlarında görülmesi gereken bir bağ...Diğer yandan ben İstanbul üniversitelerinde yaşanan benzer içtenlik dolu durumlar olduğunu biliyorum... Mimar Sinan Üniversitesi'nde de öğrenciler eğitmenlerine telefonla ulaşabiliyor ve hatta gece yarılarında ev ziyareti yaparak projelerinin çıkmaz noktalarını tartışıyorlar...Mimar Hüseyin Yanar'ın Profesör Muammer Onat'la böylesi pek çok yaşanmış tecrübelerini hem kendisinden duymuş hem de GİT dergisindeki 'Hoca' adlı makalesinde okumuştum... Bir üniversite ziyaretimde beni bir anda hatırlayan çok değerli bir profesör tüm 'rahatsız olmayın lütfen' ısrarlarıma rağmen bana yer vermiş ve beni şaşırtmıştı...kendisi aynı zamanda fakültenin eski dekanı olarak da çok ince bir insandır... İTÜ'nün Taşkışla'sında tanıdıklarım benzer enteresan şeyler anlatmışlardı ve ben Yıldız Teknik Üniversitesi'ni bir belge rica etmek için ziyaret ettiğimde belgenin sahibi profesör beni kolumdan tutup proje tashih atölyesine götürmüş '..Olmaz, bu gün birlikte derse katılacağız, buraya gelmişken öğrencilerime katılın ve şöyle farklı bir ders yapalım hep beraber! ' diyerek beni de derse katmıştı... Bunlar Mimarlık eğitiminin küçük sıcaklıkları öğrencilere mesleği çok sevdiren ve enerji katan... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
312şerref'e
Bundan başka şuan piyasada çalışan bir mimar olarak önemli derecede eksikliğini duyduğum şey olan malzeme bilgimin de, aldığım eğitiminden ( daha doğrusu almadığım ) kaynaklandığını düşünmekteyim. Çünkü ne hikmet ise malzemeyi tanımamız adına yok denecek kadar az bilgi verilmekte...
Demişsiniz. Sormak istediğim şu; Bu bahsettiğiniz malzeme bilgisi eksikliğini başka şekilde telafi edemez miyim? Eğer edemezsem yanlızca bu eksiklik yüzünden İYTEyi tercih listemden çıkarmam doğru olurmu??? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
312şerref'e
Bundan başka şuan piyasada çalışan bir mimar olarak önemli derecede eksikliğini duyduğum şey olan malzeme bilgimin de, aldığım eğitiminden ( daha doğrusu almadığım ) kaynaklandığını düşünmekteyim. Çünkü ne hikmet ise malzemeyi tanımamız adına yok denecek kadar az bilgi verilmekte...
Demişsiniz. Sormak istediğim şu; Bu bahsettiğiniz malzeme bilgisi eksikliğini başka şekilde telafi edemez miyim? Eğer edemezsem yanlızca bu eksiklik yüzünden İYTEyi tercih listemden çıkarmam doğru olurmu??? NOT!!!!! Eğer İYTE yi de yazmassam açıkta kalma ihtimalim yüksek. Çünkü daha aşağıdakileri yazmayacağım büyük ihtimalle seneye tekrar hazırlanırım. Ne dersiniz? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
iyte'nin avantajları
merhaba ben izmir yüksek teknoloji entitüsünde 3 sınıf mimarlık öğrencisiyim. ben öncelikle herhangi bir okulunun iyi olmasını veya kötü olmasını tartışmayacağım. ben sadece bildiğim yani iyte mimarlık fakültesini anlatmak istiyorum, iyte mimarlık; her açıdan doyurucu bir eğitim veren şuan malzemede dahil buna, bir bölüm,. bunda en büyük katkıyı öğretim üyelerinin kalitesi ve öğrenci sayısının azlığı sağlıyor. fakültemizdeki hocalarımız daha öncede söylendiği gibi yurtdışında eğitim görmüş ve buraya zorunlu hizmetlerini yapmak için gelen insanlar yani birçok başarıya sahip ve yurtdışı ile hala sıkı bağlantıları var. ayrıca asistanlarda aynı kaliteye sahipler yani birçoğunun yurtdışı deneyimleri var, ve en iyisi bir asitanlarımız ve hocalarımızla birebir diyalog içindeyiz ve beraberce öğreniyoruz. anlıyacağınız gibi aktif bir öğrenme süreci içindeyiz.öte yandan iyte çalışmanın zorunlu olduğu bir üniversite yani çalışmakla arasında problem olanlar burada biraz problem yaşıyor, biz burada haftamızın neredeyse tamamını ders çalışarak geçiriyoruz ama bu korkutmasın bir çok kişi bu yoğunluktan memnun eğitimleri devam ediyor onlarda bu bölümü gördüklerinde birşeyler yazacaklarını düşünüyorum. bence iyte kalitesini ileride daha iyi duyuracak bir üniversite bunuda mezun ettiği kaliteli öğrenciler ile yapacağına inanıyorum. yani buna bir çoğumuzun stajını bile kaliteli yerlerde yapmasını kanıt olakak görüyorum. not: okulumuzun fiziksel koşullarınında geçici bir durum olduğunu düşünüyorum bir kaç sene içerisinde diğer kampüs üniversitelerinden farkı kalmayacak bence . inşallah birşeylerin çözümüne yardımcı olmuşumdur. hayatta başarılar.....
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
|
malzeme bilgisi
lisans egitimi herseyin ogretildigi bir yer degildir.
cok temel bir egitimdir. senin nasil ogrenmen arastirman gerektigini verir. ki bunu her universite yapar. ki fazlasini iyte yapiyor goruyorum. bence bana malzeme egitimi verilmedi demek yanlis bir beklenti icinde olmaktir. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
izmir yuksek teknoloji enstitusu mimarlik fakultesi egitim kadrosu
tercih yapacak arkadasim,
izmir yuksek teknoloji enstitusu mimarlik fakultesi egitim kadrosu incelenebilir. bazi ornekler vereyim: Assoc. Prof. H. MURAT GÜNAYDIN B. Arch.:Yıldız Technical University, Istanbul, Turkey, 1991 M.Sc. in Arch.:Istanbul Technical University, Istanbul, Turkey, 1993 MSci. in Civil Engineering: Illinois Institute of Technology, Chicago, USA, 1995 Ph.D. in Civil Engineering: Illinois Institute of Technology, Chicago, USA, 1999 Assoc. Prof. DENİZ ŞENGEL B.A.: Boğaziçi University, English Literature, 1978 Ph.D.: New York University, Comparative Literature, 1996 Assist. Prof. FEHMİ DOĞAN B. Arch.: Middle East Technical University, 1994 M.Sc. in Arch: Georgia Institute of Technology, 1998 Ph.D. in Arch.: Georgia Institute of Technology, 2003 Assist. Prof. ERDEM ERTEN B. Arch.:Middle East Technical University, 1994 M.Sc. in Arch.:Massachusetts Institute of Technology, 1998 Ph.D. in History and Theory of Architecture: Massachusetts Institute of Technology, 2004 Assist. Prof. ŞEBNEM YÜCEL YOUNG B. Arch.: Middle East Technical University, 1993 M.Sc. in Arch.: University of Cincinnati, 1998 Ph.D. in Arch.: Arizona State University, 2003 Instructor VIRGINIA COUCH B. Arch.: Georgia Institute of Technology, 1986 M.Sc. in Arch.: Yale School of Architecture, 1991 MICHAEL EDWARD YOUNG , KAMAL ELDIN MOHAMED CLARISSA ERSOY ...... ..... .... ...... bu liste uzuyor gidiyor. bu insanlar hic de kolay getismiyor sana egitim vermek icin. En son kubilayyilmaz tarafından düzenlendi : 01-08-2006 10:29 Nedeni: hangi okul oldugu net degildi. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Yanlız sorularım bitmedi
İYTEnin altına 9Eylül'ü yazacağım büyük ihtimalle. 9Eylül'ün mimarlık bölümü hakkında bilgi sahibi olan varsa yardım edebilir mi? Orasının eğitimide kaliteli mi? Yoksa Anadolu Üniversitesinimi tercih etsem? Daldan dala atlıyoruz ama
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
Ayrıca İYTE'yi seçmeyi düşünen herkese http://www.iyte.edu.tr/osstanitim/ adresini incelemeleri ve oradaki Rektörümüz Semra Ülkü'nün katıldığı Doğru Tercih, Eğitim ve Kariyer, Hayatımız Sınav programlarının videolarını izlemelerini tavsiye ediyorum. Videolara ayrıca http://www.iyte-hat.com/v2/ adresinden de ulaşabilirsiniz. İYTE'ye hakikaten çalışacaksanız gelin. Çünkü okul gerçekten çok zor. Gece 3 te yatabildiğimiz günler kendimizi şanslı sayıyoruz burada. Haftada 2 kere 3 kere sabahlamak zorunda kalıyorsunuz. Yapı bilgiside önceki senelerde nasıldı bilmiyorum ama bizim dönemimizde gerçekten çok yoğun bir şekilde veriliyor.
9 Eylül üniversitesine gelince; hocaların bana söylediği 9 eylül üniversitesinin ege bölgesi için mimar yetiştirdiği hiçbir uluslararası hedeflerinin olmadığıydı. 9 Eylül üniversitesi mimarlık eğitimi, mühendislik eğitimi gibiymiş duyduğuma göre. İnşaat mühendisleri kadar yapı bilgisi alıyorlarmış ve tasarım eğitimleri çok azmış. Yinede bunlar benim duyduklarım daha net bilgileri 9 eylülden arkadaşlar vermeli. |
|
|
|
|
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|