Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Eğitim > Üniversite Adayları

Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 30-07-2008, 12:15   #1
Arkitera Üyesi

Muğla
Öğrenci
gorkemania is on a distinguished road
Exclamation Yeditepe? Bahçeşehir? İYTE? 9 Eylül?

merhabalar
ben mimarlık tercih edeceğim bu sene fakat üniversitelerden hangisinde okumalıyım karar veremedimyeditepe ve bahçeşehrin bursluları oluyor büyük ihtimalle. fakat oraların özel olması ortam yönünden beni gerer mi bilmiyorum. yanlış anlaşılmasınorada okuyan herkes aynı değil ama malumunuzdur ki bazı parası bol kendine bi halt sanan parasıyla adamı rencide etmeye çalışan insanlar da var hani(beni pek rencide edemezler ama sinirimin de bozulmasını istemiyorum) lakin mimarlık istanbulda okunmalı tarzı cümleler de okudum forumda. ben de istanbulda okumak istiyordum ama özel okul olunca kafam karıştı.
sonrasında da izmir yüksek teknoloji enstitüsü ve dokuz eylül var. iytenin eğitim dili ingilizce. gidenlerden hiç mimarlıkta okuyanını tanımadım. fakat tanıdıklarım ingilizce okumanın adamı ağlattığını söylüyorlar. mimarlık okuması zati zormuş(ama eminim zevklidir)zaten ingilizce şu veya bu şekilde öğrenilecek fakat bence work&travelda öğrenilmsi daha bi hayırlıdır sonra da dokuz eylül var işte. orayı gördüm. binası fln güzel. fakat oradaki öğrenci işlerindeki adamla çok ilginç bi diyalog yaşadık.
öğrenci işlerindeki adam:burası çok zor evlat
ben:olsun ben koca sene mimarlık istedim
öia:istemeden gelen yapamıyor kalıyorlar beceremiyorlar
ben:istedim ama ben
öia:isteyip de yapamamazlık da olabilir
b:tabi
öia:12 senedir burdayım sadece 1 kişi 4 senede bitirdi
b: (içimden (aman tanrıııım))
son söylediği biraz fantastik geldi inanasım gelmedi ama bilgisayar labdaki adam da 6 senedir ordaymış 4 senede bitireni tanımyormuş. korktum
ama ben bu mesleği öğrenebileceğim herhangi bir üniversiteye gidersem en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum. dergileri forumları projeleri takip ettim. gerçekten istedim.
şimdi benim için önemli olan hangi üni olacağı. siz bana tecrübelerinizi aktarırsanız ünileri karşılaştırırsanız veya tanıtırsanız çok sevinirim.
saygılar
gorkemania offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30-07-2008, 12:56   #2
Arkitera Üyesi

Muğla
Öğrenci
gorkemania is on a distinguished road
tercih döneminin son günü 4ağustos
gorkemania offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30-07-2008, 15:09   #3
Arkitera Üyesi

mina_lavin'in Avatar'ı

Tekirdağ
Öğrenci
mina_lavin is on a distinguished road
Post 9 Eylül Üniv. - Bahçehir Üniv. - Yeditepe Üniv.

