|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Öğrenci
![]() |
Vray sketchup ile hazırlanmış bir öğrenci projesi
Durgun olan forumu biraz hareketlendirir diye düşündüm.Geçen hafta teslim ettiğim konut projesini sketchup ta modelleyip vray de render aldim.Bu benim ilk çalışmam.görüşlerinizi bekliyorum.bu konuda bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Isparta
Şehir Plancısı
![]() |
Çok ilginç olmuş, eline sağlık; ama belirtmeden geçemeyeceğim, yukardaki cam yüzeylerde bir yansıma hatası var sanırım. Bir de binanın yanındaki kitleleri ve yüzeyleri anlamadım doğrusu. En alttaki fotoğrafta eğer bu türden yapılar varsa, sanırım bir eklektik durum yaşanabilir. Bunun dışında Sketchup forumu olduğunu unutmadan, oldukça başarılı bir SU çalışması diyebilirim. Keşke sketchin kendi renderlarını da kullanan örnekler olsaydı...
En son urbandesigner tarafından düzenlendi : 05-06-2008 14:11 Nedeni: harf hatası |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Öğrenci
![]() |
Çalışman güzel ama çevresi ile pek uyumlu gelmedi bana
.Galiba en alttaki resim bu zıtlığı iyi gösteriyor.Mesleği itibariyle 'Urbandesigner' bu durumu iyi fark etmiş .Ayrıca konutun kullanışlı olup olmadığını görmek için planlarını eklemen mümkün mü?Başarılar
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Öğrenci
![]() |
Sketchup ın kendi renderı da mı var? Ben bunu bilmiyordum nasıl render alındığını anlatır mısınız? Çevresiyle uyumsuzluğunu ne açıdan ele aldığınızı tam olarak anlayamadim.
En son rtheme tarafından düzenlendi : 07-06-2008 11:09 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Isparta
Şehir Plancısı
![]() |
SU'nun kendi sketch çıktıları var, dolayısıyla da renderda kastım buydu. İkincisi, bir yapı kendi parselinde sıkışmış bir özdekten çok, etrafıyla ya da çevresiyle vardır ve buradan yola çıkarak bütünü oluşturur. Dolayısıyla da çevresindeki yapılarla ya da oluşumlarla değerlendirilmelidir, yoksa eklektisizm oluşur, demek istedim...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
İlgi çekici bir kütle tasarımı ama gerçek görüntüde bir ölçek sorunu olmuş herhalde
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
SketcUP Vray
sketcup Vray den verim alamıyorum, hatta hiçbir işime yaramadı. Sketcup vray konusunda yardım alabileceğim bir bilgi kaynağı var mı acaba? Neyi eksik yapıyorum anlayamadım, hiçbir şekilde doku veya model üstündeki jpgler renderda çıkmıyor... Son çare Arkitera Vray kursuna gitmeyi düşünüyorum, bu kursa giden var mı? Yorumlar lütfen...
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Öğrenci
![]() |
Ben bu renderları almak için sadece arkitera forumu takip ettim.Bütün sorularımın cevabını buldum burada.Bulamadığım zamanlarda da üstadlardan yardım istedim.Hepsi de çok yardımcı oldu.Sen de öyle yap.Kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Fotomontajda ölçek sorunu var, yapı olması gereken ölçüden küçük, diğer renderlarla kıyaslandığında tabi. Onun dışında başlangıç için gayet başarılı.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Öğrenci
![]() |
ilginize teşekkürler.Yeni çalışmalarımla tekrar karşınızda olacağım.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|