![]() |
|
|||||||
| Üniversite Adayları ÖSS'ye girdiniz, mimarlık okumak ve en dogru tercihi yapmak istiyorsunuz. Bütün sorularınızın cevabı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Üye Adayı
![]() |
SLm işte (girişe merhaba mı yoksa slm mı desem diye neden düşündüysem bu saatte
)Kendimi tanıtayım Marmara İşletme 3.mü 2. mi ole bişeyim işte .Okulumdan mennun olmadıgım icin sınava girdim .Başarı sıram 38 bin ( 324 puan ) Okulu Tıp için bırakmıştım ama yanından bile geçemedik.Kendime yeni meslekler ararken KTÜ iç mimarlık çıktı burda karşıma. Şu ana kadar cin aliden başka bişi çizmedim .Yeteneğim var mı denemedim ? Ama başka meslek bulamıyorum cidden .Muhasebe defterinden daha keyifli olucağını düsünüyorm.Öyle mi sizce de ? Puanım ayrıca Trakya mİmarlık Ktü belki 2 bin kişi var aramızda .Ytü şehir ve bölge ( yalnız kariyer. nette arattığım da "ve" kelimesi olan iş ilanları çıktı karşıma şehir ve bölgeden ziyade Ktü iç mimarlıkta rahat olur 49 bin başarı sırası Yoksa geri dönmem daha mı mantıklı mimarlık mesleğine hiç bulaşmayıp geri mi dönsem ? (İnanın insan istemedikleri arasında tercih yaparken daha bi isteksiz oluyor.Bazen neyi istediğimi de bilmiyorum ya Bir de trabzon çok uzak .Hİç gitmedim .Zaten marmaranında kampüsü kötüydü.Peki trabzonun nasıl? Resimlere bak mı ? Photoshop yapıorlar .Marmaranın da güzeldi kayıt olduğumuz bina .Tabi okul bahçelievler çıktı (berbat bi yer lise binası) KTÜ de ki iç mimarlık ta ana kampüste mi ? Yoksa Trabzon deyip Urfa da çıkmasın :P (coğrafya sıfır bende ) Çok uzattıN.KEs
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Üye Adayı
![]() |
2008 de taban puanlar düşecekmiŞ .Ya ne geliyorsa 2005 mezunlarının başına geliyor.Aynı sisteme 2 kere giremedik .Sistemden üniye kaçtık .Meğer üni daha betermiş anladık .Bu sefer dondur, terk fln pAT 2007 de 21 kişi 1. olmasın mı ! Neymiş sorula çok kolaymış .Hadi ordan yaa .Fen2 hiçte kolay değildi .Şİmdi 30 puan yükselecek ve yine hayallerimizin üzerini karalamak düştü ..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üye Adayı
![]() |
aynen bir 2005 mezunu olarak once 5. sınıftaki fen liseleri sınavının kalkmasından sonra sınav sistemi değişikliğinden muzdarip oldum.geçen sene ve bu sene sınava girmiş birisi olarak soruların genel anlamda kolay oldugu fakat fen2 nin zor oldugu fikrindeyim.bu sene üst sıralarda 5 15 altlarda ise 30 40 puanlık oynamalar olacağı garanti.herkes seneye sadece mezunlar girecek nasıl olsa diyerek tercih yapmamayı düşünüyor fakat herkes boyle yaparsa durumu merak ediyorum
Bu sene yuzdelik dilimde vermediler.Herşey sıralamayla hesaplanacak puanlar muhtemelen 2005 e endekslenmiş durumda yani 2005te 330 puan olan yer bu sene 328 333 arasında olacak muhtemelen.Tek bildiğim şey bu sene tercih yapmayıp işini seneye bırakanlar buna çok pişman olacak.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Üye Adayı
![]() |
aysn arkadaşım sana verebilecğim tavsiye şu ki eğer mimarlık istediğinden gerçekten emin değilsen sakın yazma.mimarlık zor bir bölüm herkes bilir korkutmak için söylemiyorum eğer bide isteksiz girersen işin içinden çıkamazsın bilesin.kısacası severek isteyerek okuman gerek bu bölümü ilgi ister yani işletme okumaya benzemez bence.ben de çok deneyimli sayılmam ama 2.sınıfa geçmiş bir mimarlık öğrencisi olarak bunları sölemeye hakkım var diye düşünüyorum.bir de şunu eklemek istiyorum şehir takıntın olmasın meslek iyi olduktan sonra şehir önemli deil diye düşünenlerdenim ben eskişehirde okuyorum tercih yaparken bende hiç isteyerek yazmamştm burayı ama mimarlık eğitimini görünce bu kadar sevince eskişehir bile vazgeçilmezim oldu diyebilirim=)inşallah puanın tutar da eskişehiri kazanırsın seveceğine eminim.ama şuna da çok dikkat et tercih yaparken bu sene oldukça yanıltıcı bir sene diye duydum puanlar 30 puana kadar yükselecekmiş açıkta kalmayasın yani.tercihlerini 50 bin ve 300 puana kadar düşürmelisin bence.şimdiden başarılar..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Üye Adayı
![]() |
Karar verdim ytü şehir ve bölge planlama 41 bnde .Trabzonda okuyamam ben bunu biliyorum.Birde ytü sbp ile mimar sinan arasındaki sbp arasında ne fark var acaba ?Ya da şöyle sorayım hangisinden mezun olması daha kolay
?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Öğrenci
![]() |
Ben mimarlık 3.sınıfa geçtim,sana tavsiyem gerçekten istiyorsan yaz.Yoksa işin içinden çıkamazsın.Proje çizmek,maket yapmak dışardan göründüğü gibi değildir.Hele de iç mimarlık seçersen çizim yeteneği daha da ön plana çıkabilir.İyice düşün.Karar senin.
