![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Merhaba. ben lise son sınıf öğrencisiyim ve sekizinci sınıftan beri mimar olmak istiyorum. Çevremde hiç mimar yok (yani etkilendiğim biri olmadı). Sadece iyi hem de çok iyi hatta dünyanın en iyi mimarı olmak istiyorum. geçmiş yıllarda içimde hiç öss korkusu yoktu. Yani bana kazanırmışım korkulacak bişe yokmuş gibi gelirdi. Anadolu lisesinde okuyorum ve notlarım da fena değil, sanırım bu yüzden korkmuyordum öss'den. Ama bu aralar olayın ciddiyetinin farkına yavaş yavaş varıyorum diyebilirim. Çünkü deneme sonuçlarım pek iç açıcı değil. 215-220 arasında gidip geliyorum. İTÜ Mimarlık istiyorum oranında şuanda taban puanı 349 yani benm sene sonuna kadar puanımı en az 275 e kadar çıkarmam gerekiyor . bu bana biraz ürkütücü geliyor kendime bile söyleyemiyorum bu cümleleri ama 'ya kazanamassam' gibi ya da ' Aman canım İTÜ şart değil, puanı o kadar yüksek olmayan bisürü mimarlık fakülteleri var onlardan birine giderim' gibi cümleler kurmaya başladım ve bu cümleleri kurarken kendime ben bu muyum diyede sormaya başladım.
Ve gerçekten çok merak ediyorum. Bu sitenin üyelerinden çoğu mimarlık öğrencileri ya da gerçek mimarlar.Sizlere soruyorum siz nasıl kazandınız? Kaç puanla başladınız? Nasıl çalışıyordunuz? Bikaç cümle yazıp bana biraz yol gösterirseniz, ve azıcık olsun rahatlatırsanız çok sevinirim. Cevaplarınızı bekliyorum.Saygılar. ( İnşallah imla ve noktalamada bi hata yapmamışımdır )
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
![]() |
Ne yaparsan yap kazanamazsın. Umarım anlatmak istediğimi anlamışsındır..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Öğrenci
![]() |
Mimarlık gerçekten istediğin bir bölümse şuanda mevcut olan puanını her halükarda yükseltirsin ve amacına ulaşabilirsin.Sadece derslerine çalışırken bu bilinçte ol ve başarının yarısı inanmaktır.Güzel sanat dallarında yeteneğin varmı?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Tesadüf diye bir şey mimarlıkta yoktur bunu biliyorum.Bende iç mimarlık düşünene kadar çok fazla evreden ve akademik durumdan geçtim.Bence össde başarılı olmanın sırrı sürekli disiplinli ve her gün çalışmak.Öyle 5-6 saat deil!Ben çok biliyorum benim lise ve dersane dönemimde gecelerce uyumadan çalışanlar.Dersane bitipte össye 10 gün kala hiç bir şey hatırlamıyorum diye panik halde eli ayağı titreyen!Össden denemelerden aldığı puandan en az 20-30 puan az alan!Panikten telaştan kendine güvensizlikten ve anne ve babaların yok boğaziçi yok itü deyip büyük pompalama ve beyin yıkamasından!Bence denemeler önemlidir sınav pratiği kazandırır!Tabi almak isteyene.Sizin gerçek öss puanınız en az 10-15 puan yüksek olucaktır.Çünkü dersanede daha fazla zor ve seviye üstü sorular sorulur ki öğrencinin durumu kapasitesi eksikliği anlaşılsın.Benim gittiğim dönem böyleydi en azından.Ben böyle kazanmıştım össyi her dersten 30 en fazla 45 dk test çözerek istikrarlı,düzenli,her gün çalışarak.Aynı durumuda şimdi devam ettiriceğim.Kolay gelsin.Saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Teşekkür ederim mina_lavin. Benimde hep yapmaya çalıştığım şey 'düzenli' çalışabilmek ama ne kadar başarılıyım bu konuda bilmiyorum. Benimde günde 4-5 saat çalışan arkadaşlarım var ve ben onları görünce kendimi çok suçlu hissediyorum.(Elimde değil) Dersaneden okuldan dünyanın ödevini veriyolar çözün getirin diye ama ben hiçbir zaman verilen ödevlerin tamamını yapıp şöyle huzurlu bi şekilde gidemedim dersaneye ,okula. Ay şu hoca şu tetleri vermişti yok şu kontrol edicekti. Çektiğim sıkıntının yanında yapmadığım ödevlerden işittiğim o çok koyan sözler. Evde bütün gün yatmıyorum tabiki çalışıyorum sonuçta ama bişeyleri yanlış yaptığım kesin.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
Herhalde şu anda endokrin sistemi işliyorsunuz baksana prolaktin yazmışsın ama olsun en sevdiğim hormondur kendileri eee ne de olsa annelik içgüdüsü oluşturuyor bu hoş bir şey.Şaka bir yana neyse.
