![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
GSF yetenek sınavında ÖSS nin etkisi
Yetenek sınavlarında öss deki puanının da çok etkisi oluyor diye duydum birinden. ÇOK mu?
Bu arada size nasıl bir durumdayım izah edeyim; Ben şu anda bir universitede edebiyat okuyorum. İlk senem, bu yıl kazandım yani. Bu yıl okulu bırakıp gsf ye girmek istiyorum fakat malum puanım düşecek. Birisi beni bu konuda aydınlatabilir mi? Bu öss puanı ne kadar etkileyecek? Düşülecek olan puan okuldan gelecek olan puan. Önemli olan ham puan mı? Ham puan ne kadar önemli? Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Üye Adayı
![]() |
yetenek sınavlarında önemli olan ham puandır.tabikide aldıgın ham puan senin için çok önemli ve yetenek sınavlarındada etkisi büyük oluyor.özelliikle girecegin okulun sınavında mulakat varsa bu aşamada daha çok dikkat ediyorlar diye duydum hatta hocalarla konuştum.umarım bilgidim kadarıyla yardımcı olmşumdur.benim de bilgim bu kadar....sevgi ve saygılarımla
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Kocaeli
Öğrenci
![]() |
Bende seninle aynı durumdayım. bunu göze alarak girecem. Tarih kazandım ama gsf istiyorum.Ham'a yüklenmek iyi olacak galiba.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
Gerçi ben geçen sene Hacettepe GSF Grafik bölümünü kazanan öğrencilerin öss puanlarına bakmıştım ösymden, hepsi gayet düşük ve sınırda puanlardı.. Çok farkettiğini sanmıyorum bu yüzden.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Hayır bazı okullarda farkediyor;güzel sanatlar sınavında sınaf ortalamasına ekleniyor.Sizinle aynı puanı almış biri ama öss+orta öğretim başarı puanı sizden yüksekse o alınıyor.Böyle kritik etkisi var!Bundan çok eminim çünkü giren arkadaşların bizzat kendi ağızlarından yani birinci ağızdan duydum.Össden ne kadar yüksek puan alırsanız o kadar iyi puanızı arttırırsınız.Birde sınava hazırlanırken sanat tarihi,mimarlık,mimarlık dönemleriyle ilgili yada genel kültürünüzü arttıracak kitaplar okursanız sizin ve benim için hayırlı olur.Çünkü artık yetenek sınavlarından önce test halinde genel kültür sınavı yapıyorlar.Şimdilik Mimar Sinan'da diğer okullarda da böyle bir uygulama olur mu bilmem.Bilginizine.Saygılarımla...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|