|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Mimarlık 2. sınıf büro stajı
yaz dönemi büro stajı için mimarlık şirketi arıyorum. Lütfen bana yardımcı olun.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Öğrenci
![]() |
Buro Stajı Seçiminde Öneriler
Eğer gerçekten birşeyler öğrenmek istiyorsanız büyük şirketlerde çalışmayın arkadaşlar. Büyük ofislerde, mimar sayısı fazla olduğu için size tasarım filan yaptırmazlar, işleyiş hakkında hiçbir fikriniz olmaz yani sonuç olarak stajın size hiçbir katkısı olmaz. Anca maket yaptırırlar ve ayak işlerine bakarsınız ( Çay getitmek, fotokopi çekmek v.s). Sizi kullanmalarına izin vermeyin. Size faydası olmayan ofiste 1 gün bile durmayın böylece herkes farkına varacak ve stajer almanın asıl amacının ne olduğunu anlıyacaklar. Umarım bu yazdıklarımda ne anlatmaya çalıştığımı anlamışsınızdır.
Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Öğrenci
![]() |
Ben şöyle düşünüyorumki;
Büyük bir firmada yaparsan stajını biraz daha piyasa öğrenirsin. Hayatın acımasızlığına vakıf olursun biraz daha. Ama küçük bir ofiste iyi bir mimarla çalışırsan -ki ben bunu usta, çırak ilişkisine benzetirim- tasarımsal anlamda da piyasa deneyimi anlamında da öğreneceğin şeyler olur. Ben mi? Mimarlık 3. sınıf öğrencisiyim. Şanslıyım, her ikisinide yaşadım. Şanslıyım çalıştığım büyük firmadaki mimar da bir ustaydı. Mail atarak iletişime geçmeye çalış. Buraya kuru bir mesaj yazmaktansa kendine portföy hazırla. Ciddi bir şekilde başvurunu gerçekleştir. İyi çalışmalar, bol şanslar. Saygılarımla. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|