2005 mezunları hakkındaki yorumuna tamamen katılıyorum,ben de 2005 mezunuyum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
aysn uludag mimarlık yaz, tabi istiyorsan gerçekten.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Üye Adayı
![]() |
Uludag nerden çıktı
Zaten tutmaz hayatta 24 binde .Bu arada 2005'tede 35 bindeymiş ve şuanki yazacağım yerlere zaten giriyormuşum.Boşuna bi kere daha bu eziyeti çektim sanırım Şu anki sıralamam daha kotu bide Ben naptımm yaaa
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Öğrenci
![]() |
Çok istiyorsan mutlaka tercih listende bulundur.Belli olmaz.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
ya sen yaz sen tecrübelisin biraz uç tercihlerinde ne olcak herkez yazmaz mimarlığı zaten
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
işletme seni bunalttıysa mimarlığın yanından bile geçme! sehir ve bölge planlamanında benim fikrim bu. Mimarlığın eğlenceli olabilmesi için cok sevmen gerekli ayrıca sabırlı ve hırsda lazım..
Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
"Mimarlık zordur iyi düşün" diyen arkadaşlara katılıyorum;ancak şöyle de bir durum sözkonusu:Ben de sen gibi matematikle boğuştum bir sene,Ankara'da İstatistik bölümündeydim,berbat bir bölümdü bana göre,herşey havada,hesap kitap,elle tutulur gözle görülür birşey yok...Birinci sınıf bitti ama yapamayacağıma karar verdim,bıraktım ve tekrar girdim sınava.Mimarlığı yazarken bana da "bak bu bölüm de çok zor,iyi düşün" dedi herkes,halbuki ben istatistiği zor olduğu için değil sevmediğim için bırakmıştım.Yani mühim olan ne istediğine karar vermen,zira her bölümün zorlukları var kendi içinde,evet mimarlık çok zor ama ben o kadar seviyorum ki bütün sıkıntılar mutluluğa dönüşebiliyor benim için.Kendi bölümünü sevmiyorsan çok iyi etmişsin sınava girmekle,tabii ki mimarlığı yazarken iyi düşün ama ben yaşadıklarını tahmin edebildiğim için seveceğini düşünüyorum.
![]() Ayrıca bölüm tercihini şehir tercihinin önüne koymanı tavsiye ederim. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Üye Adayı
![]() |
Karar verdim
tijey işletmeyi ben kolay diye bıraktım zaten .Boşluktan bunaldığım içindi ayrılma sebebim .Mimarlığıysa o boşluğu doldurabilirim diye düşünüyordum ta ki az önce gelen Sayıştay denetçisi ile yaptığımız muhabbete kadar
O da işletme okumuş ve Mimarlığı İşletme ye tercih mi edeceksin diye alay etti benle .Haklıydı bi bakıma .Şu an ki mevkisi sebebiyle yaptırım gücü fazlaydı, istediği an istediği insana ulaşabileceğini ve benim de marmaraya geri dönmemi söyledi( tabi maddi açıdan da )Şehir planlarımmm bölge planlarımmmm var mı planlayaayııımmm ? diye ortalıkta limoncu dolanmaktansa( kusura bakmayın çünkü gerçekten ne yaptıklarını bilmiorum ) okuluma geri dönmeyi tercih edeceğim gibi... Not: Bundan sonrasını oKuma ! vaktine ziyan .. Sırf bi yıl hazırlandım diye kendimi mimarlık yada şvbp tercihi yapmak istiyordum sanırım Aman karizma çizilmesin, ha ha geri döndü işte demesinler diye Çocuğum ben hala ya ( hatta bgn bahçede oturuyorduk akrabalar fln .Bn çocukların oturduğu masada onlarla sohbet ediyormuşum kendimi hala çocuk gibi hissediyorm işte. Bi baktım benden 2 yas küçükler büyüklr masasında )
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |