![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Şehir Plancısı
![]() |
Ben anadolu lisesi mezunuyum. On tercih yaptım bu yıl, hepsinin de ingilizce hazırlığı var, şimdi biraz ingilizce bilgimi yokluyorum hazırlık muafiyet sınavına girersem diye.Okuduğum lisede iyi bir ingilizce eğitimi aldım,sınavı vermeye yeterli en azından, ama üniversitede daha düzgün bir dil eğitimi alacağımı düşünüyorum, sorun olan nokta şu ki; bir yıl daha erken mi işe başlamak, yoksa kaliteli bir ingilizce eğitimi mi almak daha önemli? Karar veremiyorum, sizin seçiminiz hangisi oldu ya da olurdu?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
ingilizce eğitimi verecek üniversitenin kaliteli ingilizce vereceği meçhul.Sen muafiyet sınavına gir.hem bir sene kazanırsın hem de dört sene içinde iyi bir kursa giderek daha iyi ingilizce öğrenebilirsin. Bende bu aralarda ingilizce kursuna gitmeye başladım para verince insan daha iyi öğreniyor sanırım.
![]() Birde şu an bana ingilizce gerekli olduğu için daha iyi öğreniyorum. MUAFİYETİ GEÇMEYE BAK KOLAY GELSİN ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Şehir Plancısı
![]() |
Teşekkür ederim. Umarım kolay gelir.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
![]() |
En iyisi muafiyet sınavını geçmek bence.Çoğu üniversitede verilen İngilizce eğitimi çok kötü.Benim geçebilecekleri halde dil öğrenmek için muafiyet sınavına girmeyen arkadaşlarımın hepsi çok pişman.Bir sene içinde hazırlıkta harcayacağın tüm parayı(kitapların,yol masrafı;yemeğin...vs)iyi bi kursa vererek dil eğitimi almak daha mantıklı bence
başarılar sınavda...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Şehir Plancısı
![]() |
O zaman ben çalışmamı yoğunlaştırayım en iyisi. İnternetten örneklerine baktım soruların, hafiften çelişkiye düşürüyor gibi... Umarım başarırım
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Üye Adayı
![]() |
seda o sınav sorularını bende arıyorum nerde bulabilirim bugün uyuyamayacağız heralde
bilişyosun perşembe günü 10dan itibaren açıklanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Şehir Plancısı
![]() |
Ufuk Üniversitesi'nin ve Doğu AkdenizÜniversitesi'nin web sayfasında sorular yer alıyor, fakat cevaplarını vermemişler..
Ben bugün net üzerinden değil de, yazılı elimde olabilecek düzgün bir kaynak araştıracağım. Çalışabileceğim uygun bir kaynak bilen var mı bu konuda acaba?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
Evet, bu konuda yardımcı olursanız çok iyi olur.Bende anadolu lisesi mezunuyun ama 2 sene boyunca ingilizceyi çok boşladım.Kısaca pekte kendime güvenmiyorum. itü'nün muafiyet sınavının zorluk derecesi nedir?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Şehir Plancısı
![]() |
Tavsiyeleriniz için sağolun. Ama girdiğim bölüm hazırlık barındırmıyormuş.
gözden kaçırmışım.. Bu konu da başı dertte olan arkadaşlara da kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
İstanbul
Mimar
![]() |
bir yıl önemli
dilde bilmek önemli ama mezun olana dek dili geliştirebilirsen bir an önce başla |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|