Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Arkitera Forum > Türkçe Dil Bilgisi

Türkçe Dil Bilgisi Türkçe'nin düzgün kullanılmasına çok önem veriyoruz. Kafamıza takılan kuralları tartışıyor, dikkat çekmek istediğimiz kuralları bu başlık altında belirtiyoruz.

Kapalı Konu

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 21-05-2008, 22:54   #1
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 17
Yönetici olarak karışma yetkisi vermiyor. Ben bir kullanıcı olarak kendi düşüncemi belirttim.

Diğer yandan size haketmediğiniz şekilde ceza puanı versem, mesajınızı silsem, değiştirsem ya da konuyu kapatsam haklı olabilirsiniz. Bunların hiçbirisini yapmadım ki.

Peki nedir bu "yönetici" vasfıyla alıp vermediğiniz.

Diğer yandan siz nasıl mesaj yazabiliryorsanız ben de aynısını yapıyorum. Bir farkımız da yok.

Alıntı:
Orijinal metin ssss tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Ölçek de verirseniz iyi olur...
Benim ölçek vermeme pek gerek kalmıyor ne yazık.
Aynen devam...(*)

Gelelim konuya.

"Söz sanatı" var dediniz. Madem öyle açıklayın bakalım tek cümlelik "ölçeksiz" cümlenizi de ne gibi anlamları var görelim. Sanatı da görelim unutmayın ama ha.

Ben doğru bulmadığım herşeye laf ederim. Herkes de edebilir.
Arkitera Forum'un özgün olup olmadığı ya da özgünse bu şekilde bozulup bozulmayacağı ortada. Ama Arkitera Forum'dan önce kendinizi düşününüz. Forum yönetiminin bu şekilde bir yardıma ihtiyacı yok bence.

Neyse efedim. Ne demek istediniz ya da istiyorsunuz.
Bir bilelim o zaman...

Uyarı: Ayrı yazılması gereken "de" ekini bitişik yazıyorsunuz. Lütfen kendi mesajınızdakileri düzeltiniz. Bu nazik durumdan ötürü hemen uyarı puanı vermiyorum. "Ben göremedim. Herhangi bir sorun yok" derseniz o zaman veririm uyarı puanını. Sonra yönetici haklarını kullanıyor demeyin diye.

(*) İltifat sayıp mutlu olmak istiyorsanız sayınız ama ne yazık ki değil.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya Şu anda online  
Eski 21-05-2008, 23:06   #2
Arkitera Üyesi

nesriny'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 1
Bu başlık da ne gerginlik kokan, kırıcılığın had safhada olduğu mesajlarla dolmuş taşmış.
Eski 21-05-2008, 23:29   #3
Arkitera Üyesi

ssss'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin ayasofya tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
"Büyük" lafını iltifat olarak etmemiştim.

Anlayana...
Ah hocam sanatı yine anlamamışsınız
Eski 21-05-2008, 23:38   #4
Arkitera Üyesi

ssss'in Avatar'ı

Alıntı:
Uyarı: Ayrı yazılması gereken "de" ekini bitişik yazıyorsunuz. Lütfen kendi mesajınızdakileri düzeltiniz. Bu nazik durumdan ötürü hemen uyarı puanı vermiyorum. "Ben göremedim. Herhangi bir sorun yok" derseniz o zaman veririm uyarı puanını. Sonra yönetici haklarını kullanıyor demeyin diye.
Nerede yazmışım gösterirseniz düzeltirim.
Bu yaklaşım, işi konuşmaya değil de oyuna hatta açık aramaya götürür. Türkçe'yi iyi kullanmaya dikkat ettiğimi eminim fark etmişsinizdir zira hatamı da uzun uzadıya aradığınızı tahmin ediyorum. Bütün bunların yanında konunun başından beri gelen mesajlara bakarsanız bana sıra gelene kadar onlarca çok daha hatalı cümle göreceksiniz...
Eski 21-05-2008, 23:45   #5
Arkitera Üyesi

ssss'in Avatar'ı

Alıntı:
Ben de sanatçıya saygıszlık ettim değil mi.
'?' gerekmez mi?
Eski 21-05-2008, 23:54   #6
Arkitera Üyesi

ssss'in Avatar'ı

Görüyorum ki 'de' ve 'da'lara çok dikkat ediyorsunuz nitekim daha önceleri de başkalarını uyardığınızı gördüm.
Alıntı:
Arkitera Forum da bu tür tek cümlelik "büyük" laflar etme yeri değil.
Alıntı:
Burada kullandığınız 'de' ve 'da' anlamı bozuyor.
Ayrıca;
Alıntı:
Değişik tabii.
'i' fazla...
Dilerseniz bu mesajı silebilirsiniz... Teşekkürler artık cevap vermeyeceğim bu konu üstüne...
Eski 22-05-2008, 00:13   #7
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Alıntı:
Görüyorum ki 'de' ve 'da'lara çok dikkat ediyorsunuz nitekim daha önceleri de başkalarını uyarılarınızı gördüm.
Evet size "de" biraz ders vermem gerekecek.

