![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
![]() |
Mimar olmak istiyorum ama puanım tutmuyor...
merhaba bu sene sınava girenlerdeyim bende bazı arkadaşlrın yazdığı gibi mimarlık istiyorum ama istediğim üniversitelerde tutmuyor malesef bu yüzden mimarlık dışında peyzaj ve şehir bölge planlamada yazmayı düşünüyorum ist üniversitesinin peyzaj mimarlığı var ama kimisi iyi kimisi pek iyi demiyor eğer üniversitenin bu bölümü hakkında bilgisi olan bana yardımcı olursa çok sevinirim tşk
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
İstanbul Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı'nı önerebilirim. Mimarlık bölümü kadar puanı yok ve ayrıca burada peyzaj mimarlığı diğer okullarda olduğu gibi orman fakültesine bağlı değil, mimarlık fakültesine bağlı. Bu da eğitim olarak sana daha farklı şeyler katacaktır. Eğer puanın yetiyorsa burayı yazman iyi olacaktır. Başarılar =)
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
![]() |
tşk tercihlerim arasında var ama olmama ihtimalide var çünkü 320 puanım var 43binlerdeyim yani puan tutuyor ama sıram tutmuyo çok isterdim bir bilseniz peki ist üniversitesinden itüye geçiş var mı?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Öğrenci
![]() |
Merhaba İstanbul Üniversitesinin peyzaj mimarlığı nasıl çok iyi bilmiyorum ama geçen sene staj yaptığım şantiyede oradan mezun bi stajyer arkadaşım vardı. Ben onu gayet bilgili ve yetenekli buluyorum. İnsan kendisini geliştirebilir ve geliştirmelide ama okulunda katkısı olduğuna inandığım için iyi bir eğitim aldığını düşünmekteyim. Bu yüzden istanbul üniversitesi peyzaj mimarlığı bölümü sana istediğini verebilir. Şunu düşünmeden de geçemiyorum İstanbul dışında mimarlık okumayı düşünmüyor musun?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Bence olmalı geçiş, fakat 2 üniversitenin de web sayfalarından konu hakkındaki yönetmelikleri okursan daha sağlıklı kara verirsin diye düşünüyorum. Kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
![]() |
tşk ederim hayır tabiki yazıcam ama çok açılmayıda düşünmüyorum açıkcası ama herşeyiyle düşünüyorum benim için ist daha ii olacak sanırım ama tatminde olmalıyım gideceğim üniversiteden
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Öğrenci
![]() |
Eğer mimarlık okumak istiyorsan bence birçok üniversiteyi araştır. İstanbul bencede çok iyi. Bende İstanbulu hedeflemiştim. Olmadı,olmadığı için çok üzülmüyorum açıkcası kendi üniversitemi ve eğitimini çok beğeniyorum. Üniversitenin yanında herşey öğrencide bitiyor zaten. Demek istediğim mimarlık okumak isterken puanın yetmediği için başka bölümler yazmak biraz farklı geldi bana
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
![]() |
mormimar
kesinlikle haklı bu konuda. Eğer mimarlık okumayı gerçekten istiyorsan, kesinlikle ve kesinlikle sırf üniversite seçerek başka bir bölüm yazmayın sayın deduction. Başımdan geçtiği ve 2 sene kaybım olduğu için ne tür zorluklarla karşılaşabileceğini çok iyi biliyorum. Böyle bir hataya düşmemek için de mimar olup olmak istemediğine emin olmalısın. Yoksa benim gibi İstanbul içi mimarlık fakültelerine puanın yeterken gidip mühendislik öğrencisi olursun ve geçiş yapana kadar 2 acı sene geçirirsin, dikkatli olman dileğiyle...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Öğrenci
![]() |
Ben şunu söylemek istiyorum. Peyzaj mimarlığı yazıp okumak seni mimarlık okumak kadar tatmin eder mi bilmiyorum. Araştırdıysan eğer ortak noktaları olsada farklılıklar baya fazla...Üniversiteyi araştırırken yazmak istediğin diğer bölümleri de iyice araştır. Küb senin için üzüldüm ama sonuç istediğin gibi olduğu içinde sevindim açıkcası. Deduction senide takdir ettiğimi söylemek isterim. Araştırma yapman çok güzel. Yardımcı olabiliyorsak çok sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
![]() |
tşk ederim gerçekten böyle bir site bulup sizlerle konuşmak fikirlerinizi almak çok güzel çok haklısınız tabiki mimarlık yazıcam başka şehirleri ama gitmekte istiyorum bu sene tercihlerim arasına yazacağım üniversiteden pişman olmam gerekiyor tekrar tşkler
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
![]() |
teşekkürler mormimar: ) Başarılar =)
|