Bahşehir Üniversitesinin tüm kampüsleri avrupa yakasında ve daha yeni yeni bir mimari oluşum içine girdiler.Kadroları yeni yeni oturdu diye biliyorum.Yeditepe'ye gelince ilk özel üniversitelerden biri onunda yanılmıyorsam dili ingilizce ve bu forumda Yeditepe üniversitesnin hocaları var sorabilirsiniz.Eğer bir değişiklik yoksa forum yöneticisi AYASOFYA üniversitede hoca idi!Yeditepe'nin kampüsü anadolu yakası Kayışdağı Yerleşkesi Kadıköy bilginize.9 Eylül üniversitesine gelince bilinen 4-5 büyük üniversite arasına giricek kapasiteye sahip ve devlet üniversitesidir..Eğer devlet üniversitesi istiyorum İstanbul'da kalmak orada okumak istemiyorum derseniz 9 Eylül'ü seçin derim.Master doktora yapmak isterseniz İstanbul'da İTÜ YTÜ MSGÜ gibi üniversitelerde yapmanızada artı bir şans getirebilir.Birde devlet üniversitesi ile vakıf üniversitesi arasında mutlaka önemli farklar vardır.Gerek eğitim ve disiplin gerek anlayış vakıf üniversiteleri daha rahat diye söyleniyor diye duyuyorum.Ama burslu mimarlık olsun.Mimari oluşumların en fazla olduğu kentte olayım,oradaki havayı koklayım,özel üniversite olması benim için önemli değil ben kendimi geliştiririm.Tek dersten bile kalmam bursumuda kaybetmem çok çalışırım,sizin deyiminizle zengin çocukları arasında olmak beni zorlamaz diyorsanız Yeditepe yada Bahçeşehir üniversitesini seçin.Yeditepe ve Bahçeşehir üniversitesi arasında kaldıysanız Yeditepe daha akademik kadrosu oturmuş,mimarlık tabanını oturtmuş bir üniversitedir.Ama hazırlık diye bir şey var bunun en az bir yıl olduğunu herşeyi ingilizce görmeye kendinizi bir an önce hazırlayın.Umarım yardımcı olmaya çalışmışımdır.Sizin için hayırlısı neyse öyle olsun.Benden ufak tavsiyeler tercih sizin.Kolay gelsin.İYİ TERCİHLER....

En son ayasofya tarafından düzenlendi : 30-07-2008 15:30
mina_lavin offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30-07-2008, 19:37   #4
Arkitera Üyesi

İzmir
Öğrenci
atbitekarchitek is on a distinguished road
ben 9 eyluldeyim 4 senede bitiren var merak etme ama zorluk konusunda haklılık payları var..... mimarlık egitimi bence hangi universitede olursa olsun universite sınavından cıkan ogrenciler icin cok farklı bir disipline gecis demek.. zevkli , eglenceli ancak bir o kadar cok zaman harcanılması gereken bir ogrenim sureci var.... umarım senin icin en guzeli olur... basarılar...
atbitekarchitek offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30-07-2008, 23:44   #5
Arkitera Üyesi

İzmir
Öğrenci
tuçeee is on a distinguished road
slm
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsündenim.Eğitim dili ingilizce.Öyle %30 falan da değil..% 100.Şuan üniyi bitirecek olan çoğu kişi kur kur ing. kurslarına para verirken,biz bunlarla hiç uğraşmıyoruz bile.Yüksek lisansa yurt dışı ağırlıklı olmak üzere başvurup da geri çevrilen yok.Üstelik puan olarak da İzmir'in diğer ünilerinden brz üsttedir farkettiysen =) evet mimarlık eğitimi zordur.sevmeyen zor katlanır.İyte'de eğitim mentalitesinden kaynaklanan sınıflarda az öğrenci olması,öğrenci başına düşen öğretim görevlisi sayısını artırır.Hocalarının çoğunun cep telefonları rehberimizde kayıtlıdır ve her zaman yardıma hazırdırlar bu da bizim ayrıcalığımız.Bu arada Enstitü,ülkemizde nekadar eğitim enstitüsüyle karıştırılıyor da olsa,kendi dalında üniversiteye nazaran daha uzmanlaşmış insanlar yetiştirir ve dünyanın belli başlı çoğu okulu üniversite değil, Enstitüdür.Sevgiler.
tuçeee offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31-07-2008, 13:42   #6
Arkitera Üyesi

İzmir
Mimar
GozdeDogra is on a distinguished road
Gorkemania selam!

