![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Üye Adayı
![]() |
herkese selamlar,
seneye iç mimarlık bölümü için yetenek sınavlarına girmeyi düşünüyorum fakat bir sorunum var bulunduğum ilde maalesef gsf hazırlık kursu yok yaptığım çalışmalardan (50*70 kağıda figür, obje…) söyleyebilirim ki çizim yeteneğim var ama daha fazlasına ihtiyacım olduğu bir gerçek.Sizce iyi bir hocadan alınan özel ders hazırlık kurslarının yerini tutar mı?Kursların ne gibi artıları vardır ve kazanmak için hazırlık kursları şart mıdır?cevaplarınız için şimdiden teşekkürler… |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
merhaba, benim okulumda iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümü 2 sene öncesine kadar özel yetenek sınavıyla öğrenci alıyordu. Hangi ildi hatırlayamayacağım ama doğu illerinden birinden gelen bir arkadaşımız bu sınavda 1.olmuştu ve burs kazanmıştı. Bunu da yeteneğinin, yaratıcılığının yanında ''inancı'' sağlamıştı. Sen de başaracağına inan, diğerlerinin senden üstün olduğunu düşünürsen baştan yenilgiyi kabul etmiş olursun. Sana ayrıca bir örnek daha vereyim; benim okulumda mimarlık bölümü Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi içinde ve 1.sınıfta fakülte içindeki bütün bölümler aynı dersleri alıyorlar. Mimarlık bölümü hariç diğer bölümler o yıllarda yetenek sınavıyla öğrenci alıyordu. O yüzden bizimde içimizde bir endişe vardı onlar bizden daha iyi çizecekler, onların temeli var diye.. Ama gördük ki çizim ve reprezentasyon dersinin, temel tasarım stüdyosu dersinin dönem sonunda en başarlılı olan grubu mimarlık öğrencileriydi.. Herkesi şaşırtmıştı bu sonuç ve bizim bu başarımızdan sonra okulumuz diğer bölümlere de ÖSS puanıyla öğrenci almaya başladı. O yüzden kendine güven, istersen başarabilirsin... Kendin çalışarak da kendini geliştirebilirsin...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üye Adayı
![]() |
Sevgili Merve, başarabileceğime olan inancım sayende daha da arttı (: Arkadaşına gerçekten imrendim, keşke arkadaşın gibi daha çok örnek olsa…Elbette ki insan kendisini geliştirebilir ama ne seviyede olması gerektiğini bildiği sürece.Yetenek sınavı için ne seviyede olmam gerektiğini bilmiyorum.Sanırım benimde artık rüzgarı suçlamayı bırakıp yelkenleri kullanmayı öğrenmem gerek (:
Saygı ve sevgilerimle… |
|
|
|
|
|
#4 |
|
İstanbul
Mimar
![]() |
kurslardan istifade edin en azından neyle karşılaşacağınla ilgili bilgi sahibi olursun
En son lumina tarafından düzenlendi : 16-09-2007 15:39 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Üye Adayı
![]() |
Aslında kursa gidip kazanamayadabilirsin. Yani imkansız.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Üye Adayı
![]() |
hazır öğrenci olmak için kurs şart
merhaba arkadaşım. kursa gitmeden kazanman çok zor, şöyle ki; bir çok okul hazır öğrenci bekliyor,
sana herşeyı biliyormuşsun gibi davranıyorlar ve sadece yapman gerekeni söylüyorlar yani nasıl yapman gerektiği konusunda senin donanıma sahip olman gerek. böyle olunca senin salt yeteneğinin biraz da teknik bilgiyle donanması gerekiyor bunun için de hazırlı kursu alman senin için kesinlikle çok faydalı olacaktır.
En son lumina tarafından düzenlendi : 16-09-2007 15:41 |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Alıntı:
Sana yol gösterecek birileri olmalı mutlaka.Çalışmalarını az da olsa belirli aralıklarla sana yardımcı olabilecek birilerine göstermen gerekir,onlar seni yönlerdirirler,senin düşünemeyeceğin ayrıntıları yakalamanı sağlarlar.Kursta bu herşey ayağının dibinde olur biter, kursa gitmezsen sen koşturmak zorunda kalırsın arada böyle bir fark var.Mesela bir örnek vereyim benim lisedeki sınıfımdan bir arkadaşımın arkadaşı vardı.O da güzel sanatlara girmek istiyordu,bazen gelirdi o da bizimle çizerdi,evde yaptığı çalışmalarını bizim resim hocalarımıza gösterir,onlardan eleştiri alırdı.Ve o öss yi de çok ciddiye alıyordu, öss denemelerinde çok yüksek puanlar alıyordu kısacası çok azimliydi.Biz bile güzel sanatlar lisesi öğrencisi olmamıza rağmen onun çizdiği kadar çizmiyorduk. Ve bu yıl birçok güzel sanatlar lisesinden sınava girmiş öğrencinin aldığı puandan çok fazla puan alarak mimarsinana girdi.Konuyu saptırmadan şöyle belirteyim, sana yardımcı olabilecek birilerini bulmalısın ,sonra onların yakasına yapışıp ,yılmadan çalışmalısın kursa gitmezsen eğer.. Bütün bir yıl kursa gidip te kazanamayanlarda oluyor..Tamamen içten gelen birşey bu,ufak bir ışık yeterince istekli ve azimli biri için gayette yeterli olabilir
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Üye Adayı
![]() |
İyi bir resim atölyesinde çalışman lazım... Bu atölyeler sadece çizim kursu değil, sınava yönelik çizim eğitimi
verirler... Ben mimar sinan fotoğraf bölümğndeyim.. Çizim derslerini sadece sınava yönelik olarak asla düşünme Okula girdikten sonrada çiziceksin, okulu bitirdikden sonra da çizime devam ediceksin. Seni piyasadaki alaylı insanlardan ayıran en büyük özellik bu çünkü. Malasef ki sınavlarda seni daha önceki çizdiğin deyil sadece üç saat içersinde ne çizdiğinle değerlendiriyorlar. Bu şu anlama gelir. Çizim konusunda iyi bir çalışma yapmadan ( bu tek başına olabilecek bir şey değil ) başarma şansın yok. Sana bir site adresi veriyim oraya gir incele sunasanat com. Benim hazırlandığım atölye . Son derece disipinlinli bir yer. Pek çok atölye gezdim bende alkol alan, cıvıklığın hat safada olduğu bir sürü atölye var. Bence iyi seçim yapmak zorundasın...Başarılar.. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|