|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
SketchUp Çizimleri VI
Merhabalar...
Yöneticilerimiz asteria ve ayasofya beni bu konuda cesaretlendiriyor.Kuzguncuk' da bir yalı için hazırladığım bu çalışmamı onlara ithaf ediyorum...
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba alikutlu1982, ![]() Ne kadar güzel bayram günü hediyeleri bunlar, çok teşekkür ederiz!.. Zahmetlerinize değiyor...Mutlu günler ve çalışmalar ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çok güzel çalışmalar elinize sağlık. Başka çalışmalarınızıda bizimle paylaşırsanız çok seviniriz. Bir de hangi program ile Render yapıyorsunuz merak ettim.
|
|
|
#4 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
oNuR_ arkadaşım kusra bakma cevap yazmada geç kaldım ![]() En başta çok teşekkür ederim ilgin için. Ben render olayını maxwell ile hallediyorum. Sen sanırım programın demo versiyonunu kullanıyorsun ki ekranda maxwell logosu var. Forum kurallarına uygun olmayacağını düşündüğüm için sana x(gönderemiyorum)x Ayrıca belirtmek isterim ki dediğim gibi ben maxwell de ekstra bir ayar yapmıyorum.Ancak şu var ki genellikle 2-3 saat arasında aldığım render sonrası sahneyi önce acdsee de sonra da picasa da editliyorum.Keskinlik ve arka plan benzeri ayarları da photoshop da yapıyorum.Sana da önerim bu programlara sahneyi aktarman olacak. ---- x(arasındaki yazılar yönetici tarafınfdan silinmiştir)x
____PEYZAJ MİMARI_İSTANBUL-YAKACIK____ En son ayasofya tarafından düzenlendi : 24-10-2006 21:06. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
teşekkür ediyorum
![]()
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
sketch-up = gardening
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
kendi çalışmalarım
arkadaşlar bende kendi çalışmalarımı burda yayınlamak istiyorum ama render olayı yapamadığım için şu anda sadece sketchupın kendi jpeg kaydetmesını kullandım önerilerınizi ve eleştirilerinizi bekliyorum (not:resimlerin boyutunu tam ayarlamadım özür)
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sketchup'da arka fona nasıl resim koyuyorsunuz? Bir türlü bulamadım.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
ben belli bır yukseklıkte dıkdörtgen olusturuyorum sonra file/ımport dosya türünden jpg seciyoruz daha sonra istediğimiz resmi seçtikten sonra dikdörtgenin köşesinden tutturup istediğimiz boyuta gelince kadar büyütüyoruz sonra resim kendini otomatik dikdörtgene yapıstırıyor ayrıca bunu paint bucket te görebiliriz inş anlatabilmişimdir
![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
gardening = Diğer CAD programlarının -bu kadar- kolay kotaramadığı iş.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kesinlikle ayasofyaya katılıyorum sketchup bu konuda diğer programlardan çok önde...
|
|
|
#13 |
|
Ziyaretçi
|
Arkadaşlar düşünün max yada cad'de bu çizmleri kaç saatte yapabiliriz Sketch up'ta nekadar sürer? Bence diğer programlara oranla kullanımın kolaylığı en büyükartısı ancak çok kalite beklemek bencillik olur bu durumda.
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
kısa zamanda yapabilmek artısı tabi ama kalite eksik
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çok kritik detayları üç boyutta çok kısa bir sürede görüp değiştirme düzeltme olanağı sağlıyor ama bende renderların çizgi film gibi olmasından şikayetçiyim. Fakat bu da düzeltilemeyecek birşey değil, export- 3d model kısmından kaydedilip daha sonra max de açılan dosyalara daha gerçekçi malzemeler atanıp daha gerçekçi gölgeler elde edilebilir
herşeye rağmen çok kolay öğrenilen ve sürekli gelişen bir program keşke max te bu kadar kolay olsa... Ayrıca bazı forumlarda daire yapamadıklarından küre ve benzeri şeyleri yapamadıklarından şikayet eden arkadaşlar var. Components kısmından verilen "shapes" bu sorun gayet kolay çözülebiliyor. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|