Iyte mimarlıktan henüz mezun olmuş birisi olarak bir kaç yorumda bulunayım: Öncelikle Tuğçe'nin de söylediği gibi eğitim %100 ingilizce. Bunun artısını hem yüksek lisans başvurularında hem de iş piyasasında görebilirsin (staj yaptığım ofiste topluca İngilizce terim çalışıyorlardı yurt dışı bağlantıları dolayısıyla). Bu başta birazcık zorlar ama kesinlikle okulu çekilmez kılmaz. İkinci dilleri fransızca ya da almanca olan bir sürü arkadaşım 1. senelerinden sonra kendilerini yırttılar bu konuda. Bu ingilizce dilin bir başka artısı daha var - o da okulun kadrosu: 4 sene boyunca lanlarında çok başarılı bir çok yabancı mimar ile beraber ders yapma şansım oldu, (kültürel alış-verişten hiç bahsetmeyeceğim bile) ama yurtdışında da mimarlığın nasıl kabul gördüğüne dair bir çok bilgi ediniyorsun. Bunun dışında da yurtdışında yüksek lisans - doktora yapıp gelmiş ve zorunlu görevlerinden dolayı burada bulunan hocalarımız var.
Daha ayrıntılı bilgi için okulun kadrosu ve çalıştıkları konulara bakmanda fayda var: Iyte mimarlik bölümü - akademik kadro

İlk 1.5 sene ve son dönemimizde Şehir Bölge Planlamacılarla da beraber okuyoruz. İlk başta onlar bizim ölçeğimize inmeyi öğreniyorlar, son dönemde de biz onların gözüyle daha büyük ölçeklere yaklaşmayı...Bu da sosyal bilinci arttırıyor diyebilirim.

Birinci sınıfın ikinci döneminden itibaren ise çeşitli bilgisayar programlarının derslerini alıp öğrenebiliyorsun. İtü'deki bir arkadaşımla konuştuğumda onlarda bu tarz eksikliklerinin olduğunu ve dışarıdaki kurslardan takviye almanın ihtiyacından bahsetmişti. Bizde böyle bir şey yok - en kötü ihtimalle dersi açılmasa bile bir hocaya gidip danışıyorsun, o da sana seve seve anlatıyor. Bu da zaten sınıf mevcutlarının azlığından ve herkesin birbiriyle iyi bir ilişki içerisinde olmasından kaynaklanıyor.

Erasmus için ise bildiğim kadarıyla okulun Politecnico di Bari ile anlaşması var(daha ayrıntılı bilgisi olanlar düzeltebilirse sevinirim). Yüksek lisansa başvurduğunda ise yurtdışında ve de içinde geri çevrilen yok denecek kadar az.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, şimdiden yeni okulun hayırlı olsun!
GozdeDogra offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31-07-2008, 14:40   #7
Arkitera Üyesi

Türkiye dışı
Öğrenci
dincer is on a distinguished road
Okulun İtalya ile ve Almanya ile anlaşmaları var. Gidip istediğiniz okulla anlaşma yapılması için erasmus koordinatörüyle görüşebiliyorsunuz.

Ayrıca bu sene mezunlarımız Massachussetts Institute of Technology (MIT), Carnegie Mellon University, Texas A&M University, Georgia Institute of Technology, University of Cincinnati, Politecnico di Milano gibi dünyanın en iyi mimarlık okullarına burslu olarak kabul edildiler. Burda eğitim programının amerikan mimarlık eğitimine yakın oluşu ve hocalarımızın yurtdışı bağlantıları da etkili olmuştur sanıyorum. İYTE'nin Türkiye'deki en iyi 3 mimarlık okulundan biri olduğunu düşünüyorum.

Herkese tercih döneminde iyi şanslar dilerim.
dincer offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01-08-2008, 13:14   #8
Arkitera Üyesi

İstanbul
Öğrenci
cristalinn is on a distinguished road
ben de yeditepe burslu mimarlık, bahçeşehir burslu mimarlık ve iyte yazmayı düşünüyorum. sırf dil öğrenme imkanım olur ve ÇAP yaparım diye yeditepe'de peyzaj mimarlığı yazmayı düşünüyordum ama iyte hakkında yazılanlardan sonra iyte'yi peyzaja tercih ediyorum. en azından şimdilik, yani fikrim değişebilir yine ayrıca görkemania'nın merak ettiklerini ben de aynı şekilde merak ediyordum ve yanıtlarınız için kendi adıma teşekkür ediyorum. iyte hakkındaki bilgilerimi artırdığınız için özellikle..
cristalinn offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları