|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
Uludağ Mimarlık'ın En Büyük Şansı
bizim öyle bir bölüm başkanımız var ki, Uludağlılar'ın sırtı hayatta yere gelmez! PROF.DR.NESLİHAN DOSTOĞLU'ndan bahsediyorum. öğrencilerden bile önce okula gelen, tüm kitaplığını stüdyoya döken, istediğiniz herşeyi konuşabildiğiniz, ödev teslim tarihlerini bir hafta erteleyebilen, birşeyler anlatabilmek için kendini parçalayan, belki bir daha görme şansı bulamayacağınız mimarları ayağınıza kadar getiren ve bu kadar güzel gülen kaç tane bölüm başkanı tanıyorsunuz ki...
En son lumina tarafından düzenlendi : 01-05-2008 17:09 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
haklısın sana gerçekten katılıyorum
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Bence de...Gerçekten çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum..
En son lumina tarafından düzenlendi : 01-05-2008 17:09 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
![]() |
ne Neslihan hocaymış be yav
Ya sizin Neslihan hocanız bir efsaneymiş yaa. bu ne abi her yerde Neslihan hocanızı duyuyoruz..geçenlerde de birkaç arkadaş benzer şeyler yazmıştı forumda..açıkçası çok merak ediyorum hocanızı..elinde sihirli değneği falan mı var yoksa?
En son lumina tarafından düzenlendi : 01-05-2008 17:10 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Bu sene kazandım Uludağ-mimarlığı..
Ben de methini çok duymuştum hocamızın ve hazırlık sınavında takılacağımı biliyordum ama Neslihan hocayı görmek ve "okulun havasını solumak" için gelmiştim ilk gün mimarlık bölümüne... Sınıftan içeri girer girmez "işte Neslihan hoca" dedim, gözlerinde bir ışık vardı sanki... Abartmıyorum,görenler bilir O ilk gün çok güzeldi,ama şimdi hazırlıktayım... Ara sıra kampüste bazukalarıyla,t cetvelleriyle ilk gün gördüğüm arkadaşlara rastlıyorum;nasıl dört gözle bekliyorum bir an önce şu hazırlığın bitmesini anlatamam... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
kıskanmayalım lütfen
buyrun bekleriz tanışmaya, memnun oluruz yani Neslihan hocamız da çok sever öyle şeyleri
En son lumina tarafından düzenlendi : 01-05-2008 17:13 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Geçen aylarda Archiprix forumunda Emre Abak bahsettiğinde bayağı etkilendim. günümüzde hala böyle mesleğine aşık bir insan var mı diye. şimdi bakıyorum herkes aynı şeyleri söylüyor..ne mutlu ona..şu an gözümün önüne kanatlı bir hoca geldi..sakın melek falan olmasın
ben gelip tanışmak çok isterim. umarım forumu okur veya siz vesile olsanız da kendisi İstanbul'da bir konferans verse olmaz mı mesela?
En son lumina tarafından düzenlendi : 01-05-2008 17:14 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
Trabzon
![]() |
Vallahi Neslihan hocanın adını formun her köşesinde okuyorum, bu ne sevgi arkadaşlar
,açıkçası hocanızı ben de merak etmeye başladım, bu kadar öğrencisinin beğenisine sahip olmuş, kutluyorum hocanızı. Neslihan hocanızdan bu konuda biraz tüyo alsam meslek hayatımda faydaları olabilir (bilinen gerçeğe göre hocasını sevdiğiniz derslerde öğrenciler daha çok başarılı oluyormuş da o yüzden )
En son lumina tarafından düzenlendi : 01-05-2008 17:15 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
![]() |
canımın içi
hayatımda gördüğüm en muhteşem insan Neslihan hoca. ya insan bina derslerini dört gözle bekler mi? biz bekliyoruz. gerçekten de kanatlı bir melek denebilir. dersle alakası olmayan bir işimi sağolsun bir telefonla halletti. ona minnettarım. seni seviyoruz Neslihan hoca...teşekkürler..........
En son lumina tarafından düzenlendi : 01-05-2008 17:15 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Neslihan Hoca anlatmakla bitmez....
Foruma Neslihan Hocayla ilgili birşeyler yazayım diye girdim. Ama şu an ne yazabileceğimi bilmiyorum. Onu sözlerle anlatmak farklı tepkilere yol açabilir. Onu görmeden olmaz. Gözlerindeki ışığı ve insanları aydınlatma hevesini görmeniz lazım. O kadar işinin (akademik kariyer, bölüm başkanlığı, anıtlar kurulu başkanlığı vs.) içinde öğrencilerinin her sıkıntısına da koşturan bir hocamız. Onunla ilgili bir anımı anlatmak isterim:
Bursa'da düzenlenen bir yarışmaya katılmıştım. Jüride hocamız da vardı. Yarışmada birinci olmuştuk. Başka bir jüri üyesi hocamız beni bilgilendirmişti daha önce. Neslihan Hocayla birlikte o gün mimarlar odasında bir toplantıya katılacaktık. Yola çıktık ve bana sürpriz yaptı. Daha önceden birinci olduğumuzu biliyordum ama o mutlu bakışını görünce hevesini kırmamak için ilk defa duyuyormuş gibi davrandım. Daha sonra mimarlar odasına gittik ve orada ikimizi görenler "Oğlunuz mu?" diye sordular. Onun cevabı gayet netti: "Evet,ben öğrencilerimi çocuklarımdan ayırmam." Sonra elini bir anne edasıyla omzuma attı ve yarışma birinciliğimi gurur dolu sözlerle anlattı. O günden sonra Neslihan Hoca gözümde daha da büyüdü. Bu okul size çok şey borçlu hocam.(Belki okuyordur.... )Saygılarımla....
mimarlık olmuş yaşamım... En son lumina tarafından düzenlendi : 01-05-2008 17:16 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
bence Neslihan hocamızın böyle reklamlara ihtiyacı yok. zaten onu bilen biliyor.
forumda da mutlaka bir yerlerde adı geçiyor. Bazı kişiler hakkında konşularak değil, yaptıklarına bakılarak ve araştırılarak değerlendirilir ve tanınır. Neslihan Türkün Dostoğlu da iyi bir araştırmayı hakeden bir mimar.
"ölmek için mi yaşamak? yaşamak için mi ölmek?" Faruk Özgökçe En son lumina tarafından düzenlendi : 01-05-2008 17:18 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Mimar
![]() |
gerçekten çok ilginç! şimdilik beklemedeyim...
En son lumina tarafından düzenlendi : 01-05-2008 17:18 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
![]() |
ilginç olan nedir?
Açıkçası ben de crazy_art' a katılıyorum. Bence de hocanızın bu kadar methe ihtiyacı yok..Bilakis bu tarz mesajların çok fazla olmasının onun değerini azaltacağını düşünüyorum..Abartmayın bence..Eminim o da bu forumu gördüğünde bundan çok rahatsız olur ..
bu arada enzo; gerçekten çok ilginç olan nedir? merak ettim En son lumina tarafından düzenlendi : 01-05-2008 17:19 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
lütfen yazılan herşeye eleştirmek zorundaymışız gibi yaklaşmayalım...
burada benim ve diğerlerinin yaptığı şey sadece duygularımızı, düşüncelerimizi dile getirmek. bizce çok değerli bir insan vasıtasıyla ve onun hakkında birşeyler paylaşmak. kendisi de okuyorsa, eminim çok mutlu oluyordur. ama dediğim gibi sadece kendi aramızda yaptığımız bir sohbet gibi algılayalım bunu. bu kadar abartıp da ciddi ciddi eleştirmeye gerek yok bence. ayrıca; araştırma yapılabilir bir insan hakkında. sonuçta onu tanırsınız; eserleriyle, geçmişiyle, işleriyle, duruşuyla, yeriyle... ama burda söylenenler onu farklı bir boyutta tanıtıyor bence. hoca olarak, insan olarak anlatıyor. hangi kaynakta bulabilirsiniz ki bunları?.. kaldı ki burası özgür bir platformsa, isteyen istediğini yazabiliyorsa... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Enzonun beklmesi hala sürüyor. ilginç. kaç yıl bekleyecek acaba ![]() ![]() çok merak ettim vallahi.
En son lumina tarafından düzenlendi : 01-05-2008 17:20 |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|