![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
İç mimarlık ile mimarlık arasındaki fark
merhaba,
gelecek sene özel yetenek sınavına girmeyi düşünüyorum, ders almaya başladım. hangi bölümü seçeceğim konusunda tereddütler yaşıyorum. aklımda msü endüstriyel tasarım ve iç mimarlık var ama iç mimarlık biraz ağar basıyor gibi. öğrenmek istediğim konu şu mimarlık ile iç mimarlık arasındaki farklar nelerdir? iç mimarlık mezunu, mimarlık bölümü mezunlarının yaptığı tarzda mimarlık yapabilir mi? ya da tam tersi mimarlık bölümü mezunu, iç mimarlık yapabilir mi? bilgilendirirseniz çok sevinirim. teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Öğrenci
![]() |
Merhaba mimarlık mezunları iç mimarlık yapabiliyor;fakat tersi mümkün değil bildiğim kadarıyla.İç mimarlık olsun, peyzaj mimarlığı olsun,bunun gibi bazı disiplinler mimarlığın içinden çıkmış disiplinler.Bana kalırsa mimarlık derim ama hepsi de son derece zevkli ve okunabilecek bölümler arsında.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
cevabın için teşekkür ederim. kararımı verdim: endüstriyel tasarım. iç mimarlık ve endüstriyel tasarımla ilgili kapsamlı bir araştırma yaptım ve içmimarlığın daha çok dekorasyona yönelik olduğunu öğrendim. asıl yapmak istediğim karakter tasarımı ve 3d modelleme ve endüstriyel tasarım yapmak istediğime daha yakın.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
Peyzaj mimarlığı tanımını ilk ortaya çıkaran Frederick Law Olmsted mimardı da peyzajı mimarlığa mı kattı? Ben peyzaj mimarlığının mimarlığın içinden çıktığına inanmıyorum, aklıma ziraat geliyor daha çok. Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz? |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Eger bileginize guveniosaniz
hakkaten mimarlik yazicaksaniz normal bir insan olmamaniz lazim. Tum soyliceklerim bunlar saygilar.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
Kocaeli
Öğrenci
![]() |
merhaba
ben iç mimarlık bölümü öğrencisiyi fakat henüz hazırlık okuyorum...merak ettiğinm şey şu mimarlar iç mimarların işini yapıyorsa öncelik onlara tanınmaz mı...burada haksızlık dönüyor bence....
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
Kocaeli
Öğrenci
![]() |
merhaba
iç mimarlık bölümünden mezun olduğumuzda iş bulma olasılıgımız %? ........bunları düşünüyorum ama mimarlar bizim önümüzü kapatacak gibi geliyor
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Öğrenci
![]() |