|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Amatör Sketch-Up Çalışmalarım-Yazlık ev
47 yaşında,işletme mezunu ve banka emeklisiyim.Amatörce ve karakalemle sadece kendim ve evim için yaparak hayata geçirdiğim tasarımlar bulunmaktaydı.Bu çizimlerimi 5 ay önce bilgisayarda hayata geçirmeye karar verdim..Ağırlıklı çalışmam mobilya, daha çokta banyo ve mutfak dolaplarıydı.Bu konuda yakınlarıma yaptığım banyo-mutfak-yatakodası projeleri ile güven kazandım.Sketch_up ücretsiz ve benim için yeterli özellikleriyle dikkatimi çekti.Tamamen kendi becerimle öğrenmeye çalıştım..İngilizcemin yetersiz olması nedeniyle de pek çok eksiğim olduğunun farkındayım..Son çalışmalarım dayalı-döşeli üç yazlık ev oldu..Bunların pek çoğunu üyelerden Figen Burcu hanımla paylaştım.Beğenisini belirtmesi beni cesaretlendirdi ve çizimlerimden birkaçını sizlerin beğenisinede sunmaya karar verdim.. Görüşlerinizi bekliyorum..Teşekkürler
En son Buyser tarafından düzenlendi : 26-03-2008 01:23. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
çok dinlendirici ve hoş bir çalışma olmuş serap hanım. elinize sağlık. özellikle ön cepheye bakan ebeveyn banyosu havalandırması olduğunu düşündüğüm küçük pencereleri çok güzel kamufle etmişsiniz.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kusura bakmayın ve sakın yanlış anlamayın bir amatöre göre çok iyi yapmışsınız. Ama hocalarım görseydi ve ellerinde de o kalın kalem olsaydı kesin üzerini çizip, "başka alternatifin yok mu?" derlerdi.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sanırım önemli olan o ruhu içerisinde barındırabilmek diye düşünüyorum. O yüzden de elinize sağlık demekten başka birşey diyemeyeceğim. Kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Bence amatör ruh için gayet başarılı çizimler. Tebrik ederim.
Bir sorum arsa sınırı bir köşede dairesel midir? Bu daireselliği havuza ve balkona aktarışınız, havuz içinde dar açılı veya sivri köşe yaratılmamış olması ve havuza inen merdiven çözümünü bence gayet başarılı. Havuzla yeşil alan arasındaki taş kaplama sınırı belki daha sade geçilebilirdi ama bu güçlü formlar arasında çözümü zor bir nokta gibi görünüyor. Bir de 2. görselin orta en üstünde azıcık görünen çatıdaki çıkıntıyı sanıyorum aşağıdan gelen geniş kolon (barbekü? bence tam yeri ama tabi bacası düşünülmeli) sebebiyle yapmışsınız ama bana sade ve düz geçseniz ya da tam tersi abartsanız daha başarılı görünürdü gibi geldi; bu haliyle biraz çekinik kalmış. Pek çok profesyonele taş çıkarır çiziminiz, deneyiminiz ve cesaretinizden dolayı sizi, ayrıca bir büyüğümüz olarak affınıza sığınarak, tebrik etmek isterim. Umarım "ağırlıklı çalışma" alanınız olarak belirttiğiniz mobilya ve dolap konusunda da çizimlerinizi bizimle paylaşırsınız. İyi çalışmalar dilerim.
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence de amatör bir çizim için son derece yeterli,zaten sketchup ın ana mantığı amatörlerin de çizime eğilimini sağlamak,bu konuda başarılı olduklarını görüyorum.
Çizimle ilgili olarak da kapı ve pencere denizliklerini biraz daha küçültmenizi öneririm.Renk uyumu bence iyi. Devamı daha da iyi olacak diye düşünüyorum. (Havuz kenarında genelde yaprak döken ağaçlar kullanılmaz,saygılar)
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Olumlu,olumsuz tüm eleştiri ve önerileriniz beni ne kadar mutlu etti bilemezsiniz..Hepsini yeni çizimlerimde dikkate almaya çalışacağım..Kendimi dahada geliştirmek için görüşlerinize herzaman ihtiyacım olacaktır..Bunu benden esirgemeyeceğinize eminim.. Herkese çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum.. Yarın sizinle çalışmalarımı paylaşmaya devam edeceğim...Teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Komple Yazlik Ev- Cephe Görünüşleri
Bu projem dayalı-döşeli yazlık evlerimin 2.siydi..Ağaçlar,çiçekler ve bahçe lambaları dışında hazır obje kullanmadım...Bu kez daha detaylı vermeye çalıştım..Önerileriniz ve eleştirilerinizi bekliyorum..Teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
KOMPLE YAZLIK EViN MUTFAK-SALON BÖLÜMÜ
Evin salon-mutfak bölümü
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Komple Yazlik Ev-merdiven Yerleşimi
Evin merdiven bölümü ve dolapları
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Komple Yazlik Ev-banyolar Ve Yatak Odalari
Evin alt-üst banyo,ebeveyn odası ve genç odası bölümü
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Komple Yazlik-plan Görünüşü
Buda zemin ve 1. katın plan görünüşü...
İnşallah sizlerle fovorim olan 1. evimi ve banyo-mobilya çalışmalarımıda paylaşacağım.. Zaten evi döşerken mobilyalarda özgün tasarımlarımı kullanıyorum.. Yaşımdanmıdır nedir mobilyalarımın ahşap ağırlıklı ve pek modern tarzda olmadığını farkedeceksiniz... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Her biri harika olmuş bence.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yani bu işlere yeteneğiniz var bence
Çok güzel bir çalışma olmuş tebrik ederim. Ayrıca bir çok insan belli bir yaştan sonra kim uğraşacak bu tarz işlerle deyip kendi kabuklarına çekiliyor. Siz bunun tersini yapmışsınız tebrikler. Çalışmalarınız devamını dilerim. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Buyser hanım öncelikle tebrik etmek istiyorum, çalışmalarınız oldukça hoş; bence amatörlük kısmını hızla geçmeye başlamışsınız.
Söylemek, belki biraz eleştirmek istediğim tek konu ise evin dış cephe duvarlarının, mutfak dolaplarının, koltukların, gömme dolapların, oturakların... Hep aynı renk olması ve bu rengin kendi düşüncelerimde yazlık bir evin ferahlatıcı, rahatlatıcı etkisini boğan koyuluğa sahip olması. Elbette ki bu tamamiyle kişisel bir bakış açısı. Çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar dilerim.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|