Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Eğitim > Üniversite Adayları

Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 30-10-2007, 18:07   #1
Forum Üyesi

toprakana is on a distinguished road
öss'ye gireceğim tekrar,yolunda gitmiyor bir şeyler.bir deva arıyorum bu derdime,

Bu yıl sınava girdim ve tercih yaptım tüm tercihlerim mimarlıktı.Bütün mimarlıkları yazmadım.Ve hiç biri de gelmedi.İstanbul'da mimarlık okumak istiyorum.Bunu yürekten istiyorum.Fakat dershaneye gitme imkanım yok burada.Şehir ve Bölge Planlama Bölümü tutuyordu Mimar Sinan Üniversitesi'nin,tercihlerime orayı yazmadığıma da pişmanım sanırım.O bölümden mimarlığa geçiş yapan çok öğrenci duydum çünkü.Ve kasım bu kadar yaklaşmışken,ben henüz bir testin ucundan tutmadım.Çok canım acıyor,gün gün veda etmekteyim gelecek hayalime.İnsanın derdine deva yine insanın kendinden geliyor belki ama benim gerçekten yardıma ihtiyacım var sanırım.

En son toprakana tarafından düzenlendi : 30-10-2007 18:29 Nedeni: Derdimin ne olduğunu daha iyi anlatabilmek adına.
toprakana offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01-11-2007, 00:20   #2
Arkitera Üyesi

mina_lavin'in Avatar'ı

Tekirdağ
Öğrenci
mina_lavin is on a distinguished road
Unhappy Rehavete Kapılmayın

Bende öss'ye hazırlanıyorum.Bence disiplinli ve azimli bir çalışmayla mimarlık yada şehir bölge planlama kazanılabilir.Bence öss için o gerekli yayınlardan alın ve burda ismini vermek reklam sayılıyor veremiceğim isim kusura bakmayın Günde bir kaç saat disiplini bir çalışma yaparsanız umarım kazanırsınız.Kaldıki anlamıyorum herkes üniversiteyi dersaneyemi giderekmi kazanmış ya o Anadolu'daki öğrenciler ne yapsın Lüften paniğe kapılmayın!Artı bir şey daha eklemek istiyorum "Şehir bölge planlama" güzel bölümdür.Mimarlık,peyzaj gibi bölümleri kapsayan komplike bir bölümdür.Gelecekte apt. lardan bıkıp yeni şehirler yeni bölge ve yaşam alanları inşa edileceği için şehir bölge planlamacıya çok fazla ihtiyacımız oldunu düşünüyorum.Saygılarımla...
mina_lavin offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01-11-2007, 12:17   #3
Forum Üyesi

Bu dedikleriniz beni biraz olsun rahatlatmadı değil,sağolun.Ben de hep böyle düşündüm bir buçuk milyon öğrenci var sınava giren hepsi bir dershaneye giderek hazırlanmıyor nihayetinde,fakat on iki yıldır okul gibi bir sosyal ortama gidip gelmeye alışkın olan benim,hiç hesaba katmadığım bazı şeyler çıktı ortaya.Okul yalnızca bir şeyler öğrenmek için gerekli değil,dershaneler de öyleymiş.Sosyalleşmek mümkün oluyor eğitim alırken oralarda.Fakat burada böyle bir imkan yaratmak zor.Her türlü öğretici kaynağı edindim,derslerde zorlanan bir öğrenci değildim de,bilakis zevk alırım çalışmaya başlayınca.Fakat süreklilik sağlamakta zorlanıyorum.Bir kaç gün çalışıyorum bir program hazırlayıp,sonra ip kopuyor ve bir kaç hafta hiç çalışmıyorum.Yani iki aydır olagelenler bunlar.Ve bu sürekli çalışmayı başaramadığım sürece ilerlemem mümkünsüz görünüyor.Çareler arıyor,buluyor,uyguluyor,başarısız oluyorum,tekrar deniyor tekrar başarısız oluyorum,durum böyle olunca ümitsizliğe kapılıyorum.Toparlamakta güçlük çekiyorum.Burada bu derdimi dile getirmemin sebebi de,bu yollardan geçen ve benim daha önce aklıma gelmeyen çözüm önerisi olan arkadaşlarımla irtibata geçmektir.Teşekkür ediyorum tekrar.Ve tekrar.İyi kalın.
Eski 01-11-2007, 14:05   #4
Arkitera Üyesi

