![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
İtalya'da mimarlık eğitimi
Merhaba,
Ben de bu yıl ÖSS'ye girdim, tercihlerimi İTÜ, YTÜ ve MSÜ mimarlık şeklinde sıraladım ancak en kötü ihtimal YTÜ Mimarlık bölümüne gireceğim gibi görünüyor.. Ancak benim asıl hedefim Politecnico di Milano'ya dikey geçiş yapmak.. Oradaki devlet üniversitelerinde de buradaki gibi cüzi miktarda harç alındığını ve yaşamın zor olduğunu duydum.. Araştırdığım kadarıyla mimarlık öğrencisinin giderleri de çok oluyormuş (maket, bilgisayar çıktıları vs..). Bu yüzden burs araştırıyorum.. İlk sorum bu olacak.. Eğer bilginiz varsa İtalya'da mimarlık eğitimi almak isteyen bir öğrenci burs için nerelere başvurmalıdır? İkinci sorum da İtalya'ya dikey geçiş yapmak için İtalyanca dil bilgisi dışında neler arandığı? Ve son olarak da burada okumayla orada okumanın artı ve eksileri nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Öncelikle merhaba ve çaban taktire şayan diye düşünüyorum.
Türkiye'de bir mimar olarak İtalya'da mimarlığın önemli bir meslek olduğunu duydum. Yüksek Lisans sürecinde bende Erasmus programıyla bende gitmeye çalıştım fakat farklı sorunlardan gidememdim. İtalyan Kültür Derneklerinin sana yardımcı olacağını düşünüyorum. Mimari noktada bir öğretim görevlimiz "İtalya'da bilinçli mimarlık yaşanıyor demişti." Konferans için giden bu hocamız farklı şehirlerini göstermişti benim branşım restorasyon olduğu için bu konu üzerine yoğunlaştık tek kelimeyle dünyanın restorasyon uzmanları İtalyanlar diyebilirim. Nasıl gidersin bilmiyorum ama lisansa başladıktan sonra öğrenci değişim programlarıyla gidebilirsin. Öğretim görevlilerinin prosedür konusunda daha fazla bilgilerinin olacağını düşünüyorum. Hatta yüksek lisans ve doktora için İtalya'ya gitmenin usulünüde anlatırlarsa sevinirim. Saygılarımla Habib ÖLÇEK
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Ben yurtdışında yüksek lisans ya da doktoranın daha uygun olduğunu düşünüyorum.
Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|