![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Üye Adayı
![]() |
İç Mimarlık Bölümüyle İlgili
2004 yılı ticaret lisesi mezunuyum 21 yaşındayım sitede kafama takılan birçok soruya cevap buldum fakat kendi durumumla ilgili bilgi sahibi kişilerden bazı sorularım için cevap almak istiyorum.Ben Kocaeli Üniversitesi İç mimarlığı istiyordum yetenekle olduğu için öss de barajı geçip sınava girmenin yeterli olduğunu öğrendiğimden bu şekilde bi çalışma planı yapmıştım kendime fakat Kocaeli Üniversitesi bu seneden itibaren iç mimarlık bölümüne öss puanıyla yerleştirme yapmaya başlıcakmış bundan dolayıda şuanda kafam çok karıştı alan dışı bi bölüm tercih yapacağım için çokmu puan kırılır yani imkansız gibi bişey mi ? ayrıca iç mimarlık bölümü öss de E-A bölümünden mi değerlendiriliyor yoksa Sayısal mı ? başka sorularımda var bunla ilgili buraya yada benle iletişime geçerseniz çok minnettar olurum.
Şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Eylemm Koceeli Üniversitesi hakkında detaylı bilgi sahibi değilim ama öss tercih formunda okulun güzel sanatlar kısmına bakabilirsin.Kimsesin duyumuna gçre iş yapma.Gelelim öss bölümüne E-A bölümünde ve barajı aşman yeterli.Bu özel yetenek sınavıyla alan bütün üniversitelerde geçerli.Ama başka detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsan forum sitesinde her okulun sitesi var oradan on-line öğrenbilirsin.SAYGILARIMLA...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Trabzon
Öğrenci
![]() |
Eylemm, Kocaeli Üniversitesi ile ilgili net bir bilgim yok, eskiden yetenekle alıyordu ancak değişmiş olabilir. Bildiğim kadarıyla eskiden bütün iç mimarlık bölümleri yetenek sınavıyla öğrenci alıyorlardı. Ancak son yıllarda bazıları öss ile öğrenci yerleştirmeye başladı. "İç Mimarlık" bölümünden bahsediyorsak (İTÜ, KTÜ gibi) öss yerleştirmesi say-2 puanı ile yapılır. Ancak "İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı" adlı bölümler (Hacettepe gibi) ea-2 puanı ile öğrenci alırlar. Bu iki puan türüyle almayan üniversiteler ise yetenek sınavıyla öğrenci alır ki bu sınavlar birikim gerektirir. Umarım yardımcı olabilmişimdir...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Üye Adayı
![]() |
slm ben ulaş
kusura bakma ama merakımdan soruyorum.sen ic mimarlıgı sadece okul okumak icin mi?sectin?görünen o gibi.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|