![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
Nevşehir
Öğrenci
![]() |
KTÜ mimarlık
Merhaba arkadaşlar,
KTÜ mimarlık bölümü öğrencisiyim,tercih etmek isteyen veya bölüm,fakülte,şehir hakkında soru sormak isteyen varsa cevaplayabilirim.Ben de bu bölüme gelmeden arkitera'dan araştırma yapmıştım. En son archad tarafından düzenlendi : 19-07-2008 14:18 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Mimarlık değil de Peyzaj Mimarlığı bölümü hakkında ya da dediğin gibi şehir,üniversite vb. hakkında bilgi verip yardımcı olabilirsen sevinirim.
İstanbuldan kalkıp oraya gelince zorlanır mıyım.? Diğer şehirlere göre biraz daha gelişmiş olduğunu biliyorum fakat öğrencilik hayatı nasıldır hiç bir fikrim yok... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Nevşehir
Öğrenci
![]() |
Peyzaj mimarlığı orman fakültesine bağlı ama mimarlık fakültesine bağlı olan şehir ve bölge planlama bölümü ile aynı binada yer alıyor.
Ktü ,eğer büyük şehirlerin birinde olsaydı hem eğitim hem de kampüs olarak en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer alırdı diye düşünüyorum. Sanırım sınıfımızda en çok istanbul dan gelen öğrenci var.İstanbul'a gün içinde çok sayıda uçak var önceden ayırtıldığında otobüsten daha ucuza bile geliyor.İstanbul'dan gelince herkez gibi mutlaka zorlanacaksın elbette ama 2. döneme herkez alışıyor.Sonuçta eğer hayatın hep İstanbul da geçecekse 4 sene de burada yaşamanı öneririm. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Peki ev kiraları hangi aralıkta.? Kampüse yürüme mesafesinde ya da ulaşımı kolay olan yerlerde.? Bir de şehirin pahalılık durumu nedir.? Abartıya kaçmadan geçinebilmek için ne kadar para lazım.?
Biraz fazla mı soru sordum ya :s
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Nevşehir
Öğrenci
![]() |
Ev kiraları kampüs çevresinde 400-600 ytl arasında.Bayan iseniz ev bulmanız daha kolay oluyor.Erkek öğrencilere çok fazla ev vermiyorlar ama biz 600 ytl ye yeni yapılmış lüks bir bina da ev bulabildik.İlk sene için özel yurt öneririm.İki kişilik bir oda için özel yurt fiati ise genelde 250 ytl.Ben gelmeden önce Trabzon için pahalı bir şehir demişlerdi ama bana normal geldi herşey.Ben tüm yemeğimi dışarıdan yiyerek yurt masrafı dışında 450-500 harcıyordum ama bu herkeze göre değişen bir rakamdır.
Sormak istediğin birşey varsa yazmaktan çekinme. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Cevaplar için çok sağol. Şimdilik lazım olan şeyler bunlardı. En azından aklıma gelenler bunlar. Tercihlerden sonra eğer Trabzona gelicek olursam o zaman kullanırım soru haklarımı ;D
Ya o değil de ben hala kararsızım. ŞBP - Peyzaj Mimarlığı - JFM arasında gidip geliyorum
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
Nevşehir
Öğrenci
![]() |
ŞBP ve Peyzaj Mimarlığı arasında ki kararsızlığı anlayabilirim ama Jeofizik Mühendisliğini anlayamam.Bu 2 bölümü okumanın daha zevkli olacağını düşünüyorum JFM'ye göre.JFM'de herhangi bir tasarımın söz konusu olduğunu düşünmüyorum.Herşeyden önce ne olmak istediğine karar ver bence,şehir ve üniversiteyi daha sonra düşün.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Jeofizik değil o ya Jeodezi ve Fotogrametri. Diğer ikisine göre oldukça alakasız bir bölüm olduğunun farkındayım. ŞBP ve PM isteme nedenim Mimarlık kazanabilecek bir puanımın olmaması, ona yakın olan bölümler olması, yani işin yine tasarım olması. Ama JFM'de de işsizlik ve kazanç durumu (şu an için) çok çok iyi diyor herkes. Bu durumda sorun hangisini istiyorum değil de ileride daha yakın olduğun bir alanda çalışmak mı yoksa hayatını garanti altına alma ihtimalin daha yüksek olan bir işte çalışmak mı.?
Saçmaladım mı ne :s Konudan saptım biraz kusura bakmayın.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
ktü nasıl güzel mi acaba bende bu sene ÖSS'ye Giricem mimar olmak istiyorum ama puanlar çok yüksek :S
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|