![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Mimarlık bölümünde okumak çok mu zor?
Merhaba! Benim mimarlara ve mimarlık bölümü öğrencilerine bir sorum olacak: Herkes mimarlık okumanın çok zor olduğunu söylüyor.işte mimarlık öğrencileri hiç uyumazmış,sabahlarmış da yine de projesini yetiştiremezmiş.Gerçekten bu kadar zor mu mimarlık okumak? Ve zorlukları neler?Bir proje çizmek ne kadar zor olabilir ki neden bu kadar uzun sürsün ki.Belki de ben yanlıs hayal ediyorum durumu.Sorumu cevaplarsanız çok sevinirim.Teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Mimarlık okuyun. Zorluğuna aldırış etmeyin. Sadece Mimar Sinan Üniversitesi'ni yazarken iki kere düşünün (Bu yazıma Mimar Sinanlılar'ın anlayış göstereceğini umuyorum.)
Zor ama bir o kadar da eğlenceli, eğer severek yaparsanız nasıl okuduğunuzun farkında bile olmazsınız. Evet, bir sosyal bilimler bölümünde olduğu gibi derse girmeden, okula uğramadan yapamazsınız. Gerçekten okumanız gerekir. Ama buna değer.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
tüm duydukların öğrendiklerin doğru.yeri gelir isyan ettiğin günlerde olacaktır.ama herşeye değer zevkle yapılacak bi meslek.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Kocaeli
Mimar
![]() |
Eğer mimarlığa ilginiz yok ise ve mimarlığın ne olduğunu bilmeden geliyorsanız işiniz biraz şansa kalmış olur. Birinci dönemden sonra bırakanlara şahit oldum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Şanlıurfa
![]() |
Evet, mimarlık okumak kolay değil.Uykusuz geceler,stresle yaşanan saatler...ama mimarlığı seviyorsanız ya da severseniz arkadaşların dediği gibi zamanın nasıl geçtiğini anlayamazsınız.'Mimarlık öğrencisini,mimarlık okumayan anlayamaz'yurtta iken bir arkadaşımın sözüydü.Bize ne bu çiziyorsunuz gece gündüz diyenlere hitaben söylemişti.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Biraz da zorluklarını anlatsanız çok memnun olurum.Asıl öğrenmek istediğim bu çünkü.Cevaplar için teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Haddim olmayarak cevap veriyorum arkadasım işte diğer arkadaşlarda zaten zorluklarından bahsetmişler uykusuz geceler,stresli saatler,arkadaşlarınla eğlenmen gereken süre içinde senin maket yapman bunun gibi birçok madde
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
Alıntı:
Misal vereyim jürimiz vardı ve jüriye hazırlanmak için 2 gündür uykusuzduk ve uykusuzluktan ayakta zor duruyorduk. Çizdik çizdik maket yaptık çıktı almaya gittik vs taksiye bindik okula gittik jüri saat tam 10.30 daydı fakat biz okulda 10.35 olduk .Tam 5 dakika yüzünden jüriye alınmadık haftalarca emeğimiz boşa gitti. Harcadığın paralar cabası.Artı can sıkıntısı. Şimdi gelde mimarlık kolay de . En basitinden bir örnek. Ama çalışınca kazanılıyor ;gidince alışılıyor.
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
birçok bölümde olduğu gibi mimarlıkta okumakta zor tabi ama eğlencelı .matematik calışıp formuller ezberlemek yerine sabaha kadar çizim yapabilirsin..Diğer bölümlerden farklı olarak en iyi zamanların vize zamanların olur çünkü hep yapmasan bile kafanda çözmen gereken bir projeyle gezersin..tavsiye ederim yine sınava girsem tek tercih mimarlık yazardım ..iyi sanslar..
