|
|
#1 |
|
|
Sketchup ve V-ray ışık ayarları
Merhaba,
Bu siteyi uzun zamandır takip ediyorum. Gerçekten güzel bir forum. Sketchup çizimlerimde vray ile render render alırken nedense bir türlü vray ışıklandırmasını yapamadım. Bu konuda sizlerden yardım istiyorum. Bir modele nasıl ışık verilir, ne gibi ayarlar yapmam lazım. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhabalar v-ray i bende yeni kurdum. Sanırım o dediğiniz ışık ayarı v-ray i kurduktan sonra sketch-up te üst menu de plugins çıkıyor oradan options a girerek light cache sekmesinden yapabilirsiniz... saygılar...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
bir de options menüden environment ayarlarını değiştirmeyi deneyin. Çıkan dramatik gölgelere inanamayacaksınız. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Yanıtlarınız için teşekkür ederim ama ben daha güneş ışığını nasıl vereceğimi bilmiyorum. Mesela yaptığım bir binaya doğudan veya batıdan veya herhangi bir açıdan güneş ışığını nasıl verebilirim? Ayarlarla hiç oynamadan render aldığımda gölge çıkmıyor, tabi o zaman da renderden çıkan sonuç hiç bir şekilde gerçekçi olmuyor.
En son lumina tarafından düzenlendi : 24-06-2008 18:36. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
V-ray ikonunda omni lightı kullanarak ışık gelmesini istediğimiz cephenin önüne ışığımızı koyuyoruz
Daha sonra light cache ayarlarından parlaklık kontras vs ayarlarını yapıyoruz
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
omni-light i cephenin önüne koyup render aldım ve ışık koymadan alıyorum hiç bir değişiklik olmadı. edit light tan ışık gücünü ayarlıyorum bu seferde çok parlıyor. gölgelere hiç açı yaptıramadım ışık hep en tepeden geliyor. bunun nedeni ne olabilir?
En son lumina tarafından düzenlendi : 24-06-2008 18:35. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
omni-light ikonu nerede bulunuyor bulamadım. Işık ayarlarını ben de yapmak istiyorum ama omni-light ikonunu bulamadım
En son lumina tarafından düzenlendi : 24-06-2008 18:35. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
aviator ilk olarak bir vray motorunu yükle . Sonrasında zaten ikon gelicek.
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
vray motoruyla ilgili sorunum yok vray yapabiliyorum,öğrenmek istediğim şey 3dmax de olduğu gibi sketchupta ışık kırılması ışığın geliş açısını vs ayarlarını vray yapabilmek. omni-light ikonu sanırım bu işe yarıyor, yerini bulamadım.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba aviator,
Elde etmek istediğin geliş açısının, koymuş olduğun omni light yani noktasal ışık kaynağının modelde koyduğun yeriyle alakası vardır. Yerini değiştirmekle istediğin açıyı yakalaman mümkündür. Sorunun hakkında görsel hazırlayarak daha açık sorarsan, daha iyi yardımcı olabilme imkanı doğacaktır. Kolay gelsin.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|