![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
Muğla
Öğrenci
![]() |
Merhabalar ben bu sene öss'ye girdim. Hedefimde itü mimarlık vardı. Maalesef hedefime ulaşamadım. Sanırım dokuz eylül mimarlık olacak. Fakat benim aklım hala itü mimarlıkta. Yatay geçiş yaparak itüye geçme ihtimalim nedir, nasıl geçilir bilgilendirebilir misinz?
Ayrıca itüde şbp oluyor taşkışla içinde. Fakülte içinde bölüm değişiminin itüde çok kolay olduğunu duydum. Ne kadar doğrudur hiçbir fikrim yok. İç mimarlık olsaydı gözüm kapalı giderdim itü iç mimarlığa. Orası da olmuyor. Şbp de çok altımda sıralamama göre. Puanını ziyan etme diyorlar. Anlıyacağınız vahim durumdayım. Bilgilerinize ve tecrübelerine göre tercihlerimi yapacağım lütfen acil bilgilendirirseniz sevinirim ![]() saygılar |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Üniversite içi arası yatay geçiş üniversiteler arası yatay geçişten daha kolay olduğunu biliyorum.Söz konusu i.t.ü ise düşünmek gerekir?Eğer itü mimarlığa geçmek istiyorsanız bununla ilgili detaylı bilgiyi İstanbul Teknik Üniversitesi bulabilirsiniz yada forumda okullarla ilgili kısımlar var oradanda yatay geçiş hakkında bilgi edinebilirsiniz.Kolay gelsin...
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Muğla
Öğrenci
![]() |
cok tesekkürler
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Öğrenci
![]() |
İTÜ Mimarlığa yatay geçiş başvurusu kabul edilecek kurumlar:
MİMARLIK BÖLÜMÜ 1- Ortadoğu Teknik Üniversitesi 2- Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 3- İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü 4- Yıldız Teknik Üniversitesi 5- Gazi Üniversitesi denmiş. 9 Eylüle gidersen yatay geçiş şansın yok yani. .
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Karabük
![]() |
Evet.. Öss adayları seçimlerini nasıl yapacaklarına daha doğru karar verebilirler...Yurt dışında da çoğu üniversitenin yüksek lisans öğrencisi olarak okulumuz öğrencilerine öncelik vermesi de birsürü neden sebebinden sadece birtanesi...Dokuz Eylül de iyi bi üni tabi ama neyazıkki öncelik sebebi değil =))
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
Muğla
Öğrenci
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Uygarorkman verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Bu detayıda sayenizde öğrenmiş olduk.Saygılarımla...
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
![]() |
Rica ederim.
Fakat bilgiyi dincer adlı kullanıcı aktarmış ben hayretimi dile getirdim.
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Ben de geçen yıl geçiş yapmayı düşündüğümde bu araştırmaları fazlasıyla yapmış ve büyük bir hayal kırıklığına uğramıştım. Aynı durum YTÜ için de geçerli çünkü. Benim başvurmak istediğim iki üniversite vardı (İTÜ veYTÜ) ve ikisi de belirlediği okullar dışından başvuru kabul etmiyordu. YTÜ'de de şöyle:
Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü yurtiçi kontenjanlarına; İTÜ, ODTÜ, Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Dokuz Eylül, Anadolu ve Gazi Üniversitelerinin Mimarlık Bölümleri öğrencilerinin başvuruları kabul edilir. Bu sene belki değişmiştir umuduyla yeniden bakmıştım yönergelerine; ama ne yazık ki değişen bir şey yok. Yani hayret etmemek gerçekten elde değil. Düşünüyorum da bu üniversiteler kendi içlerinde zaten yeterince başarılı. İhtiyacı olan daha başka öğrencilere kontenjan neden açılmaz? Neden diğer okullara bu konuda bir şans verilmez? İlginç... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
söylenen üniversiteler zaten başarılı üniversiteler.birine giren başka birine gitmek için pek uğraşmaz sanıyorum.bu üniversiteler kendi aralarında değilde daha düşük puanlı üniversitelerden yatay geçiş kabul etse daha güzel olurdu belkide...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|