![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Üye Adayı
![]() |
İç mimarlık yetenek sınavları için tasarım dersi almak mı lazım
merhaba arkadaşlar iç mimarlık yetenek sınavına hazırlanıyorum hocalarla görüşüp fikir aldım çalışmalarımı gösterdim ve yetenekli oldugumu söylediler.sınava girmeden öncede tasarım dersi alan arkadşım olmuş .bildigim kadarıyla sadece desen ve perspektif için kurs alınıyor ama tasarım dersi de gereklimidir sınavdan önce bilgilenirinizi paylaşırsanız sevinirim
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
ulu iç mimar diye bir video vardı internette
bence onu izleyin yeter |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üye Adayı
![]() |
izledim teşekkür ederim.ama bu benim için yeterli degil
saygılarımla
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
O ulu iç mimarlar değil ama "elveda iç mimarlık " ama neyse çok iyi bir video iç mimar adaylarının en az 1-2 kez izlemesi lazım 1-2-3 diye bir serisi var.Saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Üye Adayı
![]() |
ben izledim ama korkmadım nedense
daha dogrusu bi kaygı yaşamadım tamam ilk izledigimde birazda olsa insan düşünüyor ama insanın hedefinde varsa hiç bir şey yıldıramıyor. soruma cevap verirseniz sevinirim yardımlarınızı bekliyorm sevgi ve saygılarımla
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Tasarım dersi öyle aldım bitti dersi diyerek olmuyor.Bildiğim öyle komplike tasarım derside yok!Bunların bile çeşitleri uygulamaları ve alanları var.Adı üzerinde "tasarım" sürekli kendini geliştirip değiştirmen gereken bir olgu.Tasarım derken kastınız nedir?Onu da bilmek lazım?Dijital tasarımmmı yoksa el(perspektif,çizim )mi?Dijital diyorsanız autocad,3 d s max,idecad vs... gibi programlar bilmeniz lazım.El çizimi diyorsanız mimar tanıdıklarınızda yada bir bürodan bir projenin en yalın haliyle nasıl çizildiğini yada perspektif mimari çizim ve detaylarının nasıl yapıldını öğrenebilirsiniz.Bunun için kitaplarda var internetten kitap sitelerinden yararlanabilirsiniz.Uzun,yorucu çok sabır ve emek gösterilicek bu yolda yolunuz ve beyniniz berrak olsun
Saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Üye Adayı
![]() |
teşekkür ederim yardımınız için...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Üye Adayı
![]() |
iç mimarlık sınavı için kesinlikle desen eğitimi şart... desen ayrı perspektif ayrı diye bir şey olamaz...
desen dediğin zaman içine herşey girer... Şampuanı ayrı saç kremi ayrı deyil yaniii.. İkisi bir aradadır. desen dediğinde anatomi, kumaş (draperi) obje, perspektif, iç mekan, ışık ve gölge hepsi bir bütündür bazı atölyelerin bunları ayrı ayrı egitim olarak verdiklerini duyuyorum. Bu tam bir kandırmacadır.. Sen desen eğitimi almak için başlarsın , heleki sınava hazırlıksa amaç hepsinin yüklemesini sana yaparlar... Kurs arıyorsan tavsiyede de bulunabilirim.. Ama iç mimarlık için desen kesinlikle şart ( içinde her şey olan desen..) saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Üye Adayı
![]() |
merhaba ben desen ve perspektifin şart oldugunu biliyorum şu anda bi kurs almaya başladım ama pek de içime sinmiyor açıkcası,yeterli oldugunu düşünmüyorum okuluın kurslarına kadar burda kurs almaya devam etmeyi düşünüyorum.umarım sene sonunda gülenlerden olurum.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Desen iç mimarlıkta tek başına bir anlam ifade etmez.Perspektifi olmayan bir desen oturmaz o resime yada yapılan işe.İlk desen desenizde bence desen+perspektif birleşimi iç mimariyi tanımlayan yada tamamlayan öğeler olarak düşünüyorum.Yoksa tek desen yada desenler havada kalmış bir mekan uygulanışının çizimi olur sadece.Yapılan işe ve o işin etiğine aykırı olur.Yani tam manasıyla burda bitmiş iç mekan çalışması olmaz.İç mimari açısından söylüyorum.Diğer mimarlık alanlarında şehir bölge planlamada bile perspektif çok önemlidir.Saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Üye Adayı
![]() |
bence okulun kursları da bizim acımızdan faydalı olucaktır.. başınızı agrıtıyorum ama kusuruma bakmayın seneye bende iç mimar ögrencisi olmak istiyorum sadece istemek yeterli degil bunun için çaba sarfediyorum sevgi ve saygılarımla
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
Ders alman yararına olacaktır. Ben ders almanı tavsiye ederim. Yeteneğin yanında eğitim de olmalı bence. İşi de biraz şansa bırakmasak iyi olur. icmimarlik.org :: Forum görüntüleniyor - İç mimarlık eğitimi almak isteyenler bu linke bi göz atsan iyi olur. daha önce benzer sorular sorulmuş.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Üye Adayı
![]() |
hasann teşekkürler bu formu biliyordum zaten.ders de alıyorum artık çok çalışmaya kalıyor
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
çok ilginç ve herkesinkinden farklı bir cevap olacak ama.. Benim arkadaşım da iç mimarlığa özel yetenekle alındı ama hiç bir hazırlık yaptığına şahit olmadım ben. Sadece tanıdık birisi olması lazım..
yani bu özel yetenekle alınan bölümlerde çoğunlukla torpilin olması gerekiyor.. Anladın sanırım...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|