mina_lavin'in Avatar'ı

Tekirdağ
Öğrenci
Post Yardımcı olduysam ne mutlu bana

Size bir şey diyeceğim belkide şaşıracaksınız ozaman?Ben dersaneye 18 yaşımda gittim ve kasımda yazıldığım halde mart ayına kadar pek öyle detaylı çalışmadım.Mart ayında yaptığım bir programla 3-3.5 ayda günde mak. 3-4 saatte üniyi çok ta güzel puanla kazandım.Tabi ben düz lise çıkışlıydım ve lise temelim sağlamdı.Eğer össden bu kadar korkuyorsanız nasıl mimarlık okuyacaksınız?Mimarlık össden kat ve kat daha zor disiplin azim ve emek isteyen bir bölüm.Artı siz ve benim gibi össye giricek olan arkadaşlara müjde!Bu yıl ne teknik ne güzel sanatlar nede normal liseler "MEZUN VERMEYECEK" bu nedenle girme ihtimali daha fazla ve yarışacağınız kişiler össyi kazanamayıp belirli puan altında kalan öğrenciler.Bence bu bile şansı %30-40 daha arttırıyor.Unutmadan da söyleyim öss ile online sınav yapan test ve soru imkanı veren siteler var bunlara üye olup online sınavlara girip seviyenizi,eksiklerinizi durumunuzu görebilirsiniz.Hemde sizin gibi össye gircek olan bir sürü kişi ile aranızda paun,durum farkını görebilirsiniz!Lütfen çalışmantan yılmayın!Eğer hedeflerinizi gerçekleştirmek istiyorsanız "mimar yada şehir bölge planlama" okuyacaksanız kendiniz belirli disipline,zora,iradeye ve idareye alıştırmanız lazım.Saygılarımla...
Eski 02-11-2007, 03:27   #5
Forum Üyesi

İstanbul
moon_gleam is on a distinguished road
Şu var ki o mezun vermeyenler ortalamada sizin sandığınız gibi %30 ya da %40 oranında artırmaz insanın şansını.Böyle bir ihtimal bile yok!!!!
Eğer şehir bölge planlamaya yetecek kadar puanın varsa belli bir birikiminde var demektir.Bizler birilerinin dürtmesiyle alışmış birşeyler yapmaya bu kimi zaman okul olmuş kimi zamanda dershane.Çok önemli yeri tespit etmişsin (disiplin) her şeyin başı ama bunu yapabilecek tek kişi sensin nasıl yapılacağına gelince erken güne başlamak şart olaki öğle vakti kalkma gafletinde bulunma.O dönemi çok iyi kullanmaya çalış.Öğle vaktinde seni bu ders ortamından uzaklaştıracak bir şeyler yap hatta bir iş bulabiliyorsan orada çalışabilirsin, çünkü insan o ortamın içinde olduğunda sürekli yapması gerekiyormuş gibi hissine katılıyor bu da inanılmaz bunalıma götürüyor insanı dinlenemiyorsun bile en azından bana öyle oluyor.Kendine yakın hissettiğin biriyle sürekli yaptıklarını tartış derim ama bu kişi başından öss geçmiş yani bu alanda biraz bilgisi olan biri olsun diğerlerini seni pekte anlayacağını sanmıyorum.Benim merak ettiğim bir konu var yapamadığın soruları nasıl hallediyorsun? Ben eğer onları öğrenmezsem o konuyu öğrenmiş sanmıyorum hep bir yerler eksik kalıyor gibi oluyor.
Senin düzeyinde veya daha üst seviyede bir arkadaş bulup çalışırsan ben bu iş olur derim,farklı yorumlarla o kadar çok şey öğreniyor ki insan.Sen de katınca onu unutman çok zor oluyor.Sana bu soruyu bir hoca anlatsa pekte umursamazsın ama sen de fikir yürüttüğün için olaya çok farklı açından bakabiliyorsun
Yine söylüyorum uyku her şeyin başı erken işe başlamak en önemli kısmı uyuşuk vücut=uyuşuk beyin bizim de işimize yaramaz.Basit ama etkili çözümler bunlar zaten her şey basitliğin içinde gizlidir.
moon_gleam offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-11-2007, 13:23   #6
Forum Üyesi

