![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Merhaba ben lisede resim bölümünden mezun oldum. daha sonrasında iç mimarlık okumak istedim ve yetenek sınavlarına hazırlık aşamasında pera güzel sanatlar akademisi iç mimarlık bölümü ve Peranın aracılığı ile italya'da Plazzo spinelli okulunda 2 aylık bir yaz eğitimi aldım. tecrübe kazanmak için de bir çok yerde çalıştım. şimdi mezun olmuş veya öğrenci arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum, nasıl bır yol izlemeliyim ? yardımcı olursanız sevinirim ...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
14.09.07 bugün ise 20.09.07 hala birileri birşeyler yazar diye bekliyorum ama nafile galiba ... Ben bu işe başladığımdan beri etrafımdaki insanlarda bir paylaşım eksikliği görüyorum umarım bu benim şanssızlığımdır. Bir bilgi gizleme, bir aman yaptığımı görmesin, aman o bunu öğrenmesin ve benden daha başarılı olmasın gibi tavırlarla karşılaşmak gerçekten üzücü. burada insanlar bir çok bilgiyi paylaşıyor gibi görünüyor ama yine de bir çoğumuzda bencillik var ya da bu sezi bende artık oturdu. haksızsam kusurlarımı bağışlayın.
En son lumina tarafından düzenlendi : 20-09-2007 11:58 Nedeni: bi > bir |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Bende hazırlanıyorum umarım yardımcı olurum.Bende Pera yetklilieri ile mailleştim.Pera'yı bitirmeniz size "usta öğretici" sıfatını kazandırır.Bu da demektir ki böyle eğitim kurumlarında eğitim vererebilirsiniz eğer milli eğitim onayla bir belge aldıysanız.Bu edinidiğiniz deneyimler sizin ara eleman yada asistan olmanız dışında bir şey vermez.Asla gerçek bir "iç mimar" olmazsınız.Hiç bir projede imza yetkiniz yoktur.Bunu kesin ve net çizgilerle belirteyim.Eğer iç mimar olmak istiyorsanız ki tercihiniz bu yönde yazdıklarınızdan bunu anlıyorum,tabanınızda resimle alakalı olduğundan güzel sanatlar sınavında zorlanmazsınız eğer kendinize ve yeteğinize güveniyorsanız naçizane fikrim yeniden öss'ye girip barajı aşıp (185) güzel sanatlar sınavına katılmak.Umarım yardımcı olmuşumdur.Kolay gelsin.Başarılar.Saygılarımla..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Üye Adayı
![]() |
İç mimarlık istiyorsan sana kesinlikle üniversite eğitimi öneririm... Daha önce hiç cizim yaptın mı
yada kara kalem çizim yapıyormusun bilmiyorum. Bu bölümlere öss de marmara için baraj 160 puan mimar sinan için 185 puanı aştığın anda özel yetenek sınavlarına girebiliyorsun..Ama bunun için çok iyi bir şekilde çizim çalışman gerekmekte... Bu işi akademik ortamda eğitimini alarak yapmanı tavsiye edebilirim. İyi bir atölyede sınava yönelik olarak kara kalem çizim dersleri almakla işe başla... İstanbul'da pek çok çizim atölyesi var. Özellikle taksim ve moda'da çok iyi araştırmalısın..Yoksa bir senenen boşa gider. Ben mimarsinan fotoğraf bölümündeyim. Sana kendi hazırlandığım atölyeyi araştırmanı ancak tavsiye edebilirim. suna doğruyol resim atölyesi. SUNA DOGRUYOL RESiM ATÖLYESi adresinden girip gerekli bilgilere ulaşabilirsin. İç mimarlık tasarıma dayalı bir meslek dalı. Bu eğitimi akedemi ortamında alman senin için en hayırlısı olur. Zaten iyice araştırırsan meslek eğitimi veren kursların çoğunu bitirenler piyasaya atıldıklarında eğitim eksikliklerinin çok çabuk farkına varıyorlar. 4 sene eğitim nerde 8 ay veya 1 yıldan daha az bir sürede kurs ortamında eğitim almak nerde... Umarım yardımcı olmuşumdur. kafana takılan bir şeyler olursa gene cevaplamaya çalışırım.. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|