|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Öncelik büronun mu olmalı?
Merhaba,
Mimarlık öğrencisiyim, 2. yılım bitti, bu yaz 30 iş günü büro, seneye de 30 iş günü şantiye stajım var. Ben bu yazki büro stajımı ayarladım fakat merak ettiğim (gerçi prosedur nasıl işliyor, önce büronun mu yapılması gerekiyor okula bunu sormadım ama) önce büro mu yoksa şantiye mi yapmak faydalıdır? Veya ikisini de bir yaza sığdırmak mümkün müdür, verimsiz mi geçer? Keşke önce şunu yapsaydım diyen arkadaşlar var mı merak ediyorum??? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Benim şahsi görüşüm olarak önce büro stajını öneririm. Büro çalışmanızda değişik detay çizimleri ve hesap yöntemleri üzerine çalışırsanız, bir sonraki seneye bu yapmış olduğunuz staj neticesinde öğrendiğiniz detayların uygulamasını görürsünüz. Ayrıca bir sonraki eğitim süresincede çeşitli detayları görmüş olursunuz. En azından şantiyede nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda bir ön bilginiz olur. Tabi sizin mimarlık eğitimi aldığınızı düşünerek bu öneride bulunuyorum.
İnşaat mühendisliği eğitimi alıyorsanız da tam tersi bir staj önereceğim. Büro satajını son senenize atarsanız 3. sene başlayacağınız ağırlıklı mühendislik eğitimizi değerlendirmeniz daha bilinçli olacaktır düşüncesindeyim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
geç olacak cevap ama şantiyenin önce yapılmasını tavsiye ederim.yapı derslerinde faydasını görürsünüz ki bence 1.sınıfın sonunda yapılması daha güzel sonuçlar doğurabilir...ama iyi bir yer olması konusunda titiz davranın...şantiye tutku olabilir sizin için...
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet biraz geç oldu sanırım ben çoktan başladım staja
(Ama yine de ikinizin de cevabı için teşekkürler) Aslında bu cevabı almayı bekliyordum, ben de sizinle aynı fikirdeyim fakat; bizzat yaşamadığım için acaba yanlış mı düşünüyorum diye tereddüt etmiştim. Zira okulda çizdiğimiz birçok şeyi anlamakta güçlük çekiyoruz, şimdiden görebilsek çok iyi olurdu, üçüncü sınıf bunun için çok geç gibi geliyor bana. Ne var ki çoktan staja başladım ve şu an büro stajı yapıyorum Artık staj haricinde şantiyelerden birşeyler öğrenmeye çalışmak lazım, biraz uğraşmak gerek, okulda herşeyi öğrenemiyoruz. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın architect9, sanırım bu yeni birşey değil, önceden beri duyduğum bir konu stajyerleri bu işler için kullandıkları. Ben bunlara hazırlıklı başlamıştım aslında. İstediğim gibi bir staj yapmıyor olsam da o kadar da kötü olmadığını söylemem gerek, yararlı birkaç bir şey yapıyorum çok şükür
Aslında bazen öyle zamanlar oluyor ki 2000 sayfa kaşe basmak bile iyi gelebiliyor Yani demem o ki kimsenin suratınıza bakmıyor ve size iş vermiyor olması, bütün gün boş boş oturmanız o kadar can sıkıcı bir hal alabiliyor ki keşke getir götür işleri yaptırsalar diyorsunuz içinizden. Belki de benim şanssızlığım, bilemiyorum. Uyarınız için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum sözünü bilirsiniz...bilginin satın alındığı, rekabet ortamı yüzünden kolay kolay yetiştirilemediğimiz şu ortamda büronuz size birşeyler katıyorsa ayak işi yapmak sorun olmamalı bence...bu arada büro stajının sona bırakılması mesleğe giriş açısından da yararlı...okulda eğer kanunları görüyorsanız birşeyler oturmaya başlıyor...ortam neymiş mimarlık nasıl yapılıyormuş sorularına cevap buluyorsunuz...aslında mimarlığa başladıktan sonra her ikisine de vakit buldukça gitmek lazım (şantiyeye de büroya da)...ama tabii tatil yapmak da şart
![]()
bilgi sahibi olmadan fikirlerle dolmuşuz,bir yerde bir çift elin tuttuğu silahta kurşun olmuşuz... En son auroras tarafından düzenlendi : 23-07-2008 15:13. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın Zeyneyzen;
Benim cevabım da galiba sizin için biraz geç oldu...Ama duruma kötümser bakmamak lazım.Ben okulumun isteği doğrultusunda 2. sınıf sonunda şantiye,3. sınıf sonunda büro stajımı yaptım.Fakat büro stajımda şantiye büro içiçeydi.Bunun bana çok faydası oldu.Ayrıca 1. sınıfın sonunda da zorunlu olmadığı halde bir büroya gidip gerekli bilgisayar programları hakkında bişeyler öğrenmeye çalıştım.Siz henüz 1. sınıfı yeni bitirmiş olmanız dolayısıyla avantajlı durumdasınız.Benim edindiğim deneyimler doğrultusunda staj yapacağınız kuruluşlarda dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var.En önemlisi şirketin elindeki işleri eğer imkanınız oluyorsa önden bir incelemeniz.Bir diğer önemli konuda bence staj yapacağınız yerdeki kişi sayısı eğer çok fazla kişi olduğu takdirde getir götür işleri denilen olaylar sıkça karşınıza çıkar.Size kolay gelsin başarılar... |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Şu an stajımın birinci ayı bitti ve bana hiçbir şey kattığını sanmıyorum. Çok verimsiz bir stajdı. Aslında bu biraz da büyük şirketlerde yapmanın handikapı... Herkes yoğun, kimse sizinle ilgilnemiyor; üstelik ben bir mimar olarak en büyük hatayı inşaat şirketinde staj yapmakla yaptım. Ne tasarım gördüm, ne çizim... Tek gördüğüm metraj oldu bir ay boyunca. Tamam bunu da öğrendiğim iyi oldu tabii ki; ama yine de pişmanım. Neyse, burdan ayrıldığımda gönüllü olarak bir yere girmek istiyorum, belki o zaman içimde kalanları gerçekleştirebilirim. Bu yazdıklarımla konuyu açış amacımdan koptum galiba Biraz dertliyim kusura bakmayın. Herkese teşekkürler... |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Önceliği belirleyen önemli etkenlerden biri de okul bence.Ben Selçuk Üniversitesindeyim ve bizim okulumuzda yapı dersleri yoğun bir şekilde verimekte.Bu yüzden şantiye stajına öncelik veriliyor.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|