![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Şehir Plancısı
![]() |
bütün tv programlarında herkes çıkıp ( ösym başkanı dahil ) sıralamayı esas alın diyor. ama kesinlikle herkesin atladığı bir nokta var. sıralama ile puanlar çok çelişkili. çünkü sıralama geçen yılın sınavına ait. puanlar ise bu yılın. ilk beş tercihim istediğim yerler olacak. gerisin de büyüklerimizin dediği gibi yaparım. bakalım hangisi tutacak.... bekleyiş içindeyim....
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Şehir Plancısı
![]() |
aslında bende mimarlık ve çift anadal ile ilgili soru soracaktım. fakat herkesin kafası çok karışık bu yıl ki öss ye dair. önce onun cevabını bulabilirim ümidiyle tercih konusuna değindim. farklı görüşleri de görmek açısından. benim esas kafamı karıştıran itü sbp ye girip çift anadal yapmak mı, yoksa yıldız mim. girip orada mimarlık okumak mı??? işte buna karar vermek içn de tercih konusuna değinmek zorundaydım. çünkü o yön verecek seçimlerime... herkese saygılar....
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
Kahramanmaraş
Öğrenci
![]() |
sedacım senin mimarlık aşkını taktir ediyorum gecenin 3 ü olmuş ve sen hala burdasın ösym nin açıklamasından bahsediyorsun kesinlikle bu yıl geçen yıllar oldugu gibi yine başarı sırasına bakılacak puan çelişkili degil geçen sene sistem yeni gelmişti ve kimse tam anlamıyla hazırlanmamıştı bu sene herkes çalıştı sistem rayına oturmuştu zaten puana bakma bence geçen seneyle bu sene çok farklı kuzenlerimden biliyorum ..ben geçen sene mimarlıgı 4 türkçe 6 sosyal 15 fen 1le kazandım düşün artık bu sene bu netler yapılsa başarı sırası nelere düşer... geçen sene ben fule yakın matematik ve fen 2 yapmıştım kimse öys yapamazken ben iyi çalışıp yapmıştım sistem yeni olmasından dolayı bir çok kişi öys yapamadı ama bu yıl çok çalışıldı ondan başarı sırasına bak puanın önemi yok geçen seneyle karşılaştır verdigim örnekle lütfen inşallah istedigin mimarlık bölümünü kazanırsın heycanın kazanacagının göstergesi.....
En son aviator tarafından düzenlendi : 18-07-2007 03:53 |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
Alıntı:
Ayrıca 40bininci bir öğrenci Yıldız Tekniğe giremez.Önce sen kafanda bunları netleştir.
|
|
|
|
#20 |
|
Üye Adayı
Ankara
Öğrenci
![]() |
sıralamaya göre tercih yap bence çünkü geçen sene puanlar 30 puan düşmüştü mesala ben 308le 27000.ydim.(kocaeli mimarlık) ama bu sene herkes baya ii yapmış o yüzden puanlar yükselecek sıraya göre yapsan ii olur
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Arkadaslar Seneler Oncede Ayniydi, Sİmdİ De...
Sinavda Aldiginiz Puanlarin Hİc Bİr Anlami Yoktur... Hepsİ Bellİ Katsayi Ve Oranlar Sonucu Ortaya Cikar... Onemlİ Olan YÜzdelİk Dİlİm Ve/ Veya Kac Kİsİ İÇİnde Kacinci Oldugunuzdur... Kazanmayi DÜsÜndÜĞÜnÜz Okulun Bİr Oncekİ Yil Osym Siralamasinda Puan TÜrÜne GÖre İlk Kacinci Ve En Son Kacinci Ögrencİyİ Aldigini Ögrenİp Toplam Ögrenci Sayisina GÖre % Lİk Dİlme Bakarak Bulundugunuz Yerke Kiyaslayarak Karar Verebİlİrsİniz... Dİkkat Edİn... Puan Aldatici Olur....!!!!
|
|
|
#22 |
|
Arkitera Üyesi
Denizli
Öğrenci
![]() |
Gecen sene sınava girmiş,mimarlık kazanmıs biri olarak sana üzülerek söyleyeceğim ki istediğin üniversiteye girmen imkansız gibi. Sonuçta her yıl puanlar değişse de üniversitelerin aldıkları öğrenci sıralamaları değişmiyor.Çünkü öss,puan sınavı değil sıralama sınavı.Sen Türkiye'de kaç kişinin önüne geçebilmişsin bunu kıstas alarak tercih yapman gerekir.
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Arkitera Üyesi
Denizli
Öğrenci
![]() |
Ben gecen sene say2den 312puan aldım ve 23bin kusur sıralamaya sahiptim anadolu mimarlık 1puandan kaçtı.Normalde osmangazi mimarlık oluyordu ama ben yasadığım ile yakın olması baska bi üniversite yazdım.Bildiğim kadarıyla özel bi üniversitede okumayacaksan devlet okullarında en fazla 35bine kadar mimarlık öğrencisi alıyorlar.
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Şehir Plancısı
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Şehir Plancısı
![]() |
bir de yıldız teknik'te şehir ve bölge planlamaya da girebiliyorum sıralama olarak.yıldız sbp hakkında ne düşünüyorsunuz?? bu hafta dediğim gibi tercihlerimi yapıyorum. orayı da yazacağım, yani sizce yazmalı mıyım?
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Arkitera Üyesi
Denizli
Öğrenci
![]() |
şehir ve bölge planlama ile mimarlık farklı bölümler.eğer ilk girişinse ve de mimarlık istiyorsan bir sene daha bekleyebilirsin.şehir ve bölge planlama gerçekten istediğin bir bölüm ise yaz.zor zamanlar bugünler hepimizin başından geçti Allah kolaylık versin...
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Üye Adayı
![]() |
slm
ben msu sehir ve bolge planlamayı kazandım.arkadaslar sınav sonuc belgeniz geldımı size.bana gelmedı kayıt işi nolacak? |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Öğrenci
![]() |
Alıntı:
Öncelikle tebrik ederim seni kazandığın için.Sınıf arkadaşı olacağız sanırım yakında. ![]() Sınav sonuç belgesi derken,puanlarımızın belirtildiği belgeyi diyorsan onu aldım ben,üstelik baya bir zaman da oldu alalı.Senin eline geçmediyse ÖSYM'ye başvurman gerekebilir.Ama kayıtta gerekli olup olmadığını bilmiyorum ne yazık ki. Eğer yerleştirme sonuçlarının açıklandığı belgeyi soruyorsan,onlar zaten direk okullara gönderilecek.Bu yüzden telaşa kapılmana gerek yok. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Forum Üyesi
![]() |
İstediğin bölümü tutturamazsan, başka bir bölüme girip orada çok çalışırsan ve canını dişine takarsan belki yatay geçiş hakkı kazanırsın
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|