![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
yabancı dil sınavından mimarlık fakultesine girilir mi?
Merhaba..
Ben meslek lisesi çıkışlıyım zincilikuyu anadolu yapımeslekten fakat sınavda meslek lisesi için uygulamar yuzunden fakulte yolları kapanmasada çok zorlandı bende yabancı dil kursuna gidiyorum burdan yds sınavına girip mimarlık fakultesine geçmek istiyorum sizce bu mümkün mü?böyle bir uygulama var mı? teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Yapı bölümü ve mimarlık
Yapı bölümüden ilk etapta yeniden öss ye girebilir;burslu bile olsa mimarlık yada yan dallarını seçebilirsiniz.Yada 2 yıllık kendi bölümünüzle ilgili bir bölüm okuyup ortalamanızı yükselterek yatay geçişle mimarlık okuma şansınız olabilir.Ama dil puanıyla mimarlık okuyamazsınız güzel sanatlar sınavı iç mimarlık bölümüne alan (Mimar Sinan ve Marmara üniversiteleri) gibi.Bunlar benim bildiklerim.Başka detay bilen arkadaşlara sorabilirisiniz.Bu bölümde okuyan bitirmiş yada mimarlığa geçmiş arkadaşlara.Yada okulların genel sitelerine giderek okula telefon edip sorabilirsiniz.Saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Düzeltme: Dil puanıyla güzel sanatlar sınavıyla öğrenci alan Mimar Sinan yada Marmara Üniversitesine girebilirsiniz.En son benim bilgim bu.Presedür bu yıl değiştiyse bilmem.Saygılarımla
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|