|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba!
Sizlere bir sorum olacak. Autocad'den sketch up'a attığım çizimi autocad'deki aynı ölçüleriyle bulamıyorum. Scale ederek hallediyorum. Merak ettiğim autocad'deki orjinal ölçüleriyle çizimi sketchup'a nasıl atabilirim. Sketchup'ta m., cm. ayarlarıyla mı alakalı?? ![]() Beni aydınlatırsanız çok sevinirim. saygılar..
recycle... En son lumina tarafından düzenlendi : 28-10-2007 01:46. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Sketch up kullanmadım fakat autocad'den solidworks' atarken milimetre inch sorunu var seçerken mutlaka milimetreyi seçmek gerekiyor. Böyle bir sorunla karşılaşmış olabilirsiniz.
En son can6666 tarafından düzenlendi : 28-10-2007 13:26. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
bu sorunu nasıl halletmek lazım?
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
İmport ederken sağ tarafta options diye bir buton var
ona basınız gelme birimini feet'den cm ya da mm olarak belirleyiniz sorun kalmaz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
çok teşekkürler çok makbule geçti((:
![]()
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
bir de autocad den sketch up a attıktan sonra vray ile render alırken çizgilerinin görünmesini istiyorum fakat olmuyor
cevabı gelene kadar iş işten geçmiş olacak ama bilen arkadaşlardan rica ediyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Görünmüyor, görünmez benim bildiğim. Çift çizgi yapıp arasını doldurursanız ancak belli edersiniz gibi bir öneri hatırlıyorum.
Hem bu mesaj yanlış başlık altında açılmış sanki. ![]()
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Evet arkadaşımız içinde SketchUp geçen her konuya mesaj bırakıyor. Aynı mesajı.
Böyle giderse gerçekten iş işten geçmiş olacak.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben iş işten geçmeden cevap vermeye çalışıyım o zaman. Sketch up 6'dan export ederken edgeleri açmakla ilgili bir ibare var. Oradaki kutucuğu tıklayıp export ederseniz çizgileri görürsünüz. Ama bütün edgeleri göreceksiniz. Ve render ederken çizgilerin çok daha kaba çıktığını göreceksiniz. İstenilen sonuca ulaşmanız zor olacaktır. Benim pek hoşuma gitmemişti.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|