Alıntı:
Anlatayım efendim. -Gerçek hayatta bu tür "büyük" laflar etmeyin ayrıca bu tür lafları gerçekte de sarfetmeyin zira Arkitera Forum da bu tür tek cümlelik "büyük" laflar etme yeri değil- denmek isteniyor. Sadece bu "da" eki bunu belirtiyor ama dediğim gibi; Anlayana efendim sadece anlayana...

Zorlamayın bence pek fazla. Siz tartışma götürmez bitişik "de" lerinizi bulamadınız belli ama ben alnınızın akıyla hak ettiğiniz uyarı puanlarını veriyorum efendim.

Alıntı:
Ben de sanatçıya saygısızlık ettim değil mi.
Yani bunun üzerinde "Ben de saygısızlık ettim" diyorum.
Ne yani "Bende saygısızlık ettim" mi yazmalıydım?
Kusura bakmayın ama çok zorluyorsunuz çokkkkk..
("k"lar pekiştirmedir. Anlamı bozmaz)

Alıntı:
Burada kullandığınız 'de' ve 'da' anlamı bozuyor.
Alıntı:
Değişik tabii.
Alıntı:
'i' fazla...
Değil efendim. Değil.
Ne yazık değil.

Tavsiye: Madem "düzelti" gücünüz - bilerek hatta daha iyi oturduğu halde "redakte" kelimesini kullanmadım - pek kuvvetli değil önce TDK'nın sitesine uğrayın da öyle yanlış bulun.

Sizin yanlışlarınız için pek zorlanmıyorum.

Alıntı:
Dilerseniz bu mesajı silebilirsiniz... Teşekkürler artık cevap vermeyeceğim bu konu üstüne...
Niye sileyim ki? Bilmeden fikir yürütmeye güzel örnek olduğundan kalmalı.

Tabii ki konunun başlangıcı Türkçe değil.
Şu tek cümlelik söz sanatından geçilmeyen mesajınızı açıklamanızı rica etmiştim sadece.
Ancak açıklama gelmedi.

Siz bilirsiniz.
Türkçe ile ilgili değerli katkılarınızı önce TDK'ya bakarak bu konuya değil başka konuda yapmanızı rica edeceğim Çünkü büyük söz sanatlarınızın açıklamasını kaynıyor gidiyor. Merakta kalıyorum.

Kolay gelsin.

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya Şu anda online  
Eski 22-05-2008, 00:28   #8
Arkitera Üyesi

ssss'in Avatar'ı

Alıntı:
Nerede olduğunuzun farkına varırsanız bunlar size de pek "yavan" gelecektir.

Ben ayrıca "Türkler" yapamıyor edemiyor, diye önyargılı yaklaşımlardan nefret ederim.
Ayrıca biz "Osmanlı Torunuyuz", "Bir Türk dünyaya bedeldir" diye ortalığı yıkanlara da karşıyım.

Bunun ortasını bulamadıkça işler iyiye gitmiyor.

Varsa bir öyle isteğiniz yüzlerce forum var. Milliyetçi forumlar da var, "bu ülkeden bir şey olmaz" diyen forumlar da var. Seçin birini yapın yorumunuzu...

Değişik tabii.

Azar olarak görüyorsanız o sizin güzelliğiniz.
Bir anda bu şekilde tepkiler görmek istemiyorsanız, tek cümlelik "büyük" laflar ederken düşünün.

Budur.
Bulduğum hatalara verdiğiniz cevaplar kesinlikle beni tatmin etmedi herkesin okuması için yeniden alıntı yapıyorum.

