Mobilya tasarımında ahşap malzemenin yeri
arkadaslar oncelıkle merhabalar
Ben günümüz türkiyesinde ve dunyasında mobılya tasarımı denınce akıla gelen malzeme turlerını dusunelım ıstedım. Acaba bız türkler olarak mobılyayı ahsap essasalı malzemeler olarak mı bılıyoruz. benım bu kanıya nasıl vardın dersenız ben caddelerde , magazaların showroomların onunnden gectıgımde o mekanların ıcınde daha cok agırlıkta ahsap esasalı urulerın oldugunu goruyorum.
Örneklemek gerekırse bır istikbal mobılya magazasının ıcınde ne kadar ahsap esaslı malzeme dısında malzeme bulmak mumkun.Yoksa bu sızlere mobılyanın ahsap esaslı malzemlerden yapılmıs ev esyası anlamına geldıgınımı anımsatıyor.
hayır arkadaslar sakına bu yanılgıya dusmeyın cunku mobılya : hareket ettırılebılen ve ıstenıldıgınde bıryerden baska bır yere tasınabılen , mekan ıcınde kullanılan donatılar anlamına gelmektedır. Bu tanımın ısıgında tanımdada gozuktugu gıbı ahsap kelımesı gecmemektedir. bence bu konuya bır acıklık getırıp bu platformadakı arkadaslarımıızı da bılgılendırmek ve aynı zamanda fıkırlerını almak gerekır.
|