|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Sketchup yükseklik
merhaba
sketchup'a yeni başladım, mantığı autocadle bayağı farklı... * objeleri yerden nasıl yükseltebiliyorum? * rotate ederken dönme aksını zor seçiyorum, genellikle plan üzerinde yerleştirmek çin rotate kullanıyorum... yardımcı olursanız çok sevinirim |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba
Evet oldukça farklıdır. Objenin üzerine üç kere sağ klikleyerek tamamını seçebilirsin. Bu noktada group yapmanı öneririm. Yoksa tek yüzeyi move yapıp objenin formunu bozman söz konusu. Daha sonra ctrl m tuşlarına basarak ya da move komutunu menüden seçerek mavi aks üzerine ilk oynama hareketini yaptıktan sonra elle değer girebilir ve objeyi istediğin yüksekliğe yerleştirebilirsin. Tabi önceden feet yerine cm seçim ayarlarını yaptığını varsayıyorum. Rotate komutuna yardımcı olmak üzere; ölçüm işlemini yapmaya sağlayan komutu kullanarak yardımcı akslar oluşturmanı tavsiye ederim. Ya da sana daha temiz sorunsuz bir yol söyleyeyim; planı import ettikten sonra hepsini seç ve gruplandır. daha sonra planı referans kullanarak objeni üzerinde oluştur. Planı görmek istemediğin anlarda hide edebilirsin. Bu noktada, ilk kurulum esnasında SU'un getirdiği bir küçük öğretici programcık var. masaüstüne kuruyor. onu açıp etüd etmeni öneririm. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
peki cm seçtikten sonra o yüksekliğe kendisi mi ayarlıyor ben çizgiyi biraz uzattıktan sonra kaç cm olacağını giriyorum ama nerde bırakırsam orada kalıyor yardım edermisiniz
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Aynı mesajı 7 saat arayla yeniden neden giriyorsunuz?
SketchUp'ın kendi sitesinde çok basit anlatan öğretme videoları var. Buradan size daha iyi yardımcı olamayız. Sorduğunuz soru o kadar temel ki, programa azıcık aşina olsanız yakalayabilirsiniz. Öncelikle biraz söz konusu programa çalışınız daha spesifik soruları sorunuz. Bir programın resmi sitesinden daha iyi anlatamayabiliriz. İmzanızı "Vefa"yı semt adı sananlardan mısınız? Şeklinde değiştirmeli ve mümkünse gerektiği yerde büyük harf kullanmalısınız. Uyarı aldınız. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın Ayasofya çok haklı,bu temel bir veri.Sketchup üç boyutlu bir program olduğuna göre ve bu yükselti ile sağlandığına göre bunu kendiniz de kurcalayarak rahatça çözümleyebilrisiniz.
Size yardımcı olacağını düşündüğüm temel tutoriallar (video ders-örnek uygulama) linkte mevcut. Saygılar,iyi çalışmalar. Google SketchUp - Tutorials
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|