|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Birkaç soru. Strudio Max'a atamıyorum.
Öncelikle cevap vereceklere teşekkür ederim ve bu bir ödev çalışmasıdır ve bir an evvel bu sorunu çözmem gerekiyor. Forum yapımcıları ve görevlileri de ayrıca tebrik ederim. Ankara SketchUp eğitim seminerinde Konya'dan gelmeyi düşünüyorum.
Düşünmüyorum kesin geleceğim...Studio Max 9 32bit. sahibiyim. Fakat SketchUp'dan Max'a atamıyorum. .3ds olarak çıktı veriyor. Bana sadece buna cevap yazarsanız sevinirim. Bir de iClone adlı firmanın açık kaynak kodlarından ağaçlar ve yolları indirdim hızlı bir ödev ve acele olan bir çalışmayı bitirmeye çalışıyorum. Bu indirdiğim açık kaynak paket modellerinin etrafında siyah çizgiler var ve animasyon yaparken ve aynı zamanda resim çıktısı alırken bu çizgiler çizimlerin hatlarında duruyor onları nasıl kaldırabilirim.? Ben acemi bir kullanıcıyım ve hatta mimari çizimlerine yeni atılıyorum fakat aldık bir ödev (Mimarlık ile uzaktan yakından ilgisi yok).. Örnek resim aşağıdaki gibidir. ![]() En son UgurSirin tarafından düzenlendi : 12-03-2008 16:50. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu arada Google SketchUp Pro V6.4.1.3 yüklü makinamda.(PRO)
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Birincisi, su'nun yeni versiyonunu yüklemelisin arada ciddi fark var. İkincisi, çizgileri kapatabilirsin styles dan. Help menü de görüntü seçeneklerini incelemeni tavsiye ederim tam yerini hatırlamıyorum ben versiyon yükselteli çok oldu. Dördüncüsü, export ederken options diye bir yer var aç incele, yüzeyleri gönder, renklere göre layer ata gibi seçeneklerini kontrol et. max de açar açmaz tüm yüzeyleri seç doubleface yap. Daha da işe yaramazsa üç boyutlu dwg veya dxf olarak export et. Ama en temizi bu kadar basit bi görsel çalışma için max de RPC kullanmaktır. Tavsiyem hiç kasma, çizgilerini çek, gerisini max de baştan yap.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Figen hocam ilgin için teşekkür ederim. Su derken sanırım Studio Max'den bahsediyorsun. Gerekenleri yaptım ilgin için teşekkürler başarılı oldu. Tekrar Forum yöneticilerine paylaşım ortamı için teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Aslında SU derken SketchUp dan bahsediyordum. Rica ederim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
SU
Tamam hocam tekrar teşekkür ederim. Ben Studio Max'i sandım. 6.4 den yukarı olduğunu sanmıyorum ama çıkarsa hemen onu da satın alırım. Bu arada Web Tasarım üzerine çalışıyorum aynı zamanda ve öğrenciyim. Yine görüşmek üzere...Tüm foruma teşekkürler.. Düzelttiğim resmi ve çalışma dosyasını burada yayınlayacağım. İyi paylaşımlar. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| maxçıktı ve render sorunu |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|