![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Mimarlıkta Jüri?
Merhabalar...
Mimarlık okumaya başlayacağım bu sene ve mimari proje derslerinde jüriden bahsettiler. Bu konunun ayrıntılarını merak ediyorum. Nasıl olduğu ve ne anlama geldiği konusunda beni aydınlatırsanırsanız çok mutlu olacağım. Şimdiden çok teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Selam...Mimarlıkta proje derslerinde tek hoca görevli değildir.Öğrenci sayısı,işlenecek proje konusunun yoğunluğuna,zorluk derecesine göre öğretim üye sayısı fazla olur.Derslerin verimli geçebilmesi için genellikle belirli sayıda gruplar yapılır.Değişimli(genelde) yada sürekli aynı hocayla ders işlenir.Teslim zamanlarında hocaların belirlemesine göre ya açık ya kapalı jüri yapılır.Açık juride tüm sınıf arkadaşlarının ve izlemek isteyenlerin huzurunda,kapalıda ise sadece hocaların ve seninle beraber sınıfa giren birkaç arkadaşının önünde projeni tanıtırsın.Gelen tüm sorulara cevap verir,projeni savunur,attığın her çizginin ne anlam ifade ettiğini anlatır,projenin kabul görüp görmeyeceğini öğrenirsin.Jüriler de projeni çürütmeye yönelik,ya da şaşırtma amaçlı sorularla da karşılaşırsın.Genel hatlarıyla mantıklı gerekçelerle savunursan proje jürisinden olumlu not ya da görüş alırsın.Her hoca kendi notunu verir,bunların ortalaması alınır ve notun belirlenir.Böylece bi bakıma haksız not vermenin önüne geçilmiş olunur.Her seferinde geçmeyen güzel bi heycan yaratır
öğrenme açısından çok verimli olduğuna inandığım bir metoddur...Başarılar...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Çok teşekkür ederim.Saolun jekfer...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Önemli değil...Kolay gelsin gelecek tüm jürilerinde...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Öğrenci
![]() |
Her seferinde geçmeyen güzel bir heyecan haa.. Yapmayın sayın jekfer
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ziyaretçi
|
Mimarlık bazen çok göreceli olabiliyor başarılı olunup olunamadığına karar vermek için bir not değerinin verilmesi gerekir ve alacağın notun ne olacağına, göreceli kavramından dolayı birden fazla öğretmenin vermesi faydalıdır diye düşünüyorum jüri aslında bir çok öğrencinin heyecandan vücudundan terlerin boşaldığı,yaptığı projesini sergilediği, anlattığı, yapılan eleştirilere cevap verme olanağı bulduğu ve en önemlisi toplum karşısında eleştirilirken ayakta kalmasını öğrendiği yerdir..
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Bence jürideki sıralama tamamen bir şans çünkü ilk değerlendirilen projeye yüklenilir sonlara doğru hocalar da yorulur.O yüzden çok da haklı bir not sistemi hiç bi zaman olmaz.En iyisi ortalara düşebilmek.Ayrıca biz de kapalı jüride sen projeni tanıtmıyorsun ya da savunmuyorsun hocalar kendileri anlamaya çalışıp anlayabildikleri kadar not veriyorlar..
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Jüri yaptığın porjeyi sahiplenip savunduğun bir savaş alanıdır."Bu proje senin yapmak istediğin şeye ne kadar yakın ,senin yapmak istediğin ne? " gibi soruları cevaplandırman gereken bir savaş.
Not sistemi ya da ne kadar doğru ilediği konuları her jüri, okul ve projede ayrıca tartışılacak şeyler.Ama şunu söyleyebilirim ki gerçekten inanarak yaptığın çalışmalarını savunduğun(zor, sert,yorucu) keyifli bi görüşme. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Öğrenci
![]() |
Yaptığın projeye inanıyorsan ve onu savunuyorsan eğlenceli geçecek bir zaman dilimidir. Ancak eğer hatalarını biliyorsan ve savunamıyorsan kötü geçecek zaman dilimidir. Ama şunu söylemek istiyorum ne olursa olsun projeni savunmalısın. Sadece projen notlandırılmaz jürilerde. Bizim bütün jürilerimiz açık olarak geçer. Hiçbir zaman heyecan bitmez. Sıra ise tamamen sürprizdir. Kura çekilir.
Özledim galiba
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Birde benim düşüncem işler jurilere kadar bırakılmaz zaten her hafta projeler hocalar tarafından değerlendirildiği için hocaların akıllarında kimin geçip kalacağı aşağı yukarı bellidir bir mucize olmadığı sürece.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Jürilerde heyecan neden bitmez. Benim kusuruma bakmayın. Çok hevesli ve de meraklıyım. Biraz daha ayrıntılı anlatabilir misiniz? Teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Çünkü soruların ardı arkası gelmez.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Ve hangi hocanın ne soracağını bilmezsin birini cevaplamaya çalışırken diüer taraftan birisi sorar .....Eğer birinde takılırsan tam o noktada bütün hepsi birden yüklenmeye başlar.Yok işte yönlerdi de topoğrafyaydı ,sosyo-ekonomik çevre,anafikir ,çekirdekler ..........Bir duraksarsan bir daha toparlaman çok zor.Her atağa atakla cevap verebilmen lazım.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Yani yılların mimarıymışım gibi iddalı olmalıyım jürilerde. Kendinden çok emin ve yaptıkları dünyanın en harika çözümleriymiş gibi. Doğru mu anlamışım?
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |