![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Güzel Sanatlara Hazırlık Çizim Kursuna Gidenlerin Beklentileri ve Sonuçlar
Güzel sanatlar kursları sınavlardan bir ay kadar sonra başladı. Acaba İstanbul'da kursa giden arkadaşlar gittikleri kursla ilgili olumlu olumsuz yanları, sınıf durumunu (kişi olarak), eğitimde neyi baz aldıkları, bu kadar süre içinde neler öğrendiklerini aktarırlarsa benim gibi kararsız kişilere de bir nebze olsa katkı sağlayabilirler mi? Kolay gelsin.Saygılarımla...
En son lumina tarafından düzenlendi : 19-04-2008 23:43 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
merhaba,
istanbul'da 4 aydır bir hocadan ders alıyorum. arkadaşımın 2 yıl önce 3 ay devam ettiği ve beğendiği bir hoca. yeni dönemin başlamasını beklemeden derslere başladık. ilk bir ay boyunca küre tonlaması ve yamuk yumuk bibirler çizdik. sonra figürlere geçtik. kumaş, portre ve el çalıştık. geçen haftada perspektif ve nesne çizimlerine başladık. her hafta ünlü bir ressamdan bir kopya ödev hazırlıyoruz. marmara üniversitesi mülakat ile öğrenci alıyor ve mülakatta yanımızda götürmek için ünlü ressamların çizimlerinin kopyalarından oluşan bir dosya hazırlıyoruz. böyle giderse mülkata kadar 50 kopya falan yapmış oluruz sanırım bir ay sonra da sanırım hayalden çizim yapmaya başlayacağız. şuan yaptığım kopyalara baktığımda inanamıyorum. eskiden ressamlık ve çizim yapmak o kadar uzak görünürken şimdi ben de çizebiliyorum çok disiplinli olarak hazırlanıyoruz. bunda benim gsf'yi çok istemem ve ciddiye almamın büyük payı var. hocam da bunun farkında ben öğrenmek istedikçe o da üzerime geliyor. eğer fırsatın varsa özel ders al derim. genelde atölyeler çok kalabalık ve hocalar öğrencilerle ilgilenme fırsatı bulamıyorlar. kısacası benim durumum budur umarım az ya da çok bir fikir verebilmişimdir.
En son anail tarafından düzenlendi : 30-11-2007 12:21 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Size teşekkür ederim. Siz hangi hocadan nerede ders alıyorsunuz? Hocanın eğitimi ne üzerine? Hangi okul mezunu? Anadolu yakasında mı Rumeli yakasında mı oturuyorsunuz? Aylık ne kadar ödüyorsunuz?Haftada kaç saat ders alıyorsunuz? Çizim seviyeniz ders almadan önce neydi? Umarım bu sorularıma da cevap verirsiniz. Bunaltıysam üzgünüm. Kolay gelsin. İyi çalışmalar. Başarılar. Saygılarımla...
En son lumina tarafından düzenlendi : 19-04-2008 23:44 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
merhaba,
ders aldığım hoca Mimar Sinan resim bölümü mezunu. haftada 2 gün ders alıyorum. 1 ders günlük 6 saat sürüyor. birkaç ay sonra haftada üç güne çıkacak ders süremiz. aylık 200 ytl ödüyorum. hocam Kadıköy'de oturuyor ve bize evinde ders veriyor. 5 kişiyiz. ben Rumeli yakasında oturuyorum. yaklaşık 3 yıldır çizimle ilgileniyorum. derslere başladığımızda hiç çizim yapmamış biri kadar bilgisiz değildim. ama daha önce modele bakarak hiç figür çizmemiştim. umarım yardımcı olabilmişimdir. merak ettiğin başka şeyler varsa rahatlıkla sorabilirsin. cevap veririm. En son lumina tarafından düzenlendi : 19-04-2008 23:44 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Üye Adayı
![]() |
şu anda ben de kurs alıyorum hafta içi hergün. hemen hemen 5 saat sürüyor. ama ikinci dönemde okulun kurslarını düşünüyorum.
En son lumina tarafından düzenlendi : 19-04-2008 23:45 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Anail verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Hocayla beraber 5 kişi oldunuza göre atelyesi mi var?İstanbul'da kurs olarak Anadolu ya da Rumeli yakasında gittiğiniz görüştüğünüz yerler var mı?Varsa olumlu olumsuz yönleri nedir? Kurs ismi verirseniz daha çok sevinirim. Neyse bir şey aklıma takılırsa yeniden sorarım. Verdiğiniz detaylar için çok teşekkürler. Saygılarımla..
En son lumina tarafından düzenlendi : 19-04-2008 23:45 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
biz 5 öğrenciyiz. hoca ile birlikte 6 kişi oluyoruz. bir önceki mesajda da yazmıştım hocam bize evinde ders veriyor. öğretmenlik yaptığı bir atölye var ama kendisinin değil. gsf'ye hazırlanırken ders aldığı atölyede gsf'yi kazandıktan sonra asistanlığa başlamış. okulu bitincede orada kalıp ders vermeye başlamış. yaklaşık 7-8 yıllık bir öğretmenlik geçmişi var sanırım. bende ilk olarak kadıköydeki ders verdiği atölyeye gitmiştim. özel ders vermeyi kendi teklif etti. yetenekli ve azimli gördüklerini özel derse alıyormuş. böyle başladım özel ders almaya. kendi atölyesini kurmak için çalışmaları var. kadıköy civarında yer arıyor ama henüz bulamadı.