Bu yılki en büyük yanılgılardan biri,bu yıl diğer yıllarda olduğundan daha az öğrenci gireceği için sınava,bazı üniversiteler kontenjanı düşürebilirlermiş de.Ve fen liseleri anadolu liseleri yine mezun verecekler.Çıta yükselecek biraz diyebiliriz sanırım.Fakat ne var ki bunun bir getirisi ya da götürüsü olacağını sanmıyorum ben.İş çalışmada bitiyor.Moongleam,güne erken başlamanın insana ne büyük getirilerinin olduğunu farkettim,kısa bir süre önce,bu yüzden gün uyanmadan ben uyanıyorum her gün.Yalnızca ders çalışmak için de değil üstelik,gün iyi geçiyor sanki.Önce de dediğim gibi bir çok şey denedim,program yaptım uğraşıp durdum,fakat sonuçta hiç birini devam ettiremedim.Minalavin haklısın öss'nin üstesinden gelemeyen biri mimarlıkta nasıl okusun?İnanın bunu ben çok düşündüm,fakat benim üniversite okumam gerek.Gerek,çünkü;bir mesleğe ihtiyacım var.Ve bu mesleği öğrenmek için bir üniversiteye girmekten başka yolum yok.
Geçen yıllarda durum bundan farklı değildi.Bir çalışma disiplinim hiç olmadı,bunu marifetmiş gibi söylemiyorum yanlış anlaşılmasın,fakat bu disiplini ne bir dershane ne okul ne de bir öğretmen sağlayabildi.Fakat bir şekilde senelerin getirdiği birikim sayesinde bu sene aldığım puanı alabildim.Ben dershaneye ihtiyaç olmadığına her işin insanın kendinde bittiğine ve o işi yapmak için gerekli olan şeyin insanın kendi gücü olduğuna inanan bir öğrenciyim.Ne var ki bugüne dek hevesle hazırladığım programlardan ve çalışma biçimlerinden kötü nihayet aldığım için,artık gücüm tükendi hissine kapıldım.(Bir sorunu tesbit etmek,çözüm üretmek,çözüm işe yaramayınca yenisini üretmek tekrar tekrar,o sorunu çözmeye yetmiyor.Bazen ne kadar bilinçli olsak da bir konuda,bu bir işe yaramayabiliyor.)Fakat silkelendim tekrar,bilmem kaçıncı defa.Bir kez daha denemek için.Moongleam çalışma konusunda da bir şey söylemek isterim.Yanımızda bir mimarın ofisi var,onun yanında gidip çalışabilirim,gelebilirsin demişti.Burada bazı programlardan bahsediliyor,3dmax gibi,bunları öğrenmem mümkün mü sizce şuanda.Yalnız başıma öğrenebileceğim cd'ler olduğunu söylemişti bilgisayarcı bir abi vardı.O programı bilgisayarıma yükleyebileceğini ancak bunun için bol vaktimin olması gerektiğini de söylemişti.Bu konuya nasıl bakarsınız ne dersiniz fikrinizi merak ediyorum.
Teşekkür ediyorum tekrar,ilgilendiğiniz,beni bir kez daha denemeye sevkettiğiniz için.Tavsiyeleriniz değerli,onları gözardı etmeyeceğim ayrıca.Hoşça kalın.
Yapamadığım soruları halletmek en büyük dertlerden biri olur sanırım çalışmaya başlayınca.Özellikle fen derslerinde.Bunu buraya iki saat uzaklıkta olan Fethiye'ye ara sıra giderek halledebilirim sanırım.