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Maddi zorlukların yanında (uykusuzluk, stres vs.) mimarlığın düşünce dilini kavramak yoğun çaba gerektirir. Neyin ne olduğunu iyi algılayabilmek için bir çok alanla ilişkiyi talep edep eder; mimarlık dışında resim, fotoğraf, sinema, edebiyat, felsefe gibi diğer alanlara ilgi göstermek, aynı anda birçok parçaya bölünmek zorunda kalmak, zor ve sıkıntılı gelse de zaman içinde bu durumdan keyif almayı keşfedersiniz, eğer severseniz. Tek tavsiyem, bu zamana kadar bildiğinizi sandığınız herşeyi unutun.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Bence mimarlık eğitimi için yapılan yanlış bir tanım "zor" , zor deyince insanların aklına (helede öss den yeni çıkmışsa) farklı şeyler gelebilir. Ben zahmetli kelimesini daha uygun buluyorum. Dikkat ve özen gösterilmesi gereken bir öğrenim hayatı var. Birinci sınıfta ilk okul düzeyindeki çizgi ve el işi derslerini andıran kağıt kesme oyunları biraz hayal kırıklığı yaratabilir, ama bunların gereğini üst sınıflara geçtikçe anlarsın. (birileri devamlı sana bunu söyler ve sen aldırış etmezsin ). Dediğim gibi zor diyerek gözünü korkutma , sadece çok zahmetli olduğunu ve öss ye hazırlanırken masa başında geçirdiğin vaktin 2-3 katını bu mesleğe adayacağını bil.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
Eğer istiyorsan bunların hiçbirini umursamazsın.Çünkü biri bana burdaki arkadaşların söylediklerinden daha fazla kötülese bile mimarlığı yine de tercih ederim.Belki de körü körüne bağlanmadır ama yaşamadan anlayamazsın burda yazdıkları iki cümleyle o işi kavramak çok zor bir ihtimal.Tek umudum seçtiğim için pişman olmamak.Bu sadece mimarlık için değil tüm meslekler için geçerli.O konuda pekte bir fikrimiz olmadan seçim yapmaya zorlanıyoruz allah kerim diyip gidiyoruz.Bu işin kurallı bu maalesef ki!
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Öğrenci
![]() |
Onlar şehir efsaneleri.Her projemi yetiştirdim,3.sınıfa geçtim şu an.Hiç de sabahlamadım daha.Elbette geç saatlere kadar çalışırım,gerekirse haftasonu evden çıkmam.Mimarlık okumak diğer bölümlere göre zor tabi.Senden sürekli düşünmen isteniyor.Her ayrıntıyı önemsemen gerekiyor,projelerin yanında diğer teorik derslerini de almak zorundasın.Gerçekten seviyorsan ve istiyorsan yapamaman için hiç bir neden yok.Zamanını planlamayı iyi öğrenmelisin,çoğu arkadaşım projeye teslim tarihinden 1-2 gün önce başlarsa mecburi sabahlıyor.Düzenli olursan birşey olmaz yani.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Unutulmaz anılar
Unutulmaz anılar hani üniversitede artar ya; mimarlıkta bu iki katına çıkıyor.Çünkü gerçekten emek harcıyorsun.Geceli gündüzlü çizim yapıyorsun.
Tasarımını yapacağın bina için; araziye gidersin, ölçüm yaparsın, fotoğraf çekersin. Tasarım için araştırma yapmaya başlarsın.Kütüphanede ve internette uzun saatler geçirirsin ki hiç düşünülmeyeni bulasın.Kendince tabi. Bu arada statik, betonarme... falan çalışırsın ki taşıyıcı sistemi kavrayasın.Haritacılıkla ilgili dersler alırsın ki imar planlarına baktığında bu ne demeyesin diye.................. Uzayıp gidiyor böyle....................... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
Kocaeli
Öğrenci
![]() |
mimarlık okumak sadece okulla sınırlı kalmıyor hayatınıza tüm vakitlerinize yaymak zorundasınız okuldan çıktım işim bitti olayı kesinlikle söz konusu değil. fedakarlık ister ama zamanla zevk almaya başlanıyor
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|