![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Marmara GSF Özel Yetenek sınavından çıktım, sınavda olup bitenleri buraya yazıyorum
arkadaşlar sınavdan çıktım
![]() ![]() bu sene bayağı bir değişiklik yapmışlar, ilk bölümde önümüze masanın üzerinde kare, prizma, dikdörtgen gibi strafordan şekiller ve önüne basketbol topu koydular, bunu resmedin dediler biz de resmettik:d 2. bölümde bir zarfın içinde 3 tane renkli 3 tane siyah beyaz kağıt vardı, kağıtlarda uçak, ortaköy sahili, motorsiklet, mekan içi, new york gökdelenleri olan mahalle, depremde yıkılan evler, çadırlar , çöp kutusu, böcek gibi daha birçok çeşit resim vardı, bunlardan istediklerimizi kesip sınav kağıdına yapıştıracağımız söylendi sonra da resmin devamını kendimiz çizerek kalemlerle renklendirmemiz istendi, yaptık bitti ![]() ben İç mimar olmak istiyorum, çizime olan yeteneğim biraz var ama kendimi daha da geliştirmem lazım, bu sene kendi seviyemi görmek için girdim, asıl sınav seneye Sınavda etrafımdakilere baktım benim çizimim yanımdaki kişiye göre daha da amatörce olmuştu ![]() neyse sınav bitti dışarı çıktım, kapıda aileler falan hepsi doluşmuşlar, kendimi bir an sanki bir daha ÖSS'ye girmiş gibi hissetmeme neden oldu. ![]() Sınav çıkışında kapıdan yola kadar olan 3 metrelik mesafede herkes ayrı yerlerden elime broşürler verdiler, hepsi de Güzel sanatlara hazırlık kurslarıydı, fiyatları bütçeme uyarken güzel bir kursa yazılıp seneye de İç Mimar (h) olmayı düşünüyorum
En son lumina tarafından düzenlendi : 05-09-2007 16:59 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Üye Adayı
![]() |
Alıntı:
En son lumina tarafından düzenlendi : 05-09-2007 17:00 |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
hayır ayrı ayrı oluyor aşamalar, yani lisedeki gibi düşün;
1. ders= ilk aşama ara tenefüs 2. ders= ikinci aşama ilk aşama süresini hatırlamıyorum ama ikinci aşama 75 dk. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Üye Adayı
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Kocaeli
Öğrenci
![]() |
umarım başarılı olursunuz arkadaşlar.
bende yarın gireceğim pek umudum yok tecrübe amaçlı deniyecez. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
![]() |
architect_kadir ; hayırlı olsun ( Tabi diğer arkadaşlara da.. ) hangi kursa gitmeyi düşünüyorsun ? Yani hangi broşürleri aldın ?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Elimde 7 ayrı kurs broşürü var, nerdeyse hemen hemen hepsinin derslerini veren Mimar Sinan G.S.Ü. mezunu hocalar.
Daha karar vermedim hangi kursa gideceğimi, arayıp fiyat ve derler hakkında bilgi alacağım, aklıma hangisi yatıyorsa inşallah gireceğim. İsimlerini yazayım buraya Ercan Dağ Resim Kursu, Atölye 2B Güzel sanatlara hazırlık, Akdeniz Resim Kursu, Renkart Academy, ErArt Güzel sanatlar eğitim merkezi, Doğan Özcan Resim Atölyesi, İstanbul Sanat Akademisi. Eğer reklama girmiyorsa farklı bi başlık açıp hepsinin adres ve telefon numaralarını da yazayım. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Atölye 2B ve İ.Sanat ile ilgili edindiğin bilgileri burada da paylaşırsan sevinirim..
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Daha henüz aramadım kursları, ama aradıktan sonra forumda paylaşacağım
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Üye Adayı
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Broşürleri benim de elime tutuşturmuşlardı
ben de bi iki tanesini kendim istedim,Dün Ercan Dağ ile msnde görüştüm, aylık 250 YTL diyor, üstelik yıllık olarak kaydolunursa %50 indirim olduğunu söylüyor. Pazar günü saat 2 de randevulaştık. Kadıköydeki atölyesine gideceğim, bana gelirken çizimlerimi de getirmemi istedi. Benim de en çok dikkatimi çeken Mimar Sinan Üniversitesinin karşısındaki kurstu ama ismini unuttum şimdi ya ErArt'tı ya da RenkArt'tı. Katalogları daha özenliydi ve çizimler ve bilgiler vardı, bana aralarındaki en Profosyönel olan bu gibi geldi. Ben Ümraniye'deyim, Minibüsle Üsküdara ordan da vapurla beşiktaşa geçerim daha iyi olur, inşalla fiyatı uygundur ve kaliteli bir yerdir.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
Düzce
Öğrenci
![]() |
kursa başlamadan önce,duyduğunuz gördüğünüz tüm kurslara uğrayarak ortamı görüp,çalışmalarına bakıp fikir almanızı ve buna göre kursa başlamanızı öneririm..broşürlerdeki bilgiler bazen doğru olmaya biliyormuş..
eğer kadıköyde bir yer düşünüyorsanız..çizgi evine de bi bakın derim ben.(ÇİZGİEVİ Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu) herkese başarılar.. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Ben de bu kurslardan birine gidip bilgi alacağım. O zaman kendi yorumlarımı da yazacağım.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Evet benim için en yakını Kadıköydeki kurslar, bu arada benim katalaogtan gördüğüm kadarıyla en güzel kurs Kabataşta Mimar Sinan Üniversitesinin karşısındaki RenkArt, orası fiyat ve dersler olarak bana uygunsa çok iyi olur benim için. Zaten bütün kursları tek tek dolaşacağım,
bu arada Ercan dağ derslere 1 Ekimde başlayacakmış. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Üye Adayı
![]() |
TECRUBEYE Binaen
arkadaslar artik eskisi gibi sinavlar olmayacak...
ilk once öss -1 den iyi bir puan almaniz lazim. (bu sene mimar sinanda %15 etkiledi) arti yildiz teknik fakultesindeki sanat tasarim fakultesinin ve kocaeli universitesi iletisim tasarim bolumu en azindan 230 istiyor. ikinci olarak sanat tarihi ve entellektuel birikim istiyorlar. bol arastiran ve bol bol okuyan. ve bir kimligi olan ogrenci istiyorlar. marmara guzel sanatlar dekan1 prof. dr. nazan erkmenin kendi agzindan soyledgi: "artik sadece iyi cizen degil, arastirmaci entellektuel birikimi olan ve zeki ogrenci aliyoruz diyor. hemen hemen butun okullar mulakata donmeye basladi. ücüncü olarak, guzel bir cizgiyle iyi resim cizme.. bu zaten olmazsa olmazlardan. ustunde konusmaya ble gerek yok. 4. olaarak.. guzel resim haricinde guzel bir hayalgucu.. bir obje verdikleri zaman bunu herkes dik cizer veya yatay cizer. iste oyle bir cizeceksinizki hic kimsenin yapmamis oldugu bir sey cizeceksiniz. buda tecrube ve bol calismayla alakali. simdi kurs noktasina gelelim. hazirlanirken prof.dr. bir ressamin atolyesine gitmis biri olarak soylim. unlu ressamlari tavsiye etmem.. adam ipini asmis ununu elemis.. bide zaten hobi grubu geliyor. ondan sonra gelsin çaylar borekler..girgir muhabbet.. Diger yerler noktasinda basari oranina bakin. ama suda bir gercekki. hemen hemen butun kurslar ogrenci kazandiriri. ama ogrenci sayisine gore bakarsaniz sizin icin daha iyi olur.. ve en onemlisi yukardaki bahsettigim kriterlere uyuyormu.. yani bilmiyrum öss noktasinda size yol gosterecek destek olacak kurs olurmu. bizim zamanimizda yoktu.. arti size sanat tarihi noktasinda.. ve sanat bilgisi olarak kaynak verebilecek bir arsiv veya kutuphane tarzinda birseyi varmi? (benim gittigim hocanin kendi kutuphanesi vardi. beni sevdigi icin bana aciyordu ama herkes odaya giremiyordu) insallah soyledigim seyler sizin icin faydali olmstur. bu arada arkadaslar okula girince hersey bitmiyor. okula girer girmez en gec ikinci sinifta hangi sanatla ugrasacaksaniz veya hangi sektore gireceksiniz.. gidin bir yerde ucretsiz staj felam yapin bizim donemin cogu baska islerle ugrasiyor. universiteyi bosa bitirdi yani. asil sinav yeni basliyor okulu kazaninca. kolay gelsin
En son yuksel1980 tarafından düzenlendi : 08-09-2007 12:32 |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|