![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Bu yıl yapılan ÖSS sınav sonuçları açıklandı.En başarılı iller Burdur,Kırşehir,Niğde gibi orta Anadolu illeriydi.Bu yıl sınav sistemi farklı olduğu için farklı bölümlere göre bir kaç birinci çıktı.Umarım sınav sonuçları ve yerleştirilmeler herkes için en hayırlı ve en iyisi olur .Bu yıl mimarlık adına yeni ve taze kanlar yeni yetenekler ve yeni bakış açıları olan kişiler çıkmasına bir bir adım olur.Herkese kolay gelsin.İyi tercihler...
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Beklediğimden 15 puan kadar fazla geldi puanım; yine de yıl içinde denemelerde yaptığımdan neredeyse 20 puan düşük
İstanbul Üni. olmayacak büyük ihtimalle ama Peyzaj Mimarlığı için yazabileceğim alternatifler var gibi.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
ÖSS ye girmeden önceki perşembe günü 285 yapıp ders çalışmayı falan aştığımı zannedip bir kenara attım
![]() ardından öss geldi bir tuhaf gündü, herneyse bayağı iyi geçti dedim kontrol ettim 270 garanti gibiydi ![]() ardından 12 temmuz sabahı sonuçlara baktım 257 yazıyordu o lanet olası monitörde ![]() 15-15 hayatıma kaydı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Şimdi itü mimarlık bölümünü kazanmış bir şekilde yaz tatilimi geçirmek varken, ytü makina mı yazsam yoksa seneyi mi beklesem sorularına cevap arıyorum ![]() Sizce ne yapayım. Seneyi beklesem dersaneye gitmeyeceğim. Mimarlık için değer mi 1 sene beklemek? Ayrıca bahçeşehir yeditepe gibi özel üni. lerde okumanın bir eksi si var mıdır? Bilgilerinize ihtiyacım var.... En son MrT tarafından düzenlendi : 12-07-2008 23:22 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Denizli
İnşaat Mühendisi
![]() |
Genel liselerin eğitim süresinin 4 yıla çıkarılmasıyla bu yıl mezun vermediler.Sınıf tekrarı yapan başarısız öğrenciler hariç.
Peki bu liselerin okul birincilerine verilen tam puanları kimler aldı ? Tahmin zor değil.Başarısız sınıf tekrarı yapan yüzlerce öğrencinin ham puanlarına , 80 (100*0,8) orta öğretim başarı puanı eklendi. Bir puanın binlerce kişiyi geçmek anlamına geldiği sınav sisteminde , onlarca puan hakkı olmayan kişilere gitti. Kamuoyunun vicdanına saygıyla sunulur. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Alıntı:
Bence ilk önce hangi bölümü istediğinize net bir şekilde karar vermelisiniz. Bu çok kritik bir nokta, üniversite değil bölüm tercihi yapmalısınız. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Alıntı:
Ben Maltepe üniversitesi mimarlıkta okuyorum.Eğitimi iyi,neden iyi çünkü bu tarz vakıf üniversiteleri parayla getirtiyorlar iyi hocaları.Girersen özel bir mimarlığa zannetmiyorum ki çok büyük sıkıntılar çekesin.Bahçeşehir için iyi diyorlar baya ama tabi bunlar duyumlar,orda okuyan biriyle konuşmanı tavsiye ederim.tabi birde işin diğer yüzü var 1 sene beklemek gibi,mimarlık için değer mi 1 sene beklemek demişssin.Yani şöyle söyleyeyim bizim sınıfımızda ist. üniversitesi çevre mühendisliği 3. sınıftan terk adamda var.Bu işin geçi olmaz.Mimarlık aşkın varsa 1 sene daha bekleyebilirsin illa devlet istiyorsan tabi ama buna karar vermeden önce bir araştırma yapmanı tavsiye ederim özeller hakkında. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim...
bugün bahçeşehir üni.'ne tanıtım günleri dolayısıyla gittim.oradan mezun burslu okumuş bi bayanın anlattıklarına göre pek fark yok aksine devlet üni.lerinden artıları varmış.belki eksileri vardır ama konuşmada geçmedi.baya tatmin olmuş durumdayım özelde okumak için ama özellerdeki arkadaş ortamlarının nasıl olduğunu bilmediğim için netteki sözlüklerden edindiğim bilgilere göre pek hoş değil gibi geldi bana... bir de diğer en önemli sorunum var.forumun başka bi konusunda okudum.özel üni.lereden mezun olanlar iş bulma sırasında 2. plana atılıyorlarmış. öncelik 4 büyük devlet üniversitelerindeymiş...(odtü,itü,ytü,msü) az gün kaldı hala karar vermiş değilim mimarlık sevgim var bu aşk mı bilmiyorum ama yaptığım kaydırma sonucu arkadaşlarımın benden yüksek bölüm ve üni.lere girmesi çok kötü yaptı beni.1 sene mimarlık için beklerim seneye kaydırma yapmayacağımın garantisi olsa ve de kafayı sıyırmadan 1 seneyi geçirebilirsem.bu durumlara düşecek gibi görmüyodum kendimi başa geleni çekicem...
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Öğrenci
![]() |
Alıntı:
Mimarlık diploma değildir.Başarılar dilerim
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Rica etsem bu tartışmanın konumunu net bir şekilde belirtebilir misiniz? Gerçekten merak ettim.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Alıntı:
itü ytü msü odtü özel okul konusunu bulabilirsem atarım... |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
KTÜ Peyzaj Mimarlığını kazanmışım. Sevinemedim bile doğru düzgün ya; İstanbul'dan ayrı nasıl yapıcam bilemiyorum
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
sıralamam 21283.
herhangi bir mimarlık bölümünü kazanamadım.seneyi bekleyeceğim artık.Allah sabır versin... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|