En son toprakana tarafından düzenlendi : 02-11-2007 13:28 Nedeni: Eklemem gereken cümleler.
Eski 02-11-2007, 16:50   #7
Forum Üyesi

İstanbul
Ben de senin gibi öss'ye hazırlanıyorum ve sadece benim yaptıklarımdan bazılarını yazdım buraya senin işine yarayacağını düşündüğüm.İş konusuna gelince ben bir mimarlık bürosunu kastetmemiştim,sıradan normal bir iş seni ders ve ev ortamından uzaklaştıracak
O çeşitli programları öğrenme konusuna gelince şu an için gereksiz çünkü burdaki bizi ilgilendiren bütün yazıları okudum ve bu işin içinde olan insanların söyledikleri de aynı.Eee zaten bunları kendi başımıza öğreneceksek okulu kazanmak için boşuna uğraşıyoruz değil mi ama.
Eski 02-11-2007, 18:17   #8
Forum Üyesi

Haklısın elbette.Fakat sanırım burada istediğim gibi bir başka iş yok.Bu arada bu yıl kaçıncı girişin,ikinci mi?
Eski 02-11-2007, 19:44   #9
Üye Adayı

pocahontasS is on a distinguished road
slm bende sınava hazırlanıyorum ve dershaneye gitmiyorum çalışmaya başlamak için geç degil umarım istedigin yeri kazanırsın önemli olan yılmamak bence. insan gerçekten isteyince her şeyi başarıyor.hayallerimizi gerçeklerştimek bizim elimizde
pocahontasS offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-11-2007, 20:05   #10
Forum Üyesi

Merhaba,işte bu sevindirici haber.
Eski 02-11-2007, 21:06   #11
Üye Adayı

pocahontasS is on a distinguished road
kendine güven arada bende kötü düşüncelere kapılıyorum ama genede ümitliyim herkesin bana karşı ümidi bitmiş olsada ben onlar için degil kendim için kazanıcagım...
pocahontasS offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-11-2007, 21:57   #12
Forum Üyesi

İstanbul
Evet, maalesef ki ikinci senem.
Eski 05-11-2007, 17:27   #13
Arkitera Üyesi

mina_lavin'in Avatar'ı

Tekirdağ
Öğrenci
Öss konusundaki düşüncelerim sadece benim düşüncelerimden ibaret değil Y.ö.K'ünde savunduğu tezler.1.5 milyon öğrenci giriyor bunların 50-100 bin arası sıfırcılar,50 bine yakını 2 yada 3. kez girmiş yerleşememiş öğrenciler,200 bine yakınıda yerleşmiş ama gitmeiş öğrenciler.Buda demektirki %30 çeşitli nedenlerle kişisel tercihleri ve yök tarafında belirli bir standarta konmuş.Liseler 4 yıla çıktı bu yıl 4. yılını okuyacak olanlar yani mezun olmasını gerekenler olmayacak ve okul ortamında her gün haşır neşir olan öğrenciler ne sizin ne benim rakibim olmayacak.Bu bence önemli bir şanstır.Katılır katılmazsınız sizin tercihiniz.Ama bazı bölümlerde taban puanlar yükselecek bunu biliyorum.Herkese öss + benim gibi güzel sanatlar sınavına gireceklerede başarılar dilerim.Saygılarımla...
Eski 05-11-2007, 18:17   #14
Forum Üyesi

İstanbul
Benim kastettiğim aralık ilk 10 bindi;tabiki bu sayı büyüdükçe girme şansı artacaktır ama onun istediğinin %30 kısmında olmadığını düşündüğüm için boşuna umut vermemek adına düzeltme gereği hissettim ama arkadaş bunun farkında olduğu için dile getirmek anlamsız.
Doğru haklısın,ama bazı sınırlar çerçevesinde senin söylediklerin 50 bin ya da 60 bin için geçerli olan kısım.Zaten bu aralıkla ilgilenseydi bu sene bir yerlere yerleşirdi.
Neyse bunlar fazla gereksiz bunlara umut bağlayacaksak baştan kaybetmişiz demektir!! İnsan kendinin rakibi olsun başkasının ne yaptığının kimin girdiği kimin girmediğinin hesabını yapmayalım.
Sana da kolay gelsin ben sınava hazırlanmaktan sıkılıyorum sen ikisini de yapıyorsun kutlarım.
Eski 05-11-2007, 20:30   #15
Forum Üyesi

Gerçekten bunları düşünmemize gerek yok hiç.Çalışmaya gerek var yalnızca.Ben de yeni çözümler aramaya başladım artık çünkü günleri haftaları çalışmadan tüketmek ve İTÜ'ye girmek istemek tuhaf biraz.Hoşça kalın.
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları