![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Arkadaşlar Marmara Gsf İç Mimarlık Yetenek sınavında mülakatta neler soruyorlar? bilen ya da tahmin eden ya da düşüncesi olan var mı?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Üye Adayı
Antalya
Öğrenci
![]() |
VALLA ARKADAŞIM BEN DE AKDENİZİN İÇ MİMARLIK SINAVINA HAZIRLANIYORUM DUYDUĞUM MÜLAKAT SORULARINI AKTARAYIM SANA:
GEÇEN SENELERDE MİMAR SİNANDA SANIRIM ''BİR KASAP DÜKKANININ DUVARLARINI KIRMIZIYA BOYAMAK İSTESE BİR İÇ MİMAR OLARAK BOYAR MIYDIN ''DİYE SORULMUŞ CEVAP:HAYIR OLMALIYMIŞ.ÇÜNKÜ KIRMIZI ETİ ÇÜRÜK GÖSTERİR BUNUN İÇİN İÇ MİMARLAR SAYFASINDA RENKLERİN MEKANDA KULLANILMASI VAR ORDAN YARARLANABİLİRSİN. MİMARLIK AKIMLARINI SORDUKLARINI DUYDUM GENEL KÜLTÜR AMAÇLI SANAT MÜZELERİNİ SORDUKLARINI DUYDUM AZICIK DA OLSA YARDIMIM DOKUNDUYSA NE MUTLU BANA BAŞARILAR |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Ben daha cevaba bakmadan kendi kendime direkt "evet, boyardım" dedim :S
Çünkü okuduğum bir kitapta kırmızı renginin marka logolarında lezzeti gösterirmiş(bkz. fast food markaları logoları) ama mekan içinde ise biraz sıcaklık, erotizm oldugunu okudum, elbiselerde ise sinirlenmeye yol açıyor(bkz boğa güreşleri )İÇ MİMARLAR SAYFASI tam olarak nerede :? link verebilirmisin MİMARLIK AKIMLARI hakkında bilgi verebilecek ya da benim araştırabilmem için öneri verebilirmisiniz, ve de SANAT MÜZELERİ hakkında. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Üye Adayı
Antalya
Öğrenci
![]() |
RENKLERİN MEKANDA KULLANILMASI ARKİTERA FORUMUN İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ VAR ORDA YAZIYO
Kategori:Sanat müzeleri - Vikipedi BURDAN MÜZELERİ BURDAN DA Kategori:Sanat akımları - Vikipedi AKIMLARI BULABİLİRSİN |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Kocaeli
Öğrenci
![]() |
ya marmara topiği açılmışken sorayım dedim. özel yetenek sınavına giriş için bu sene ücret alıyorlarmı. duyurusunda öyle birşey göremedim çünkü ?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Düzeltme :Mimar Sinan'da yıllardır mülakat yok.İki aşamalı sınavdan geçiliyor.Bilginize.SAYGILARIMLA..
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Üye Adayı
![]() |
slm arkadaşlar ben çukurovadaki yetenek sınavına girecem ilk aşamada canlı figür
çizmesi var.Ben birtürlü resim çizmekle içmimarlıgı birleştiremedim.Benim bildigin tasarım gücü ortaya çıkaran çizimler yapılmalı Benim fikrime katılanlara şididen teşekküürrlerr:: |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ziyaretçi
|
İki aşamalı sınav derken bu aşamaları açabilir misin nedir bunlar?
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
İki aşamalı derken birinci sınav hayalden bir çalışma var.İkinici aşama bir resim gösteriliyor onun okulun belirtildiği boyutta perspektif çizimleri isteniyor bu yıl ne istendi bilmiyorum ama geçmiş yıllarda bu istenmmiş giren arkadaşlardan detaylı bilgi alabilirsiniz.Benim bilgim bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir.NOT:Bu dediğim Mimar Sinan ve Marmara için geçerli.SAYGILARIMLA...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Şu an yoldayım, Marmara GSF*iç mimarlığa ön kayıta gidiyorum
, inşallah kazanırım Bi de şu dilekçe olayı varmış, onu halledeyim.
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
"desen" demen daha doğru olur gibi. İç mimarlık ya da mimarlıkta resim yoktur, desen veya çizim vardır, bu yüzden resim yapmakla mimarlık arasında bağ kuramaman doğal. Peki desen iç mimarlık ya da mimarlık için gerekli mi dersen bence kesinlikle gerekli, çünkü desenle sorgulanan sıradan bir yetenekten öte şeylerdir; desen içinde kişinin nesneye ya da modele bakış açısını, kişinin bakma biçimini, gördüğünü yorumlama şeklini, soyut düşünebilme gücünü ve 2 boyutlu bir zeminde 3 boyutlu düşünme yeteneğini barındırır. Bunun yanında beyinde oluşan imajı kağıda ya da ekrana dökmeyi kolaylaştırır. Böylelikle mimari dilin en önemli unsurlarından biri olan çizim gelişmiş olur. Deseni iyi olmayan tasarım gücünü ortaya çıkaran çizimler yapamaz.Bu arada Ç.Ü.'yü umarım kazanırsın, harika bir üniversitedir, kampüsü eşsizdir... Başarılar. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Üye Adayı
![]() |
merhaba
ben henüz üye oldum ve bir sorum var.iç mimarlık okumak istiyorum fakat çizim yeteneğim olup olmadığını bilmiyorum.çizim yapmak sonradan öğrenilebilir mi??yani gsf sınavlarına hazırlık kursuna gitsem bir faydası olur mu?bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Çizim yeteneğinin olup olmadığını kendin anlayabilirsin. Bence bunu anlamadan hiçbir kursa gitme. Sadece paranı kaptırmış olursun.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Üye Adayı
![]() |
Teşekkürler Muhammed Türk..
Ama aradığım yanıt bu değildi.Evet belki yeteneğim yoktur ama çizim yapmayı öğrenebilir miyim?? Saygılar.. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Eğer çizim yaparken haz almazsan öğrenemezsin. Haz alırsan zaten yeteneğin de vardır ki yapabilirsin
En son lumina tarafından düzenlendi : 12-09-2007 20:29 |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|