![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
Kocaeli
Öğrenci
![]() |
E Banada tavsiye verin ?
Katü fen-edebiyat tarihi kazandım kaza sonucu, yalnız ben grafiği istiyorum ve ilgim var. suanda calıstığım yer tasarım bölümü. bu sene yetenek sınavına girip şansımı deniyimmi ? yoksa 1 sene hazırlanıymmı ?
bu hazırlığı katüye giderek yapabilirmiyim ? yani orda öğrenebileceğim yer varmıdır ? fikirleriniz varmı ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Kocaeli
Öğrenci
![]() |
up..............
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Şehir Plancısı
![]() |
'up..............' Bu ne demek oluyor?
Bence istemediğin bir bölüme giderek değil de nerede rahatsan orada hazırlanman daha iyi olur.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Üye Adayı
![]() |
Bence sınava gir şansını dene derim.Eğer kazanamazsan ve gerçekten grafik istiyorsan hiç düşünme İstanbul'da bir kursa git.Trabzonda yetenek sınavına hazırlayan kurs var ama İstanbul'daki kurslar kadar iyi olmadığını geçen gün ktü'de görev yapan bir hocam söyledi.Sana kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Bu sene şansını dene bence ama okulundanda vazgeçme derim.Gerçekten yeteneğin ve gayretin varsa kursu nerede aldığının çok önemi yok.Hem okuluna devam edip hem sınava hazırlanabilirsin.İkisindende vazgeçmemiş olursun
iki yoldada başarılar
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Bence de bu sene en azından tecrübe olur..Sınav ortamını falan görmüş olursun..Ben mesela ; pzt si sınava gireceğim ama ilk kez olacağından heyecanlıyım keşke geçen sene girseydim diyorum..
Seneye içn de İst daki kursları iyice araştır
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
Kocaeli
Öğrenci
![]() |
Peki özel yetenek sınavı puan hesaplamasında orta öğretim başarı puanı ekleniyormu ?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Üye Adayı
![]() |
Ağırlıklı ortaöğretim başarı puanın puan hesaplamasına ekleniyor...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
Kocaeli
Öğrenci
![]() |
bu sene ösys ile bir yere yerleştirilip gitmediğim taktirde seneye özel yetenekte orta öğretim puanında bir değişiklik olurmu peki ?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Üye Adayı
![]() |
Evet olur ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları ile ilgili katsayın yarıya düşürülür...
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
aobp 'n üniversiteye kayıt yaptırdıgın sene,tekrar össye girdiğinde 0.8 yerıne 0.3 le çarpılıyor.Ama sen yetenek sınavıyla gireceğinden,yetenek sınavında göstereceğin basarı önemli olan.Yetenek sınavında aobp nın düşmesi büyük bir kayıp değil..Fakat bazı okullarda belli puanı aşman gerekiyor ve hamda minimum olarak barajı..
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
Kocaeli
Öğrenci
![]() |
yani özel yetenekte başarılı bir puan bu sorunu telafi ediyor. aobp düşse bile. bunları göze alacam. bilgileriniz için teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
Kocaeli
Öğrenci
![]() |
kısaca yetenek sınavında alınan başarılı puan vs. kazanmamıza yetiyor öylemi ? aöp düşse bile
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Şehir Plancısı
![]() |
Yetenek sınavı ile girilen bölümlerde eğer ÖSS puanı önemli olsaydı, zaten o bölümlere de ÖSS'den alınan puanın değerlendirilmesiyle girilir, öğrencinin yeteneğinin olup olmaması bir önem taşımazdı... Yeteneğine güveniyorsan başarırsın, kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
Kocaeli
Öğrenci
![]() |
oy ağzına sağlık s_e_d_a. kararsızdım bu sene tercih yapıp seneye aöp puanımın düşmesiyle yetenek sınavına etki edermi şüphesi
çelişkiye düşürmüştü. dediğin gibi yeteneğe güvenecem. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|