![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
merhaba.
bu yıl öss de sıralamada hayal kırıklığına uğramış bir üniversite adayıyım.tercih konusunda çok bunaltıcı bir dönem yaşıyorum.bu sıralamayı görmeden önce msü,ytü,itü mimarlığa girmek istiyordum.henüz vazgeçmiş değilim,belki bir yıl daha hazırlanırım ancak kafamda bir ışık yandı ; acaba bu istediğim üniv. lerin şehir ve bölge planlama bölümlerine girsem ve bu yıl öss ye tekrar hazırlanmak yerine çok çalışsam mimarlık bölümüne geçiş yapabilir miyim? bir bölümü başka bir bölüme geçiş için yazmak bana tuhaf geliyor aslında,bu umutla girip sonra geçiş yapamamakta var ancak beni bu konuda biraz aydınlatırsanız daha geniş düşünme fırsatı bulabilirim... bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Şehir Plancısı
![]() |
arkadaşım aynısı benim de başıma geldi . ne kadar puan aldın bilmiyorum ama, benim de sıralamam mimarlıklar yerine şehir bölgelere tutuyor. puanımsa mimarlıklara da tutuyor. galiba senin de öyle. ve ben de öyle düşünüyorum. bölüm değiştirmek değil de çap yapmak.. şehir bölge yle ilgili de bir fikrim yok. ama tercihlerime mecburen yazacağım... sana da kolay gelsin, bana da...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üye Adayı
![]() |
3 ettik...
Ya arkadaşlar okuduğunuz üniversitede bu imkanın olup olmadığını yazar mısınız?? mesela dokuz eylül? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Merhaba,
İTÜ de okuyan ve yatay geçiş yapmış birisi olarak belki bir fikir verebilirim. Bende ÖSS öncesi mimarlık isteyen bir adaydım, ancak sınav beklediğim gibi geçmedi ve İTÜ Taşkışlanın sadece mimarlık değil hiç bir bölümüne puanım yetmiyordu. Bende maden mühendisliğine girdim ve ordan yatay geçiş yaptım. Gelen ortalamam ile ancak iç mimarlığa geçebildim. Yatay geçiş yapabilmenin ilk koşulu çok çalışmak, hiç bir zaman salmamanız yada umutsuzluğa kapılıp bırakmamanız gerekiyor. Çok yorucu bir süreç ancak başarılabilir ve başardığınızdaki ödül paha biçilmez. Şehir ve bölge planlamanın dersleri nasıl bilmiyorum ama Taşkışla'da mimarlık, iç mimarlık ve peyzaj mimarlığı bölümleri ilk sene ortak ders alıyorlar. Bu yüzden sene kaybı, ders sayılmaması gibi pürüzler olmuyor daha da önemlisi ise ( bu hocalar dahil herkesin kabul ettiği bir şey ) ortak olan ilk sene notları bol kepçeden geliyor. Eğer mimarlığa geçmek istiyorsan ve peyzaj mimarlığına girebiliyorsan bence denemeye kesinlikle değer. İTÜ'nün yatay geçiş sistemi aynı ÖSS tercih sistemi gibi çalışıyor. Her sene bir önceki yılın taban puanları açıklanıyor, ancak aynı ÖSS'deki gibi bunlar her sene değişebiliyor. Benden önceki iki senede Mimarlık bölümü 3.23 3.27 gibi taban puanlarla kapatmıştı. 3.41 ile başvurdum ve 2. tercihim olan iç mimarlığa girdim, bu sene öğrendim ki mimarlık 3.46 ile kapatmış. Aklıma ekleyecek bir şey gelirse tekrar yazarım. Bol şans |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Alıntı:
çok teşekkür ederim,ne kadar büyük bir iyilik yaptığınızı bir bilseniz,içim rahatladı biraz
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Şehir Plancısı
![]() |
gerçekten teşekkürler ilgilendiğiniz için, ve cesaret verdiğiniz için de...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Yatay geçiş yapmayı aklına koyan arkadaşlara:
O kadar çok çalışmanız lazım ki sormayın zombi oluverirsizni. Asosyal olur notlardan başka birşey düşünmezsiniz. Öylesine bir dersten yüksek puan alabilmek için deli gibi çalışısınız. Gider hocası ile konuşursunuz. Hocalarsa kendi ders verdikleri bölümü beğenmeyen öğrencileri bazen hoş karşılamayabilirler. Sizin gibi yatay geçişi kafayı koymuş aslında çok yakın dost olabileceğiniz bir arkadaşınızın ciddi rakibi ya de rakibesi olursunuz. Tüm aile çevre tanıdık sizin notlarınızı sorar durur. Üniversite sadece "okuma" veya "diploma" alma yeri değildir arkadaşlar. Orada bir ünviersitelilik kültürü de kazanılır. En yakın arkadaşın size beklemediğinzi bir kazık atmasından tutun, iyi hocanın kötü hocadan fersah fersah iyi olduğuna, aşık olmanın veya iyi bir sevgili edinmenin hazzına, azıcık parasızlığa ve aslında bunun "öğrenci" olmanın gerkliliği olduğuna, düzgün konuşmanın icabında saygı göstermenin ne kadar öenmli olduğuna ve meslek edinmenin aslında 4 yıl değil bir kültürel yaklaşım olduğuna kanaat getirirsiniz. Böyle bir süreci sırf nota bağlamak zorunda olmak ve en güzel geçmesi gereken yılların en az 1 yıllık bölümünü böyle heba etmenin anlamı yok. Kolay da değil ama mimarlık istiyorsanız mimarlık yazın, istemediğiniz bölümü yazmayın. Bir de yatay geçiş olmazsa hayatınız boyunca "ben aslında şu şu olmak istemiyordum mimarlık istiyordum der" kahredersiniz. Üniversite sadece okuma mekanı değildir.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
![]() |
değer mi değer vallahi:)
Bence İstanbul'da helede İTÜ'de okumaya değer. İTÜ'den en düşük puanlı fakülteden bile çıksan bu fark ediliyor.Ancaaaakk:
İTÜ lü olmak güzel ama mimar olmak çok daha güzel. Ya geçemezssen
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Şehir Plancısı
![]() |
şimdi diyeceksiniz haklı olarak, daha bölüme girmeden nasıl böyle düşünürsün diye, fakat ben mimar olmaktan başka hayatta birşey olamam ve bu sebepten dolayı kendime güveniyorum. zaten güvenmekte zorundayım bu durumda. Ben şansımı denemek, hatta zorlamak istiyorum...
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Alıntı:
![]() olaylara bir çok yönden bakmak gerek tabii,sizin anlattıklarınız benim için çok önemli şeyler..teşekkür ederim. |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|