kurs olarak gittiğim, görüştüğüm yerler var. kadıköydeki atölye2b'ye gitmiştim. ama pek iç açıcı bir yer değil. geçen yıl çok az öğrencisi bir yerlere kayıt yaptırabilmiş. kazanamayan öğrencilerinin bir kısmıda şuanda hocamın ders verdiği atölyede ikinci yıllarına hazırlanıyorlar. ikinci yıllarına hazırlanan bu öğrenciler atölye 2b ile ilgili pek iç açıcı şeyler söylemiyorlarmış. hatta hocamın dediğine göre ikinci yılları olmasına rağmen birinci yıl öğrencileri gibi bilgi eksikleri varmış. bir de eminönünde sabir mehdiyev adında azeri bir ressamla görümüştüm. muhteşem bir ressam. saatlerce sıkılmadan bakabileceğin kadar güzel eserleri var. ama onunda gsf'nin ne istediğiyle ilgili pek bilgisi yoktu. yüz yüze görüşmedim ama ankarada "ankara akademi" denilen bir atölye var. deviantart'ta öğrenci işlerini yayınladıkları bir sayfaları var. nette araştırma yaparken oraya rastaldım ve aşırı çok beğendim. mali yoluyla birde onlarla iletişim kurdum. çalışmalarımı gönderip yorum yapmasını istedim. çok ilgili ve sıcak bir yaklaşımda bulundu ve gerçekten çok bilgilendirici bir mail gönderdi. kısaca görüşmelerim bunlar oldu. bu hocayı bulmasaydım suna sanat ve çizgi evinede gitmeyi düşünüyordum ama gerek kalmadı... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Anail teşekkür ederim yazdıkların, bilgilendirdiğin için. bana az da olsa yararı dokundu. Peki şunu soracağım, gittiğiniz ressam (hoca) sınırlı sayıda mı alıyor öğrenci ? Yani kurs başladıktan sonra yazılan olabiliyor mu ?
En son lumina tarafından düzenlendi : 19-04-2008 23:46 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
eyoruk, evet özel ders için sınırlı sayıda öğrenci alıyor. çalıştığımız mekan dar bu yüzden fazla olursak sığmayız. sanırım bir öğrenci daha almayı düşünüyor. ağustos ayında derse başladığımızda iki kişiydik sonra eylülde bir kişi daha geldi. ekimde birer hafta arayla iki kişi daha geldi. gelen öğrencinin çizimlerini beğenirse dönem ortasında da derse alır bence. ders verdiği atölyeyi düşünüyorsan eğer orada sorun olmuyor. dönem ortası ya da başı farketmiyor istediğin zaman başlayabiliyorsun derslere diye biliyorum. ama kalabalık bir ortam ne kadar verimli olur bilemiyorum.
En son lumina tarafından düzenlendi : 19-04-2008 23:46 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Okul kurslarına gitmenizin sebebi nedir? Hocaları tanımak? Torpil olur mu? beni alma ihtimali artar mı?Yoksa okul havasını resim atelyesinde tatmak istiyorum mu? Bir de şöyle bir gerçek var: MSGSÜ VE M.Ü hocaları dönüşümlü olarak hem sınavlara hem derslere konuk hoca ya da proje için girebiliyor. Bu kadar karışık hocadan ders almak sizi yormaz mı? Bunun farkına varırsanız sevinirim. Oluşmuş bir resim çizme düzenini yeni hocayla yeniden tekrar etmek zaman kaybıdır diyorum. Saygılarımla...
En son lumina tarafından düzenlendi : 19-04-2008 23:47 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
İstanbul'da güzel sanatlara hazırlık kursa gidenler var mı aranızda? Şu popüler ismi duyulan google'da bolca reklamları yapılan şu kadar kişiyi şöyle üniversiteye soktuk diye anlatan meşhur kurslara giden arkadaşlardan gittiği kursla ve aldığı eğitimle alakalı olumlu olumsuz fikirlerini almak istiyorum. Umarım cevap verirsiniz. Saygılarımla...
En son lumina tarafından düzenlendi : 19-04-2008 23:48 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
Adana
Öğrenci
![]() |
Bilmiyorum İstabul'dakini ama bence özel yetenek için özel ders al. nasıl bilmiyorum senin şu an çizimlerin ama kendin bile çalışırak eğer iyi isen girebilirsin bir yerlere ben öyle yaptım, kendim çalıştım.
En son lumina tarafından düzenlendi : 19-04-2008 23:48 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
Düzce
Öğrenci
![]() |
merhaba,
ben geçen yıl 2 aylığına çizgi evine gittim..öss puanımın iyi olmasına rağmen İstanbul'da bir okula gitmek istiyordum. eğer benim gibi daha önceden çizim yapmamışsan bir kaç aylık kurs yeterli olmayabilir, haberin ola.. sınıfımız çok kalabalıktı. her gün iki hocayla birlikte çalışıyorduk. bence aklına takılan kurslara git. ortamlarını gör, hocalarıyla konuş fikrin olsun. bir de geç kalmamamaya bak. kolay gelsin, başarılar.. En son lumina tarafından düzenlendi : 19-04-2008 23:49 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Güzel sanatlar çizim kurslarında şuandaki aşama ?
Şu an güzel sanatlar çizim kursunda olup ya da özel ders alanlar hangi aşamadalar? konu, çizim, perspektif, boyut vs.. olarak yazarsanız sevinirim. Umarım cevap veren arkadaşlar detaylı açıklama yapar. Eğer İstanbul ise kurs ismi ve ders aşama detayları verirseniz sevinirim
Saygılarımla...
En son lumina tarafından düzenlendi : 19-04-2008 23:49 |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|