![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Üye Adayı
![]() |
mimarlık ve inşaat mühendisliği
merhaba
benim kısa bir süre sonra tercihlerimi vermem gerekiyor. şu anda odtü mimarlık düşünüyorum ama hala bazen mimarlıkla inşaat mühendisliği arasında gidip geliyorum. bu iki mesleğin iş bulma kolaylığı, üniversite yandal ve yatay geçiş olanakları veya benim şu anda aklıma gelmeyen konularda belirtmek istediğiniz farklılıklar hakkında bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Kocaeli
Mimar
![]() |
İş bulma konusuna değil de yaptıkları işe bakman daha doğru olacaktır.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üye Adayı
![]() |
ne iş yaptıklarına baktım zaten ve mimarlık daha cazip geldi ama evden tüm tanıdıklarımızın inşaat mühendisi olması nedeniyle benim de inşaat mühendisliği okumam isteniyor.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Öğrenci
![]() |
Önemli olan senin ne istediğindir bence.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
![]() |
etrafın dediklerine bakma.kalbin istiyosa mimarlık yap.Benimgibi isteyipte çizimden korktuğu için yapamayanlarda var.ayrıca banada yardım edin.işletmemi yoksa mimarlık mı bilmiom.kalbim galiba ister gibi ama derslerden korkuo.özellikle de çizimden...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Mimarlık yaracıtılıcık gerektiren bir iş ve daha zor ama zamanla kendin geliştirince iyi paralar kazanacağın bir meslek!İnşaat mühendisliği ise statik ve çok teknik bir okul madem ailen hem mühendislerden ibaret aradan bir mimar çıkması fena olmaz galiba kendi fikrim naçizane.Umarım yardımcı olmuşumdur.Saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
Balıkesir
Mimar
![]() |
Mimarlık daha zorlu bir disiplin..Yaratıcılık var çünkü işin içinde ..İnşaat mühendisliği bana o yüzden hep daha rahat bir bölüm gibi gelmiştir.(çünkü aslında matematiğim çok iyidir ve çok da severim.) İş açısından bakarsan eğer,inşaat mühendisliğinin daha çok istihdama sahip olduğunu söyleyebilirim..
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Öğrenci
![]() |
Senin kararın daha önemli,benimsediğin bölümü yaz senin için daha iyi olur,ben bu konu hakkında bir hikaye yazmıştım onu oku istersen..
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|