![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Üye Adayı
![]() |
sorunum şu ki,bu sene 3.kez öss ye girdim .daha önce yetenek sınavlarına başvurmadım,öss ye hazırlandığım için de,asıl hayalim için hiç uğraşamadım!ben moda tasarımı okumak istiyorum..ortaokuldaki resim yarışmaları birinciliklerim dışında elime yıllardır kalem almadım .tabi bazılarını,benim yaptığıma inanmadıkları için resimlerimi iptal etmeleri haricinde!..kendime güveniyorum çünkü kalemi tuttuğumda kendiliğinden kayıyor,yetenek işte,ama geliştirmedim de..vahim durumda olduğumu düşünüyorsunuz eminim,haklısınız da..sonuç olarak,süper lise mezunuyum,herhangi bir meslek lisesi değil,alanımla uğraşacak fırsatım olmadı.bu sene de,eşit ağırlık öğrencisiyim,birinci bölümden 238küsür ham aldım,64küsür okuldan geliyor,303 küsüratı var..ikinci bölümden ise 219 aldım,toplamda 283 yapıyor..başarı sıralamam 168156.ancak bunun içinde sayısalların olduğu söyleniyor..dersanelerin bir dediği diğerinden farklı,biri umut et diyor,biri etme..ben de dua ediyorum!sizden isteğim,bu yetenek sınavlarına ne şekilde hazırlanmalıyım,hiç hazırlıksız gitsem ne kadar şansım var,illa kursa mı gitmeliydim..bana boşuna başvurma rezil olursun ancak-da deseniz razıyım,yeter ki yazın bana..
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Ne durumda olduğun , nasıl çizdiğini bilemediğimiz için tam olarak cevap verilemez belki ama ..Başvur tabii niye başvurmayasın ki ?? En azından seneye için bir tecrübe olur..
Ancak bazı üniversitelerin sınavları bitti , bazılarınında önkayıtları bitmek üzere..Ondan dolayı elini çabuk tut derim ben.. 1-2 hafta gibi sürede kursa gitsen ne derece yararlı olur bilemem ??
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üye Adayı
![]() |
teşekkür ederim çok.en azından ilgilendiğin için.zaten üniversiteyi kazanma gibi bir şansım da var gibi..çok kararsızım.insanın istemediği bölüme gitmek zorunda olması kadar kötü ne olabilir ki?olmazsa seneye kursa giderim.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ziyaretçi
|
''hiç hazırlıksız gitsem ne kadar şansım mı var????'' yürüyen bir yetenek için çok umutsuz, kariyer intiharı eğilimli bir cümle... herkez duyarlı evet ama neye karşı duyarlı olacağımızı bi anlayabilseydik?? sen biliyormusun betül? duygularını anla ve sonra anlat lütfen. insanlar nasıl yardımcı olacakları hakkında fikir sahibi olmalılar ki yardım edebilsinler değil mi? aksi halde sen de diğerleri de neye zorunlu?
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Bende seneye giricem eğer İstanbu'da yaşıyorsan önünde bir yıl var hazırlan derim.eyoruk arkadaşımızda hazırlanıyor galiba forumdan takip ettiğim bu ona oda yardımcı olur.Hiç bir şey için geç değildir ama kursa gitmekte fayda olduğunu düşünüyorum desen ve perspektifini geliştirmek için süper lise çıkışlı olduğunu söyledin.Kurs için ise Kadıköy,Barkırköy,Taksim
ağırlıklı yerler.Benim bilgim bu kadar umarım yardımcı olmuşumdur.SAYGILARIMLA... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Evet Kadıköy- Taksim- Bakırköy civarlarında kurslar var ama iyice araştırmak lazım.. İstanbul sanat ,2b, Hayal Evi , Çizgi Evi , İstasyon sanat vsss...
Bir de Atölye mi yoksa kurs mu ? Bu da önemli .. Kişi sayısı da ne kadar az olursa o kadar iyi..
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
eyoruk bu saydığın yerlerin nelerelerde olduğunu söyleseydin daha iyi olurdu en azından İstanbul'a giden arkadaşlar bakar araştırırdı.Umarım cevap yazarsın.Saygılarımala...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Tam bilmiyorum ama ; İstasyon Taksim de. Diğerleri de Kadıköy de bulunuyor..
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Diğerleri dediğiniz Kadıköy2ün neresinde?Çünkü Kadıköy büyük bir semt (Göztepe,Moda,Sahrayıcedit vs..)Bana çok acil lazım lütfen detay verirseniz sevinirim.Saygılarımla..
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Valla tam olarak yerlerini bilemiyorum..Ama kursların internet sitelerinde adresleri yazıyor..
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Sağ ol teşekkür ederim.Rumeli yakasında eğer bildiğin başka kurs adı varsa Beşiktaş,Bakırköy civarı yada Taksim yazarsan sevinirim.Saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Rica ederim başka bildiğim kurs yok..Zaten yazdıklarımı da öyle sadece geçerken tabelasını falan gördüm sonra diğerlerinin de internet sitesinden gördüm... Eğer bu sene olmaz ise seneye İst da başlayacağım kursa o zaman daha çok araştırırım...
Sana da kolay gelsin kurs aramada .... Eğer bulursan kurs hakkında düşüncelerini yazabilirsen iyi olur.. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
E yoruk daha henüz araştırıyorum bir kursa kaydolmadım.Ama şundan eminim Kadıköy'deki kurslar Beşiktaş ve Taksim'den daha pahalı olduğunuz öğrendim.Bu dip not umarım diğer kursa girmek isteyen arkdaşlara yardımcı olur.Sizin içinde bir sakıncası yoksa msn yada kişisel ileti için mail verebilirmisiniz.Kişisel deneyimlerinizden faydalanmak isterim.Saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Öğrenci
![]() |
Beni düşündüren şey moda tasarımı bölümü yetenek sınavı ile mi alıyor yada güzel sanatlarda moda tasarımı diye bir bölüm varmı? Ben 3 sene girdim güzel sanatlar sınavlarına ama hiç bir yerde öyle bir bölüme rastlamadım. bence siz önce onu iyi araştırın eğerr öyle bir bölüm varsa belkide öss puanı ile alıyordur umutlarınızı hemen yitirmeyin derim ben.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|