![]() Yani senin şu durumun benim geçen seneki halimi hatırlattı aynı bende başlangıçta böyleydim hoş sonda daha vahim duruma geldim ama bu seninde olacağın anlamına gelmiyor ama şunu söyleyebilirim kafana koyduktan ve düzenli olduktan sonra emin ol gerisi geliyor ama tabi yapana bu yapan kazanıyor zaten ya. Benimle hatta benden daha kötü olduğunu düşündüğüm insan bu düzeni sayesinde öss de çok başarılı oldu ama şu an ki durumun pekte hoş değil açıkçası.Mina_livan'in sonda söyledikleri çok doğru sonuna kadar katılıyorum öss'ye hazırlanan bir insan olarak. Ben denemelerde son sınavda 257 ile kapatmıştım öss de 259 aldım şimdi tekrar hazırlanıyorum.Yapacağın şey düzenli olmak ve rahat uyku baştığını yastığa koyduğunda huzurlu olabilmek şimdi ben öyle oluyorum çünkü istediğim gibi çalışıyorum geçen sene "yine bir şey yapmadım benden hiçbir şey olmaz ben kim öss kim" çok söylediğim oldu.Ama sen mümkünse bunları yapma söylenmek batırıyor insanı.Burdaki insanların da sana yardım edeceğini pek sanmıyorum cevrendekileri gözlemle onların faydası çok fazla oluyor. hoşka_k.a.l eğer aynı okuldaysak bunu anlamışındır hep yıllıklarımızda vardır çünkü.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
programlı bir şekilde çalışmalısın bence. Ama çoğu insanın yaptığı gibi sadece programı hazırlayıp bir köşeye atmakla değil. Ona tamamen uyarak hatta uymadığın zaman kendine bazı cezalar vererek. Kısacası kendi kurallarını belirle ve tamamını uygula. Madem ki yeteneğin olduğunu söylüyorlar ve resimle ilgin çok bence hedefine ulaşmak için herşeyi yapman gerekiyor. Çünkü ben hedefine ulaştığın zaman senin çok başarılı olacağını düşünüyorum. Sevgiler...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Zamanı iyi kullanmak adına kendi kendine össdeymiş gibi saat kurup deneme yapın.Ben denedim zamanında çok etkili oldu.Böyle yaparak bir geometri ya matematik yada coğrafya sorusunda 4-5dk geçirmiyorsunuz.Bildiğiniz sorudan başlayarak bilemediklerine check işareti koyun sonra devam edin.Günlük testlerinizi öyle çözün.30 Soruysa konu 30 dk!Bir ay sonra görüceksiniz 4-5 saatlik test çözme ve bunalma maratonunuz 20 dk kısalacaktır.Bu sisteme devam ettiğiniz sürece sınav paniği,soru takılma şüphesi ortadan kalkıyor.Devam ettirdiğinizde dinlenmeye hatta kitap okumaya bile vakit kalıyor.Çünkü süre kısalıyor.Ben bu test tekniğini başka bir hocamın teziyle kendi mantığımı birleştirerek harmanladım.Bu hale getirdim.Çok etkili oldu.Testli olduğım sınavlarda en az 30 dk fazla zamanım kalıyor.Prolaktin sözüm size bu benim önerim.Denersiniz denemezsiniz o bileceğiniz iş.Not:Öss de bilgi değil pratik kurtarır.En azından ben bunun önemini çok iyi biliyorum.Mimarlığı kazanınca anlayacaksınız ki öss sadece emekleme kısmı
Kolay gelsin.Başarılar.Saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Haklısın mina_lavin.Şuara benim de en büyük problemim süre. Her cuma yalnz 1.bölümden deneme yapıyor dersane ve işlediğimz şeyler oluyor yani bilgi eksikliğinden yapamadım deme gibi bi durumum yok. 90 soru 90 dk. Eve gelddiğimde soruların tamamını yapabileceğimi görüyorum ama sınavda bazı sorulara bakamamış bile oluyorum. Evde çalışırken de öyle plan yaparken çok vaktim varmış gibi geliyo ( ki aslında var) ve şu saatte şunu çalışırım bunu çalışırım diyorum ama çalışırken bi bakıyorum o ders için ayırdığım zaman bitmiş fakat planladığım kadar çalışamamışım. Hele eksik konum varsa o konuya çalışırken çok fazla zaman harcıyorum. Bazen de denemelerde farkına varmıyorum ama bi bakıyorum bi soruya takılıp kalmışım ve saatler uçup gitmiş. Evet bundan sonraki bütün çalışmalarımda sınavdaymış gibi hareket edip hız kazanmaya çalışacağım.İnş işe yarar yani ben başarabilirim. Teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Ben ne istediğini bilen öğrencilere tek kelimeyle hayranım. 8. sınıftan beri mimarlık istediğini söylüyorsun ötesi var mı, bu mesleği bu kadar çok istiyorsan inan bana öss vız gelir sana. Çünkü sen çoğu kişiden bir adım öndesin. Ne istediğini bilmek o kadar önemli ki bu süreçte.
Ben öss ye hazıranırken deli gibi saatlerce çalışmadım. Yalnızca bazı sistematik işleyişlerim vardı. Belli zamanlarda belli testleri bitirmeye, gereken tekrarlar yapmaya gayret ediyordum. Sonuçta çok da istediğim gibi bir puan alamasam da mimarlığa yetecek bir puana ulaştım. Mimarlık o kadar mükemmel bir meslek ki uğruna senelerce öss ye girilebilir. İnşallah sen ilk girişinde kazanırsın; ama olmasa da canını sıkma, bu kadar strese girme; çünkü ömründen bir iki sene daha gidecek diye bir ömür seni mutsuz edecek bir mesleği seçmektense, bir iki sene daha sabret ve ömür boyu mutlu ol. İçindeki bu aşk hiç sönmesin inşallah. Başarılar. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Ya merak ettim sen hangi üniversitedesin? İstanbul'da bi üniversite mi? İstediğim gibi bi puan alamadım demişsin ya sen nereyi istiyodun? ( zeyneyzen)
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
prolaktiN kusura bakma bir-iki haftadır sınavlarım vardı bakamadım foruma.
Evet ben İstanbul'dayım, Haliç Üniversitesinde, yani vakıf üniversitesi. Burada burslu okuyorum, bu ikinci senem. Puanım İstanbul dışındaki birçok devlet üniversitesine yetiyordu; vakıf üniversitelerini hiç düşünmemiştim; fakat İstanbul'da okumak istediğim için böyle bir seçim yaptım. İstediğim puandan kastım buradaki bir devlet üniversitesi olsaydı daha iyi olurdu; ama şikayetçi de değilim. Çünkü mimarlığı İstanbul gibi köklü bir mimariye sahip bir şehirde okumak çok şey kazandırıyor insana. En azından ben böyle bir kanıya vardım geçtiğimiz sene içinde. İnşallah sen de istediğin yere yerleşirsin. Başarılar... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|