|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
SketchUp _vray birkaç çalışma
Sketchup a Arkitera Forum dan merak sararak başladım yeni kullanıyorum. İlk başlarda ilgimi çekmezdi ama deneyince hızından mı olsa gerek hoş geldi.. Şimdi boş kaldığım zamanlarda bir yerden bir imaj bulup modelliyorum basit hızlı bir program. Şu sıralar bir boeing ve teyyare uçağı modelliyorum
boş zamanlar için zevkli bir program.(yaklaşık 3 hafta oldu kullanmaya başlayalı)İmajlardaki laptop, masaüstü pc, cami imajındaki beyaz duran açaçlar hazır model diğerlerini kendim modelledim. SkecthUp 6 & vray
İyİ En son ErDiNc_iSt tarafından düzenlendi : 13-04-2008 22:32. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Güzel bir başlangıç. Çalışmaya devam
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Teşekkür ederim Sn . Figen Burcu .
Arabayı modellerken bazı çizgiler çok keskin kaldı , smooth ayarlarını yapmaya çalıştım ama ne yazık ki çok başaramadım. Sizin bildiğiniz varmı bir yöntem (sketchUp la ilgileniyorsunuz). ? Bazı siteleri gezdim ama yeterince bilgi bulamadım.
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
elbette, araba modelinin jpegini görebilir miyim?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hatta, şöyle bir genel bilgi vereyim; SU, smooth ile yüzeyleri tam yuvarlak haline getirmez. İçeriğinde pah kırma yuvarlama gibi fonksiyonlar yoktur. Bu durumda çizerken yuvarlak objeleri kesitlerinden ya da diğer yuvarlak objelerden elde ederiz. Baştan yuvarlak oluştururuz yani. Eğimli bir kesiti eğimli bir çizgi üzerinde uzatmak için (follow me) komutu idealdir. Bu görünüm de araba ön camı için idealdir.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
ekleyebilirsem üç resimde follow me komutu kullanarak elde ettiğim her yöne eğimli nesneyi gösteriyorum
;bu yapılışı bu bitmiş hali bunda da biraz çevirdim.şimdi smooth yapabilir ve nesnemin sivri her yerini yumuşatabilir doğal bir sonuç alabilirim. ancak bu yumuşama köşelerde gözüken hiçbir sonuç vermez sadece görünmeyen yatay çizgilerdedir |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sevgili FigenBurcu, aşağıda örneklediğin çizimi ben başka bir yöntemle denedim, ama yine follow me kullandım, smooth yapmaya gerek kalmadı, yani o eksta çizgileri oluşturmadan da çiziliyor o şekil gayet muntazam
![]()
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Elbette çoğunlukla gerek olmaz nesriny.
Dış mekana söve atacaksan "follow me" ile, arada yüzeyi kopyalayıp taşıman gerekiyorsa, eğimli yüzeyi oluşturan çizgilerde kırıklar oluşur. 3. kere kopyalamadan sonra, ya da bir noktada durup tekrar follow me kullandıktan sonra özellikle uzaktan baktığında objenin simsiyah çizgilerden ve kırıklı yüzeylerden seçilemez olduğunu görürsün. Bu durumda smooth gereklidir ve kanımca en baştan öğrenmek faydalıdır.![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En son figenburcu tarafından düzenlendi : 15-04-2008 09:27. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Diğer resimleri ekleyebilmek için iki mesaja bölmek durumunda kaldım, kaldığım yerden devam ediyorum
![]() ![]() Bu mudur, bence budur. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu noktada ayrı birşey daha eklemeliyim; Soften edges komutu sadece component veya group seçiliyken ama edit modunda değilken çalışır. iç içe formlar varsa en içtekinden başlayarak seçilmeli, ya da patlatıp tek bir grup yapma denenmelidir. soften yüzdesi en son hangi ayarda kaldıysa, komut aktif hale getirilince o ayarda soften yapar.
Bitirdikten sonra Styles dan çizgileri kapatmayı da deniyebilirsiniz. Yine de en mükemmel sonuç, bir render motoru kullanarak çıktı almaktır. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Arkadaşlar
sketch up ı mail adresi versem bana gönderebilir misiniz veya siteden indirmemi sağlar mısınız? google dan yükleme yapmam bizim firewall tarafından izin verilmiyor da ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
İmajlarla anlatım yaptığın için teşekkür ederim sn. Figen Burcu.
İyi çalışmalar.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|