![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Üye Adayı
![]() |
Güzel Sanatlar fakültesi konusunda yardımınıza ihtiyacım var :(
Öncelikle merhaba herkeze
Ben Marmara Üni.G.sanatlar fakültesi-Mimar Sinan g.sanatlar fakültesi-Ç.kale 18mart g.sanatlar fak. we Kütahya dumlupınar g.sanatlar fakultesi yetenek sınawlarına gireceğim.sitelerde gerekli puanlarına baktım.fakat bazı arkadaşlarımın dediğine göre sitedekinden daha yüksek puanla öğrenci alımı yapıyolarmış.belirttiğim ünilerin ilgili fakültelerde kaç puan istediği konuda yardımcı olursanız sewinirim.şimdiden çok teşekkürler herkeze... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Hangi bölüm istiyorsun arkdaşım?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üye Adayı
![]() |
resim bölümü..yeteneğime güweniyorum resim konusunda bulunduğum okullarda ilçe derecelerim war ancak össde 205 puan yaptım bu beni biraz endişelendiriyor.yardımcı olursanız çok sewinirim.biraz güwene ihtiyacım war doğrusu
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Öğrenci
![]() |
Baraj bildiğim kadarıyla 185(Marmara üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi) yinede tercih formunda açıklma vardır ona bakarsanız bulabilirsiniz
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Şehir Plancısı
![]() |
205 puan ham puanın mı? Yani şimdi düşünüyorum, ham puan 185 olsa diye, okuldan 20 puan mı geldi??? Benim kafam karıştı şimdi
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Üye Adayı
![]() |
Alıntı:
puanım ham 205 okul puanı 53 205+53=258 puanım war..puanımın yetenek sınawlarına girmek için yeterli olduğunu biliyorum fakat yedekte kalmaktan korkuyorum.çünkü biliyorsunuzdur mimar sinana yılda 2500 kişi giriyor we resim bölümü kontenjanıda 40 kişi yani g.sanatlara ait 5 bölüm war ortalama resim bölümünde 500den 40 a girmem gerekiyor bu düşük bir ihtimal.yetenek konusunda bi tereddütüm yok ancak puanımın yeterince iyi olmadığını düşünüyorum.bu konuda yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden çok teşekkürler... |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Şehir Plancısı
![]() |
Yetenekle öğrenci seçen bölümler için puan önemli olmaz. çünkü öyle olsaydı, yeteneği daha düşük fakat puanı daha yüksek insanlardan gerçekten yeteneklilere sıra gelmezdi. Bu konuyu bende araştırdım ve yeteneğine gerçekten güveniyorsan puanını hiç düşünme bile derim ben...Umarım girebilirsin istediğin yere. kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Öğrenci
![]() |
Bende puanın önemli olduğu zannetmiyorum. Eğer kendine güveniyorsan hiç düşünme. Mimar Sinan Üniversitesi dediğin gibi bir çok insanın müracaat ettiği ve yetenek sınavlarına girdiği bir okul. Sınavlarının da zor olduğunu duydum. Benim bir arkadaşım girmişti yetenek sınavlarına. Umarım istediğin gibi gider her şey. Şimdiden başarılar diliyorum sana.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Bence bu korku varsa işin zor. Onun için kendine güvenmen lazım. seney inş bende gireceğim üniversite sınavlarına ve grafik tasarımı istiyorum. acaba resimlerini görmem mümkünmüdür. Sana ulaşabileceğim bi smn adresiniz varmı ?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Üye Adayı
![]() |
İyi günler.Dört yıllık endüstri ürünleri tasarımı veya endüstri tasarımı bölümünden iç mimarlığa,mühendisliklere ya da başka dallara yatay geçiş olup olmadığını bilen varmı acaba?Şimdiden teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Şehir Plancısı
![]() |
Bildiğim kadarıyla belirli bir not ortalamasını tutturuyor olmalısın. Daha detaylı bilgi bulabileceğin forumun diğer konularına da bak bence. Yatay geçiş ve çift anadal şartları ve konuları bir çok yerde konuşuldu, oralardan da bilgi edinmen mümkün
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Üye Adayı
![]() |
bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim bide bir sorum daha olacak.arkadaşın biri marmara üni. yetenek sınawı giriş ham puanına 185 demiş.ben bunu 215 olarak biliyorum we benim puanım 205 olduğundan dolayı buna giremiyordum acaba doğrusu hangisidir.yardımcı olursanız sewinirim...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|