Cevap vermedim çünkü tartışmanın boyutu çoktan oraları aştı. Ayrıca sizin de kullandığınız gibi ben de 'anlayana' yazmıştım o cümleyi, açıklamaya hacet görmüyorum.
Eski 22-05-2008, 00:31   #9
Arkitera Üyesi

ssss'in Avatar'ı

Uslübunuzu DADADADA hiç kibar bulmuyorum...
Eski 22-05-2008, 00:43   #10
Arkitera Üyesi

ssss'in Avatar'ı

Alıntı:
Evet size "de" biraz ders vermem gerekecek.
Kusura bakmayın ama çok zorluyorsunuz çokkkkk..
("k"lar pekiştirmedir. Anlamı bozmaz)
Parantez içi notunuz takdire şayan ancak başka zamanlarda da bu harf fazlalaştırma işini 'çokkk' yapıyorsunuz. Her zaman bu notu yazmanızı temenni ediyorum. En azından böyle 'çokkk' gibi ifadeleri tırnak ya da parantez içine alırsanız daha güzel olur. Değerli hocam...
Size de kolay gelsin.
Ve de 1 ve da 2 ve de 1 ve da 2... Sola dön...
Eski 22-05-2008, 10:00   #11
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

"Avrupa görmemiş mimarlar" konusundan çıkan Türkçe dersleri...

Yukarıdaki mesajlar, kendinden büyük laf edip açıklamaya gerek duyulduğu halde konunun Tükçe'ye gelmesiyle dağılmış ve toparlanması için buraya taşınmış mesjlar olarak nitelendirilebilir.

Türkçe yaklaşımının önemli olduğunu biliyoruz ama bunu da bu şekilde inadına hata bulmaya çevirmek oldukça garip. Kendisini kendisi ile bırakıyorum. Buradan devam edebilir.

ayasofya Şu anda online  
Eski 22-05-2008, 10:05   #12
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Bu arada "tabii" nin "i" si fazlaymış...

Eeeeeeeeeee bari bunu öğrendim diye bir teşekkür edin. "DADA"cılık yapacağınıza.

Ödev: DADA nedir araştırılacak.

ayasofya Şu anda online  
Eski 22-05-2008, 12:03   #13
Arkitera Üyesi

Ukalalık

[... ''Türkler'' yapamıyor edemiyor,]da ''yapamıyor,edemiyor'' da tırnak içinde olmalı. Bildiğinizi biliyorum ama ukalalık edesim geldi.
Bağışlayın.
cureyen Şu anda online  
Eski 22-05-2008, 12:22   #14
Arkitera Üyesi

ssss'in Avatar'ı

Alıntı:
Türkçe yaklaşımının önemli olduğunu biliyoruz ama bunu da bu şekilde inadına hata bulmaya çevirmek oldukça garip. Kendisini kendisi ile bırakıyorum. Buradan devam edebilir.
Sayın Ayasofya şunu demenizi bekliyorum; (ki beni fazla zorladınız buna) sıkıştım ve topu Türkçe'ye attım ordan da zaralı çıktım şimdi de 'hata bulmaya çevirmek' diyorum. Kusura bakmayın ama bunu yapan sizsiniz. Gerçi canınız ister bunu da silersiniz, belki de boşuna yazıyorum.
Eski 22-05-2008, 13:20   #15
Arkitera Üyesi

aeon_irem'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 1
Merhaba,
Foruma ilk üye olduğumda aktif bir şekilde yazıyordum. Son dönemlerde ise okuyucu olmayı tercih ediyorum. Başlangıçta uzak durma kararımın sebebi kabul süreci ile ilgili her gün bi tartışma yaşanmasıydı. Şimdi de konuyla ilgili başlığın acılışından beri takip ediyorum. Çok üzücü bir durum. Forumda paylaşmak, bilgilenmek, bilgilendirmek,iletişime geçmek, kimi zamanda eğlenmek adına bulunuyoruz. Ne yazık ki bu başlıktaki tutum bir okuyucu olarak beni çok rahatsız etti.
Konunun özellikle karşılıklı sen onu dedin ben bunu dedim noktasına gelmesi dışardan bakan biri için çok acı. Fikir ayrılıkları yaşamamız çok normal ama tartışmalar bu şekilde mi olmalı? Bir problem varsa bunu taraflar aralarında çözseler de biz de tüm bu gerilime şahit olmasak olmaz mı? Bu şekilde zaten bir sonuca varmanız imkansız gibi.
Lütfen forumda yalnız olmadığınız unutmayınız.
Haddimi aşmadığımı umuyorum. Sadece hissettiklerimi belirtmek istedim.
Saygılarımla...

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları