![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Öğrenci
![]() |
Merhaba arkadaşlar ben okudum sizlerle de paylaşmak istedim bakalım yayınlanan bu yasal hedefler için ne gibi görüşleriniz olacak..Teşekkür ederim ilginizden dolayı
1.Mimarlıkla ilgili her alanda ve her türlü tasarım ve uygulamada,mimarın belirleyici ve yönlendirici misyonunun ülke düzeyinde etkin ve sorumlu kılınması; 2.Mimarlığın ülke ve toplum yararıyla çevre ve kültür değerlerini gözeten bir hizmet ve uygulama süreci içinde yaşama geçirilmesinin güvenceye alınması; 3.Mimarlık hizmetlerinin mesleki ilke ve hedefler ışığında çevre ve toplum çıkarları doğrultusunda verilmesi için demokratik ve bilimsel denetiminin kurumsallaştırılması; 4.Mimarlıkla ilgili her alanda mesleki sorumluluk üstlenebilmesi koşulunun yeniden belirlenerek,eğitimin ardından mesleğe hazırlık ile mesleğe kabul süreç ve kurallarına ilişkin görev ve yetkilerin düzenlenmesi; 5.Mimarların mesleki haklarıyla,bu haklarının karşılığı olan kamusal ve çevreye dönük sorumluluklarını birlikte gözeten hizmet ve yükümlülük koşullarını belirleyen bir mimarlık düzenine toplumu ve bireyleri de bağımlı kılacak kuralların tanımlanması; 6.Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) tarafından olduğu kadar,Avrupa Birliği"ne üye ülkelerin mimarlık meslek kuruluşlarının ortak örgütü olan Avrupa Mimarlar Konseyi"nce de gözetilen yukarıdaki hedeflerin,Türkiye"nin AB üyeliği uyum sürecindeki düzenlemeler bağlamında ülke mimarlığına kazandırılması; 7.Bütün bu kuralların,Türkiye"de belirli sürelerle ve konular için hizmet vermek isteyen yabancı uyruklu mimarları ve onların işlevlerini de bağlayacak şekilde düzenlenmesi; Mimarlık Hakkında Kanun tasarısı, bu hedefleri de içeren bir düzenlemedir. En son lumina tarafından düzenlendi : 10-09-2007 00:50 Nedeni: konu başlığı |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
Türkiye dışı
Mimar
![]() |
paylaşım için teşekkürler.
7. madde Türk mimarlar için bir dezavantaj teşkil edebilir. En son lumina tarafından düzenlendi : 10-09-2007 00:49 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Öğrenci
![]() |
Evet 7.madde de benim gözüme çarptı.