![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
Kütahya
![]() |
Mimar Sinan'da Yetenek Sınavına Ne Zaman Giriliyor?
Merhaba , ben siteye yeni oldum. Yapılan yorumları çok beğendim ve bende sizlerden faydalanmak istiyorum. Bu sene sınava girdim Mimar Sinanı tercih yapmayı düşünüyorum. özel yetenek sınavına önceden mi giriliyordu ? Yada ben kazanırsam ne zaman girmem gerekir. Yardımcı olursanız sevinirim. TEŞEKKÜRLER...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi sınav giriş tarihleri tam belli değil.Genelde ağustos sonu eylül başı gibi oluyor.Bu adresten güncel takip ederseniz bulabilirsiniz.
MSGSÜ - Ana Sayfa
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
Kütahya
![]() |
Peki yetenek sınavındaki sonuca göre mi bölüm seçiliyor ?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Adana
Öğrenci
![]() |
sınav puanınla giremiyor musun mimar sinana? başka bir konu başlıgında yıldız teknik, itü, mimar sinan ... bunlardan hangisini tehcih edeyim diye sormustun.. ben sınav puanınla tercih yapacaksın sanmıstım o yuzden soruyorum:/
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
Kütahya
![]() |
Sınav puanımla girebiliyorum. Herkes yetenek sınavıyla alıyor deyince ek olarak sınav oluyor sanmıştım.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
Adana
Öğrenci
![]() |
hımm.. istediğin yere gidersin inşallah. Ama ben de mimar sinanı tercih ederdim heralde
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç mimarlık bölümü için öss ile değil.İki aşamalı özel yetenek sınavı ile öğrenci alıyor.Üniversite sınavındaki ea1/söz/1say1 puan türlerinin herhangi birinden 4 yıllık baraj puanı olan 165 almak yeterli.Bu puan türlerinden en yüksek olan puan sınavda baz alınıyor.Ama puanınız ne kadar yüksek olursa sizi o kadar yukarı taşır.Yetenek sınavında sizle aynı puanı alan yalnız öss puanı ve orta öğrentim başarı puanı kimin yüksekse onun girme şansı daha yüksektir.Umarım yardımcı olmuşumdur.Okulun web sitesindende okulla ilgili sınav tarihleri,bölüm hakkındaki bilgileri,dersler hakkındaki bilgileri takip edebilirsiniz.Yukardaki iletimde site adresini verdim.Kolay gelsin.Başarılar...
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Yanılıyorsunuz MSÜ hiç bir zaman 165 puanla almadı. Bu yılda 185 le alıyor. Geçmiş yıllarda ki baraş sınavı 120 iken 120 eşit ağrlıklı puanla almıştıda GSL öğrencileri sınava girememişti. O sizin dediğiniz MÜGSF dir. O da bu yıl 185 ile alıyor.Ve MSÜ sınav tarihi 19.08.2008-20.08.2008[/color] .
http://www.msgsu.edu.tr/data/doc/aka...kvim2008-9.pdf bu linkden bakabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
İç Mimar
![]() |
Diğer konuda yazdıklarınızı okumuştum.
Çizim konusunda henüz yolun başındasınız.Tabi İçmimarlık bölümüne girmeyi düşünüyorsanız. Mimarlık ise, zaten yetenek sınavına girmeyeceksiniz. Puanınız MSÜ'ye girmenizi sağlıyorsa hiç tereddüt etmeyin. Başarılar. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
sınav takvimine ulaşamıyorum